Inspektoráty pro zbraně
- risa2000
Příspěvek#1172 » stř 19. dub 2023, 21:29
pocikr: Tak jestli ti to už domina vysvětlila, tak co čekáš, že se tady k tomu dozvíš lepšího . Nicméně, žerty stranou, nenech se tím odradit. Na Sdružení jsem si vyřizoval všechno - podání žádosti o zkoušku, zbroják, registroval všechny zbraně a vždy jsem byl maximálně spokojen s jejich ochotou a snahou vyjít vstříc. Že byly doby, kdy byli zavalení, a čekalo se nějaké úkony skoro měsíc je jiná. Jestli to zase nastalo, můžeš být obětí toho. Je to spádová OSZBM pro většinu Prahy.
- Urban
- El_Pablo
Příspěvek#1175 » pon 24. dub 2023, 12:51
Zdravím ve spolek. Rád bych se Vás dotázal na jednu věc. Při změně jména je dle zákona 10 dnů na nahlášení změny jména a odevzdání ZP a PZ. Co když to v tomto termínu není možné zvládnout? Jde o to, že hned v den svatby (sobota) odlétáme na svatební cestu a vrátíme se až za 2 týdny. Jde změna nahlásit např. datovkou? Nikde jsem k tomuto nic nenašel. Děkuji předem za odpověď.
- cipis
Příspěvek#1178 » pon 24. dub 2023, 22:14
Žádné ptaní. Píše o datovce, takže předpokládám, že ji má. Tak není nic jednoduššího, než přes tu datovku poslední den v termínu poslat změnu jména a nic jiného. Tím splním povinnost, co se týče termínu. Oni pak dají výzvu k tomu ostatnímu, a musí k té výzvě dát přiměřený termín, tj. se dá předpokládat min. těch deset dnů, ale pokud není ten termín daný, tak jsem tuhleva na katastru dostal 30 dnů na doplnění.
- mbem
Příspěvek#1179 » úte 25. dub 2023, 09:09
Kdyby ta povinnost bylo koncipována nějak jako "zažádat u příslušného útvaru policie o výměnu zbrojního průkazu nebo průkazu zbraně za nový a zároveň odevzdat původní doklady do 10 pracovních dnů ode dne, kdy došlo ke změně jména nebo příjmení jejich držitele", tak by to byl jistě dobrý nápad podat tu žádost v lhůtě třeba datovkou a požádat o delší lhůtu k odevzdání, protože svatební cesta...
Ale ono je tam "provést u příslušného útvaru policie výměnu (...)". Ani nahlásit, ani zažádat. Provést. To datovkou neprovede. Když už tak by to mohl zkusit fyzickou poštou – hodit do obálky staré průkazy a chtít zaslat nové.
Maximálně se teda může tou datovkou předposraně omluvit a vysvětlit, proč to dojde provést až později, ale to mi přijde zbytečné, když tam ani nehrozí žádný flastr.
Ale ono je tam "provést u příslušného útvaru policie výměnu (...)". Ani nahlásit, ani zažádat. Provést. To datovkou neprovede. Když už tak by to mohl zkusit fyzickou poštou – hodit do obálky staré průkazy a chtít zaslat nové.
Maximálně se teda může tou datovkou předposraně omluvit a vysvětlit, proč to dojde provést až později, ale to mi přijde zbytečné, když tam ani nehrozí žádný flastr.
- pocikr
Příspěvek#1180 » úte 25. dub 2023, 14:53
Tak nakonec, mi v pondělí přišla SMS, že mám ZP k vyzvednutí na OSZBM Praha I a III ulice Sdružení. Nelenil jsem a hned jsem tam jel, nebylo tam zas tolik lidí, takže čekačka 10-15 minut, ale to jakým způsobem komunikuje paní na přepážce jsem ještě nezažil a musel jsem si to vyfotit. Zatažený závěs tak do 3/4 okénka aby na ní nebylo vidět, připadal jsem si jak u zpovědi
Podal jsem si teda žádosti a výjimky tak jsem zvědavý jak dlouho jim to bude zase trvat, ale jsem z toho jejich přístupu lehce otrávený.
Máte někdo tam s nimi podobnou zkušenost, nebo to schytávám jen já?
Podal jsem si teda žádosti a výjimky tak jsem zvědavý jak dlouho jim to bude zase trvat, ale jsem z toho jejich přístupu lehce otrávený.
Máte někdo tam s nimi podobnou zkušenost, nebo to schytávám jen já?
- morho
- pocikr
Příspěvek#1184 » úte 25. dub 2023, 21:55
risa2000 píše:pocikr: Schytáváš to za nás za všechny, co tam chodíme rádi .
Koukám, přitom většinově to mám naopak. Všude kam přijdu zářím, rozdávám úsměvy, ale tady to prostě od začátku najelo na špatnou kolej. Akorát ten chlapík v uniformě co stojí u dveří byl zatím v pohodě. Nevím co dělám špatně
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí