Nákupní povolení

Espezetka

Příspěvek#1231 » sob 23. dub 2016, 21:16

Tazi: No já nevím... slyšela jsem to už z více stran, tohle mi vyjelo na první gůglící pokus, při delším hledání by toho jistě vyjelo víc... http://ekonomika.idnes.cz/lidem-s-datov ... nomika_nio

tuton

Příspěvek#1232 » sob 23. dub 2016, 21:27

Sice uz teda moc nestrilime, ale hned na zacatku odkazovaneho clanku se pise: "Pokutu však mohou dostat i ti, kdo si pořídili schránku dobrovolně a zároveň si daňová přiznání podávají sami."
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/lidem-s-datov ... nomika_nio

No, a to ten, kteremu dela vyuctovani dane zamestnavatel, neni.

;-)

Omluvte prosim OT.

tazi

Příspěvek#1233 » sob 23. dub 2016, 21:39

V linku od tutona je ještě:
" Zpozornět by tak měli třeba i zaměstnanci s „dobrovolnou“ datovou schránkou, kteří si z nějakého důvodu zpracovávají své přiznání k dani sami, místo aby to za ně dělal zaměstnavatel. "
Takže pak asi dotaz na FÚ a chtít odpověď na papír. ;)

Jinak na zbraně to mám 15 km, tak tam jezdím. Ale datovku mám a ač je to svým způsobem paskvil, tak jisté výhody přináší.

Co je ale problém ve vztahu k nakupce je IMHO ten poplatek. Pokud by byla jasná instrukce, kam poslat peníze s rodným číslem jako VS jako daně, tak by to bylo OK a klidně tam osobně pojedu až na registraci. Takhle je to ale jen na ochotě oddělení a město od města se to liší.

mikky

Příspěvek#1234 » sob 23. dub 2016, 21:41

Espezetka: žádost o Nákupní povolení (nebo jakýkoliv jiný úřední podání, třeba DPFO) lze podat elektronicky i mimo ISDS. Stačí kvalifikovaný certifikát. Ten, narozdíl od DS, k ničemu nezavazuje. Pomocí zaručeného el. podpisu vytvořeného kvalifikovaným certifikátem jsem úplně v pohodě komunikoval s Chebskými PČR. Všechno fungovalo v pohodě, dokud nedošlo na placení - tam mě donuntili k fallbacku na papírovou poštu, ale pořád se to obešlo bez osobní návštěvy až do okamžiku, kdy bylo nutné jim něco skutečně fyzicky předvést (koupenou pistoli), nebo si od nich něco fyzického vyzvednout (Zbrojní průkaz). Tj. DS nejsou jedinou možností, jak dálkově (elektronicky či jinak) požádat o NP.

kiv61

Příspěvek#1235 » sob 23. dub 2016, 23:14

cipis a další co jste na mne vcelku očekávaně sesypali:

Jistě, stát si platíme a je tu pro nás. To však v GB či Norsku taky a přesto si tam nepořídíte dnes ani špuntovku ... :evil:

Jinými slovy:
nevidím nějaký zásadní přínos při současném vcelku liberálním přístupu zdejší administrativy ku zbraním "dělat haura" v případě, že příslušný odbor ZaBM nemá zrovna "natrénované" DS, nejsou tam prostě "na to lidi" , avšak na druhé straně když tam dojdete, vcelku velmi fundovaně zpravidla si s nimi pokecáte a oni vám dle svých možností vyhoví i ne ve zcela standardních věcech.. :)
Toť celé, co jsem chtěl svým původním příspěvkem vyjádřit a více se v tom již nebabrat ... :)

Espezetka

Příspěvek#1236 » ned 24. dub 2016, 06:48

tuton píše: ...hned na zacatku odkazovaneho clanku se pise: "Pokutu však mohou dostat i ti, kdo si pořídili schránku dobrovolně a zároveň si daňová přiznání podávají sami."
No, a to ten, kteremu dela vyuctovani dane zamestnavatel, neni.

Hm máš asi pravdu.
Pozor ale na to, že ve spoustě případů nemůže podat d. přiznání zaměstnanec přes zaměstnavatele, i když by chtěl.

Mikky - díky, to jsem nevěděla.

Jinak já si nemyslím že jsme tak OT, sice už nestřílíme, ale v tomhle vlákně se datová schránka hojně probírá, a asi je dobré upozornit i na úskalí které může sebou přinést, pokud teda to úskalí nebudeme rozebírat na x stránkách ;)

Jinak v Litoměřicích je to s NP stejně jak píše hodně z vás - až po vydání ZP, ale na počkání.

Drvoštěp

Příspěvek#1237 » ned 24. dub 2016, 07:12

Malinko ujíždíte přátelé.. DS je skvělá věc a ouředníci na FÚ sociálce a ZP A u soudů Vás za ní budou milovat, neb použijete-li správný SW pro podání, ušetříte jim vopisování z papíru, a nenaflákáte tam chyby.
Podávat ale prostřednictvím DS na PČR drhne... NEMAJ TO RÁDI!!!

Enerccio

Příspěvek#1238 » ned 24. dub 2016, 07:20

U nas rikali do jedneho dne. Ale nevim jestli vubec maju datovou schranku, muzu se v pondeli optat.

tazi

Příspěvek#1239 » ned 24. dub 2016, 08:22

Vlastní datovku na ZaBM nemají, posílá se to tuším na kraj a oni si to nasměrují tam kam to patří. Už se to tu probíralo.

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1240 » ned 24. dub 2016, 10:47

Drvoštěp píše:Malinko ujíždíte přátelé.. DS je skvělá věc a ouředníci na FÚ sociálce a ZP A u soudů Vás za ní budou milovat, neb použijete-li správný SW pro podání, ušetříte jim vopisování z papíru, a nenaflákáte tam chyby.
Podávat ale prostřednictvím DS na PČR drhne... NEMAJ TO RÁDI!!!

Pokud mi něco můj zaměstnavatel nařídí a já to nebudu plnit, protože to nemám rád, tak skončím. Nevidím důvod, proč by to tak nemělo fungovat i u státních institucí.

Drvoštěp

Příspěvek#1241 » ned 24. dub 2016, 11:03

linux: trochu mimo.
"Podávat ale prostřednictvím DS na PČR drhne... NEMAJ TO RÁDI!!!"
je konstatování a je to samozřejmě špatně.
Kdybych to neměl na policii kousek a k tomu z kopce asi by mě nutnost osobního cestování štvala.
Vy kteří to máte 200 km BOJUJTE ZA SVÁ PRÁVA. Já naše jinak velmi vstřícné poldíky dráždit nebudu. Sorry!

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1242 » ned 24. dub 2016, 11:14

Jasně, pokud to máš za bukem, tak je to jiné, ale bohužel díky své práci mám problém dostat se i na poštu...

rcc

Příspěvek#1243 » ned 24. dub 2016, 14:07

Já považuji komunikaci přes DS výhodnou pro obě strany a mohu to posoudit, jelikož vystupuji jako fyzická osoba mající DS a zároveň na druhé straně jako zaměstnanec a představitel orgánu veřejné moci. Dokonce naše klienty tlačíme k tomu, aby si DS zřídily a pro komunikaci s úřadem jí používaly. Sami si to pak nakonec pochvalují, že nemusí chodit osobně ani na poštu. Nezbývá než čekat, že i na PCŘ pochopí, že je to pro ně také výhodné.

mihlit

Příspěvek#1244 » ned 24. dub 2016, 19:27

Jak je to s platností NP, když se nakupuje na bazaru? Když budu kupovat u prodejce s přístupem do CRZ, tak tam hádám není problém, když koupím poslední den platnosti, protože ho právě v ten poslední den platnosti prodejce použije. Co když ale kupuju z bazaru, poslední den platnosti. O tom CRZ neví. NP mi propadne a já pak následující týden zajdu na policii, že jsem koupil na to NP zbraň. To by asi byl problém, hádám. No a bonusová otázka na závěr. Problém to hádám bude z hlediska toho, jak funguje CRZ, ale musí mě to zajímat?

Octopuss

Příspěvek#1245 » ned 24. dub 2016, 20:35

Mám (asi) trochu nestandardní dotaz: potřebuju nákupní povolení na zbraň, kterou nebudu kupovat?
Nebo radši úplně jinak a srozumitelněji: umřel mi tatínek, zdědil jsem po něm pistoli (je odevzdaná na PČR podle místa bydliště), a až udělám zkoušky, chci si ji nechat. Jaký papíry jsou na tohle potřeba?

Zpět na