Novela evropske smernice o zbranich

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1441 » stř 25. led 2017, 23:46

DJ: existuje i verze: vytáhnou statistiku, zjistí že to bylo málo a přidají další "A" - pak dojde i na lovecké Browning BAR apod.

Spíš než potřeba vykázat činnost za tím bude nátlak rozvratných neziskovek placených z daní a "filantropy" jako Soros. Za Atlantikem už miliony profesionálních aktivistů šílí ze ztráty práce a vlivu.
Naposledy upravil(a) ladaj dne stř 25. led 2017, 23:57, celkem upraveno 1 x.

iloveguns

Příspěvek#1442 » stř 25. led 2017, 23:49

Podívejme se na dnešní diskusi na Facebooku. Je to k zítřejšímu Máte slovo u Jílkové. Jímá mne hrůza, když si představím, že i tihle neinformovaní jedinci mají volební právo a vyjadřují se k věci, o které nemají očividně žádné informace kromě té, že každý občan dostane střelnou zbraň a bude střílet každého, o kom si bude myslet, že je terorista:

Jana Radojčičová Zásadně jsem proti změně ústavy. Nepřeji si, aby občan nosil zbraň a klidně ji použil na "měkký" cíl. Je snad jasné, že když to bude zakotveno ústavou budou se tu potulovat nadržení šílenci, kteří si budou chtít dokázat,že se strefí

Pavel Asenov Lidem zbrane do rukou nepatri...diky uvolneni legislativy v tomto smyslu bude napachano ixnasobne vice skody nez bude zastreleno teroristu... Cely humbuk kolem strileni teroristu je k smichu... Na celem uzemi se behem migracniho silenstvi objevili dva nebo tri teroriste a to jeste v komiksu...jde o populistickou politiku ktera nicemu neprospeje... Argumentovat tim ze co kdyby je samozrejme nesmysl...

Jaroslav Vydra Jiri Novotny - já zbraně rád mám, dokonce dobře střílím! Ale jako liberál nechci žít v zemi, která je plná zbraní, protože "bezúhonný, zdravý a spolehlivý občan"se zbraní je stejná fikce jako "prostitutka co je panna".

Jaroslav Vydra Pokud vím, žijeme v ČR, a zde je zastupitelská demokracie. Tak jako vy, i když jste (asi certifikován nějakým vševědem) "bezúhonný, zdravý a spolehlivý občan", nemůžete kafrat do vládnutí přímo, ale JEN zkrze volené zastupitele, tak byste neměl mít právo bránit se přímo střelnou zbraní. Já chápu že Divokej Západ se zdá sexy, ale jakožto pravý liberál mi nemůžete vzít chuť nežít v zemi, kde bůhví kdo drží zbraně.

Jiri Lelek Cíl je dosáhnout stejného počtu zastřelených civilistů nebo se k němu alespoň přiblížit,jako v USA.

Jaroslav Vydra Pokud vím, žijeme v ČR, a zde je zastupitelská demokracie. Tak jako vy, i když jste (asi certifikován nějakým vševědem) "bezúhonný, zdravý a spolehlivý občan", nemůžete kafrat do vládnutí přímo, ale JEN zkrze volené zastupitele, tak byste neměl mít právo bránit se přímo střelnou zbraní. Já chápu že Divokej Západ se zdá sexy, ale jakožto pravý liberál mi nemůžete vzít chuť nežít v zemi, kde bůhví kdo drží zbraně.

Radek Polický Základním právem občana je i to aby byl chráněn proti použití zbraně amatérem a ohrožení vlastního života držitelem zbraně,

Jiri Lelek Jiri Novotny aha,chápu,málo zbraní,málo mrtvol.Jistě,v tom je třeba zjednat nápravu.

Ingrid Romancová Podle mě jde o zbytečný zákon navíc, protože každý má právo v sebeobraně někoho zabít nebo použít jiné přiměřené způsoby obrany k dané situaci. Už to v zákonech máme.

Umím si ale představit situaci, kdy o vás desinformační media budou psát, že jste terorista, a pak vás někdo v dobré víře na potkání zabije, i když nic neuděláte...

Pavel Barvínek Malovaný já bych střílel až bych brečel ... podle mě je terorista každý soused, který má zbraň ...

Ladislav Kolackovsky Naprostý pravni nesmysl. Máme trestní zákon, který reguluje použití opravneneho násilí a zákon o zbraních. Mě by zajímalo, co mi ten doplněk Listiny dá? Jako ze půjdu do obchodu se střelivem a bez zbrojního průkazu si koupím revolver s odkazem na své ústavní právo? Směšná demagogie a čirý populismus

kolemjdoucí

Příspěvek#1443 » čtv 26. led 2017, 06:54

Tady je vidět, že to Chovanec vzal za špatný konec tím, že se ochrana před směrnicí EU raději moc nezmiňovala a důraz se dával na obranu země laiky.

P.V.

Příspěvek#1444 » čtv 26. led 2017, 07:31

Chovanec to za špatný konec nevzal. To spíš novináři šíří paniku svými titulky "Vnitro chce dát možnost zastřelit teroristu.".

Sedmej

Příspěvek#1445 » čtv 26. led 2017, 07:36

Nevíte někdo, kdo jste četl poslední variantu, jak to tam je s tou registrací vzduchovek a přesunu předovek do C?

tuton

Příspěvek#1446 » čtv 26. led 2017, 08:19

Sedmej: Teorii je minimalne tolik, kolik je teoretiku. Jsem jednim z nich. Strucne - vzduchovky - ne, HISTORICKE predovky - ne, REPLIKY predovek - ano.

A po hlasovani v plenu EP a narodni implementaci bude stejne vsechno jinak.

P.V.

Příspěvek#1447 » čtv 26. led 2017, 08:21

Podle jednoho rozhovoru s člověkem z LEXU to novináři nafoukli - on prý mluvil o registraci některých D-éček jako znehodnocené automatické (a asi ty předovky, ale to si už přesně nepamatuju).

SansLogique

Příspěvek#1448 » čtv 26. led 2017, 09:38

pokud se podíváte na ty jména v tý diskuzi, jako je třeba Polický, tak to mluví samo za sebe. Přiblbla, co se vyjadřujou vždycky a ke všemu a vždycky z pozice někoho, kdo spadnul z Marsu a navíc rovnou na palici.

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1449 » čtv 26. led 2017, 10:11

CZelednikov píše:DJ Die: Aha, takže ten prosazovaný zákon nám bude k ničemu, i když projde...
Podle zakládacích smluv EU a přístupových dohod je vnitřní bezpečnost věcí jednotlivých států a EK ji nemůže regulovat. Ale v tomto dokumentu EK nařizuje, aby státy tuto regulaci zavedly bez ohledu na zakládací a přístupové smlouvy. Takže ten Chovancův návrh vůbec není mimo mísu. Buďto bude EK žalovat u evropského soudního dvora českou republiku za neimplementaci nařízení směrnice, nebo bude ČR žalovat EK za to, že vynucuje plnění regulace v rozporu se smlouvama. No a pak se uvidí.

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#1450 » čtv 26. led 2017, 10:35

Ustavni zakon ukotvuje to, ze muzeme nabyvat, drzet a nosit zbrane. tedy to, co ma nas soucasny ZOZ jako sve nejvetsi plus... Tak toto plus by bylo zabetonovano v ustave. A zaroven by toto plus bylo spojeno s "vnitrni bezpecnosti zeme".
1) pojistka proti nasim politikum v budoucnu
2) clanek 346, odst. 1b smlouvy o fungovani EU (kde na zaklade ustavy dojde k propojeni zbrani u obcanu s bezpecnosti zeme)

DJ Die

Příspěvek#1451 » čtv 26. led 2017, 10:37

Stále ještě chybí studie dopadu a myslím si, že to je jedna z těch dalších možností, o kterých mluvil LEX i Chovanec. Směrnice bez dopadové studie je v podstatě protiprávní, a takovou můžeme vlastně ignorovat....

A ano neinformovaných lidí je hodně a to bychom měli změnit.... Lidi mají strach z neznámého a kolik lidí tomu vlastně aspoň trochu rozumí? Řekl bych, že u nás možná 15-20%.... A v Evropě to rozhodně lepší nebude. A lidem co tomu nerozumí je přece snadné říct, že zbraně jsou špatné a zabíjí... Nemusí ani být hloupí, jen ne každý může být odborník na všechno...

MM

Příspěvek#1452 » čtv 26. led 2017, 11:27

Tak IMCO to schvalilo - z FB Stranky slovenskeho LT :

... podla aktuálnej informacie vybor IMCO text schvalil nasledovným pomerom hlasov: ZA - 25, PROTI - 9, ZDRZAL SA - 2. Zial, dostavil sa predpokladany výsledok. Dalej bude o veci hlasovat plenum EP 14.3.2017 ...

EDIT: preklep

Antony30011

Příspěvek#1453 » čtv 26. led 2017, 12:07

Z fb Dity Charanzove
Výbor IMCO dohlasoval, jak vidíte na displeji, proti směrnici nás nehlasovalo dost. Zdravý rozum nezvítězil - většina poslanců ve výboru poslala směrnici k hlasování na plénu EP. To by mělo proběhnout v březnu. V tuhle chvíli nezbývá než se pokusit o pozměňovací návrhy na březnovém hlasování. V té věci požádám o podporu všechny české zástupce v EP – abychom společně předložili pozměňovací návrhy a hlasovali v zájmu (nejen) českých držitelů zbraní! Pokud neseženu dostatečnou podporu, nezbývá než napadnout směrnici u Evropského soudního dvora. A přesně to jsem připravena doporučit, pokud vystřílíme ostatní munici!
Obrázek

CZelednikov

Příspěvek#1454 » čtv 26. led 2017, 13:16

Chtělo by to pro změnu dobré zprávy...

Erunamo

Příspěvek#1455 » čtv 26. led 2017, 14:28

Chtelo by to hlavne videt co bylo schvaleno.

Zpět na