Psychologické vyšetření na ZP

JirkaCV

Příspěvek#16 » stř 24. črc 2024, 17:46

Takže by mi zabránili fláknout jedu chlapovi, co mi lezl za ženou?
Přemýšlím, jestli by to bylo dobře nebo špatně.

cipis

Příspěvek#17 » stř 24. črc 2024, 17:48

To se pleteš, to přece zabrání tomu, aby sis tu ženu vzal :D

JirkaCV

Příspěvek#18 » stř 24. črc 2024, 17:55

Tak to by nejspíš znamenalo konec civilizace.

Piggy

Příspěvek#19 » stř 24. črc 2024, 18:12

To hlavně nesmíš chodit domů bez ohlášení a/nebo bez dárku pro toho chlapa (© dr. Plzák).

JirkaCV

Příspěvek#20 » stř 24. črc 2024, 18:41

Nechci odvádět pozornost od tématu, ale on vlezl domů mě.

Abych se vrátil k tématu.
Přibližně do té doby (cca 15 let zpátky) jsem byl celkem přesvědčený pacifista. Násilí nic neřeší, vše se dá vyřešit domluvou nebo útěkem.
A najednou zjištění, že i přiměřené násilí může leccos vyřešit. Třeba to, že se frajer stáhne, žena tě přestane urážet a i když to skončí rozvodem, bude kultivovaný a nepůjdeme si po krku.

A když tohle odvyprávím psychoušovi, povolí mi zbroják?

erteple

Příspěvek#21 » stř 24. črc 2024, 19:59

Jirka CV: Pokud první věcí, kterou mu povíš, bude tohle, nebo že myslíš, že psychologové jsou hlavně lidi, co mají problém sami se sebou a psychotesty jsou úplně debilní a zbytečné a ty víš, že jsi úplně v pořádku, tak co myslíš? Já bych prostě nic sám nevytahoval, byl víceméně pacifistou, kliďasem co se nechá klidně zabít, jen aby někomu neublížil.
Ostatně, pro překvapivou spoustu lidí je největším problémem jejich vlastní ego - já mám pravdu a vy jděte někam. A pokud toto nedokáže někdo překonat (a neříkám, že zrovna Ty), tak byť je to pro spoustu lidí možná překvapivé, tak opravdu nejsou úplně v pohodě...

A pro ty, co už někde u chocholouška byli - co je tam vůbec za testy? Předpokládám, že "královský" - tedy 500 otázek, které jsou si podobné a točí se pořád dokola. Co dál? Rorschach (inkoustovíé skvrny)? Nějaký výkonnostní test (sloupce / řádky, světélka jako při ŘP?)? Kreslení stromu? Určitě pohovor, čeho se týká? Jak dlouho ten test trvá?

dan

Příspěvek#22 » stř 24. črc 2024, 20:39

Jak uz tady (i ve vedlejsim vlaknu) nekolikrat zaznelo, pro tohle neni metodika. Takze te ceka to, co se dany odbornik rozhodne, ze te ceka.

A s predstiranim cehokoliv bych byl opatrne umirneny. Vystupem testu take muze byt "snazi se test zmanipulovat a zastrit skutecnost". A pak se muzes dockat lekarskeho zaveru "zpusobily na 3 mesice, pak nutna nova kontrola".
Navic nektery doktori jsou proti sekani rukou ze zasady.

ante

Příspěvek#23 » stř 24. črc 2024, 21:49

Jestli Rorschach, tak to mám v pohodě. Tam je na výběr jenom mezi Cthulhu a labia majora. To se nesplete.

erteple

Příspěvek#24 » stř 24. črc 2024, 22:01

To je právě ono, psychotesty samozřejmě nejsou dlouhodobé a proto jimi relativně často procházím. A možná jsem psychopat, ale není pro mě problém se dostat do pozice naprosto vyrovnaného kliďase, ani nic nepředstírám. Samozřejmě, že ten, kdo by vyloženě lhal, tak by měl být dostatečně inteligentní na to, aby lhal konzistentně - ale já mluvím spíš o tom, dostat sama sebe do určitého rozpoložení. Myslím, že každý v sobě dokáže najít tak trochu hipíka, ale i tak trochu rapla, když potřebuje - a celou škálu mezi.

Možná je to spíš tím, že je dělám často, takže z toho nemám stres - a taky po několika rozhovorech s psychology trochu vím, jak to funguje a opravdu mě třeba štvou otázky s "někdy", "často" atd. Jde o to, jak vnímá člověk sebe v porovnání s časem nebo ostatními, takže zkoušený musí třeba pochopit, že když odpoví, že bývá nemocnější než ostatní, tak i když prodělal 3 covidy a kamarádi jen jeden, tak musí odpovědět NE, protože jinak už má sklony k hypochondrii atd.

O tom, že není určená metodika samozřejmě vím, ale lidé už na testy chodí a ti psychologové jim "něco" dát musejí - byť každý něco jiného. A právě proto by mě zajímaly jednotlivé přístupy - stejně tak jak se k tomu stavějí - jestli nějaké základní vyšetření, vyplázni dva litry a neotravuj, nebo hledaní důvodů, proč to nedat atd (případ toho týpka s nekoherentními pohyby). Je mi jasné, že to nebude jednotné, ale to nejsou ani zážitky ze zkoušek (viz vlákno o reálných zkušenostech).

ante: Ano, taky jsem se jednou neudržel a vyprsknul... :-D

ante

Příspěvek#25 » stř 24. črc 2024, 22:20

Erteple: Pokus o analýzu osobnosti na základě nějakých subjektivně vnímaých fleků - to je opravdový vědecký majstrštyk.

Jsem pro abysme ještě museli donést posudek od numerologa, Jolandy, plus horoskop na příštích pět let platnosti ZP.

Kdyby to mělo zachránit jediný život - stojí to za to!

Petr z Braníka

Příspěvek#26 » čtv 25. črc 2024, 06:37

ante píše:Jestli Rorschach, tak to mám v pohodě. Tam je na výběr jenom mezi Cthulhu a labia majora. To se nesplete.

Musel jsem gůglit, ale stálo to za to :D :D :D

JirkaCV

Příspěvek#27 » čtv 25. črc 2024, 06:40

Tak myslet si můžeš co chceš, říkat musíš "motýl!"

MojeTikka

Příspěvek#28 » čtv 25. črc 2024, 07:33

Stran te vecne debaty o nasili, mam cerstvou zkusenost z jine oblasti. Poridili jsme si stene. Chovame psy desitky let, nejsme amateri. Nicmene, zena razi teorii, ze je potreba pozitivni motivace a ne telesne tresty, kdezto ja rikam, ze urcite povahy musi citit, kde je hranice a ta se mnohdy jinak, nez mirnym nasilim, prezentovat neda.

No, takze pribylo stene do naseho psince a uz chovatelka, od ktere jsme ho brali, rikala 'je hodne aktivni, hodne, ale vy ho zvladnete'. Tusil jsem problem, ale rikal jsem si - treba zabiju dve mouchy jednou ranou. Ziskam aktivniho psa na praci a demonstruju zene, ze jeji slunickova teorie ma svoje hranice. Netrvalo to ani tyden a zene ruply nervy a stene dostalo lehce na prdel. Rozkousany boty - okay, mela jsem si je uklidit. Sezrany kytky - okay, mohla jsem je aspon prechodne dat jinam. No, tu proutenou sedacku uz jsme stejne nepouzivali. Ty diry v zahonech, to zahrabu. Kurva, ale ty servany tapety, to uz je cu moc!

Stene dostalo na prdel a dalsi tapety necupuje. Zajimave. A to predtim to bylo same 'nene', 'fuj', 'tytyty', zvedly hlas, sermovani prstikem...

Proste, na urcitou povahu nic jineho, nez urcita mira nasili nefunguje. A pokud nekdo operuje tim, ze se to muze zvrhnout, pak je problem v nem a nemel by nikdy zadne nasili aplikovat, protoze evidentne nezna miru a neumi nasili zvladat rozumem.

Lonestar

Příspěvek#29 » čtv 25. črc 2024, 07:33

Héfaistos

Příspěvek#30 » čtv 25. črc 2024, 09:07

Petr z Braníka píše:
ante píše:Jestli Rorschach, tak to mám v pohodě. Tam je na výběr jenom mezi Cthulhu a labia majora. To se nesplete.

Musel jsem gůglit, ale stálo to za to :D :D :D

Jde o to, jestli to stejně srandovní přijde tomu psychologovi. IMHO jsou to pěkní suchaři a nemají moc rádi, když si z nich dělá člověk šoufky.

Zpět na