Zaučení praktická odborná zkouška

DanDrt

Příspěvek#136 » sob 26. bře 2016, 12:33

Zdravím vážení. Mam dotaz. Má někdo z vás dobré zkušenosti s nějakým mistem v Praze, kde se dá udělat ZP za rozumnou cenu? Cena není stěžejní spíš hledám kvalitu servisu. Děkuji

Dan

paza

Příspěvek#137 » sob 26. bře 2016, 13:15

Zdá se, že máš trochu zkreslené představy o způsobu získání ZP, postup je pro všechny uchazeče vázán jednotnými a danými předpisy a poplatky jsou sjednoceny a jasně definovány. Jediné, co se může lišit je rozsah a cena za přípravu ke ZOZ, kde si můžeš na nějaké střelnici objednat kurs na kterém tě instruktor seznámí se základními dovednostmi, bezpečnostními předpisy, atd., tam se cena může lišit, ale najdeš ji prakticky vždy na stránce příslušné střelnice v jejich ceníku.

DAveDOG

Příspěvek#138 » sob 26. bře 2016, 14:07

U samotné zkoušky je stanovena odměna podle zákona pro komisaře za zkoušku. Zbytek je pouze v režii střelnice. Cena se ale liší snad jen o nějakou tu stokorunu. Příprava ke zkoušce je čistě na žadateli. Může to být od flašky něčeho dobrého a ceny za pronájem střelnice a spotřebované střelivo, až po několikatisícové částky za kurzy. Já postupoval takto: info a doporučení střelnice od kolegy v práci co ZP má, podání přihlášky na zkoušku, v mezičase studium teorie a testů a domluva přípravného kurzu na střelnici kde budu dělat zkoušku. Bylo mi doporučeno ten kurz udělat pár dní před samotnou zkouškou aby to zůstalo v hlavě čerstvé. Pro mě ideální protože na střelnici byla v té době prezentačka Glocku, a já si je mohl vyzkoušet. Velké plus je že u zkoušky budeš znát prostředí a zbraně se kterými budeš u samotné zkoušky manipulovat a také střílet.

DanDrt

Příspěvek#139 » sob 26. bře 2016, 14:31

Výborně. Děkuji. Spíš mi šlo o nějaký konkrétní tip a doporučení na určitou střelnici. Samozřejmě vím, že některé položky jsou cenově jasně danné.

vgj

Příspěvek#140 » sob 26. bře 2016, 14:44

DanDrt: Nemohu moc srovnávat, já chodím do střelnice Spořilov. Prostředí příjemné, leč zakouřené. Lektor příjemný ale důsledný. Nemají úplně odpovídající informace na netu. Kurz je za 1000Kč a obsahuje 3 + 3 hodiny manipulace s teorií + 1 hodinu opáčko před zkouškou se střelbou.
Zkoušku mám za měsíc.

Vlastní zkouška, pokud si pamatuji je 1700 střelnici a 600 komisař.
edit:
www.strelnicesporilov.cz alias www.ulovcihohuberta.cz
Naposledy upravil(a) vgj dne sob 26. bře 2016, 15:05, celkem upraveno 1 x.

DanDrt

Příspěvek#141 » sob 26. bře 2016, 15:00

Děkuji za info. Je to střelnice U Huberta?

DanDrt

Příspěvek#142 » sob 26. bře 2016, 15:23

Nevšiml jsem si odkazu. Díky

wigum

Příspěvek#143 » sob 26. bře 2016, 19:58

Nekoukej jen na cenu kuzu, ale taky co dostaneš. Někdo má nějaké zkušenosti se střelbou a stačí mu 1x2 hodinky + střelba a někdo potřebuje 3x tolik. U zkoušky to většinou moc neovlivníš, protože máš danej termín na určitý střelnici a asi se ti nebude chtít čekat třeba 5týdnů na jiný termín na jiné střelnici jen abys ušetřil 4 stovky.
Ale někdy mi ty ceny za střelnici přijdou až dost. Jako 1700 prakticky za nic mi přijde dost. 1000 pro střelnici si myslím by bylo adekvátní.

marinakus

Příspěvek#144 » sob 26. bře 2016, 20:03

Je i obrovský rozdíl, jestli absolvuješ kurz jako člen 20-ti kusové skupiny nebo to bude individuálka. To si zkus představit sám.

DanDrt

Příspěvek#145 » sob 26. bře 2016, 20:31

Tak tak. Ty ceny jsou někdy nadsazený dost. Právě proto jsem se ptal.

marinakus

Příspěvek#146 » sob 26. bře 2016, 20:39

Jak se to vezme. Pokud má někdo 15 lidí po 1000,- Kč na jeden den na hromadný kurz, je to fakt slušný vývar. Pokud má jednoho člověka v individuálu na dva dny za 1500,- je to podle mě celkem slušná cena. Musíš počítat všechno. Střelnici, vystřílené náboje, amortizaci zbraní, čas, benzin na dojetí na střelnici, i třeba to, že pak se ještě musí věnovat vyčištění zbraní. Jak říkám, je to podle přístupu.

DAveDOG

Příspěvek#147 » sob 26. bře 2016, 20:44

A jde nějak zaručit abys nebyl členem takového stáda? Já za kurz v Brně u Trigger Service platil 1500 + střelivo. Za tříhodinový kurz a byli jsem tam dva. Já a pohledná slečna. Pro mě hodně příjemně utracené necelé 2 tisícovky. :)

marinakus

Příspěvek#148 » sob 26. bře 2016, 21:08

Podívej, většinou každý dělá kurz na střelnici, kde potom bude dělat zkoušky. Kolik tam bude lidí se dá opět většinou ověřit dopředu a podle toho si udělat obrázek. Podle toho co píšeš o své zkušenosti, považuji cenu tvého kurzu za celkem úměrnou, pokud jsi byl ty spokojen s úrovní.

wigum

Příspěvek#149 » ned 27. bře 2016, 19:13

Jé sory. Teď tak na to koukám, že jsem to napsal blbě. 1700 nebyla myšlena cena kurzu, ale cena za zkoušku pro střelnici :oops:

jirka87

Příspěvek#150 » pon 28. bře 2016, 20:50

Obecně všem : Můj poznatek z přípravy na získání ZP je asi tento...

Za 1000Kč (považuji za pěknou cenu při srovnání s konkurenčními nabídkami) jsem absolvoval regulérní kurz. Ten byl rozdělen na 3 části. Teorie + rozborka/sborka a povídání ohledně závěreček a praxe + střelnice (chabých 10 výstřelů z ČZ a navíc sportovně upravené Shadow).

Následně jsem se "po haluzi" dostal na takový.."přípravný víkend" kluků z lesárny. Krom teorie (jsem zastáncem toho, že si ji každý musí důkladně projít sám) mi řekl dotyčný pán, který tam to odpoledne vedl a učil naprosto vše a mnohem víc, než jsem se naučil na kurzu, střílel jsem z brokovnice (2rány), malorážky (8 ran) a ČZ 75 (13ran) za 150Kč...(ne nechybí tam nula). Dal jsem mu 200Kč, velmi slušně poděkoval, vyjádřil obdiv nad jeho trpělivostí a spokojen šel domů. Nemluvě o rozborce, kterou jsem si mohl provádět stále do zblbnutí, dokud jsem nebyl na řadě na střelbu (bylo nás tam celkem asi 6lidí).

Tuto sobotu tam půjdu za těch pár kaček znova.

Moje rada zní - máte li v okolí lesnickou školu - pátrejte po této možnosti. Mě se to podle mě hodně vyplatilo.

A třeba na individuální kurz bych po této zkušenosti vůbec nešel, protože jak se neustále opakují postupy a vy vidíte co za zádrhele potkává jiné, tak si na to dáváte pozor a vrývá se to lépe do paměti.

Zpět na