Zpřísnění zákona o zbraních

marinakus

Příspěvek#16 » úte 8. zář 2015, 08:16

Otta. Na rozdíl od spousty jiných a chytřejších mohu porovnávat. Doufám že ty taky.

dave-cz

Příspěvek#17 » úte 8. zář 2015, 08:37

Obávám se, že schválení je vysoce pravděpodobné. Jediná obrana proti udavačům:

Trestní zákoník - č. 40/2009 Sb. píše:§ 184
Pomluva

(1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

(2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

Blacky

Příspěvek#18 » úte 8. zář 2015, 10:24

Nestahujte kalhoty, dokud je brod ještě daleko.

Gorgon

Příspěvek#19 » úte 8. zář 2015, 10:35

Dave: To že tě někdo udá na magistrát není pomluva a máš smůlu, protože to že tě vyšetřujou neohrožuje tvoji vážnost ani tě to nijak nepoškozuje, nikdo o tom ani neví pokud to sám nerozkecáš, takže bohužel, tímhle se bránit nelze.

Marcurba

Příspěvek#20 » úte 8. zář 2015, 10:51

Takže co z toho plyne? Zbraň mít doma, nikomu o tom neříkat, nikde se s tím nevytahovat, prostě skrytě nosit pod košilí i v hlavě!

Kadopádně snižovat sazbu 10 let po roce zpět na polovinu mi přijde dost podivné, o udávání ani nemluvím ...

Yopi

Příspěvek#21 » úte 8. zář 2015, 11:10

Tak musí někde začít. Za chvíli to sníží na rok a mezi tím přijdou jiné restrikce, jako například povinné psychotesty s čímž už si určití lidé taky pohrávají.

cipis

Příspěvek#22 » úte 8. zář 2015, 12:17

Přečtěte si paragraf 20a předložené novely ...

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#23 » úte 8. zář 2015, 12:21

Můžeš prosím poslat link rovnou? Já vždycky zapomenu, kde to mám hledat ty návrhy :-) Děkuju

Carloss

Příspěvek#24 » úte 8. zář 2015, 12:22

Odvolávám, co jsem odvolal.... Novinář je normální tupec.
Naposledy upravil(a) Carloss dne úte 8. zář 2015, 12:24, celkem upraveno 1 x.

cipis

Příspěvek#25 » úte 8. zář 2015, 12:23

hugofalfar

Příspěvek#26 » úte 8. zář 2015, 12:45

Mě zaujalo tohle: (1) Žadatel o vydání zbrojního průkazu, který není ke dni podání přihlášky ke zkoušce odborné způsobilosti žadatele o vydání zbrojního průkazu držitelem zbrojního průkazu nebo muničního průkazu, je povinen k přihlášce ke zkoušce odborné způsobilosti (§ 21 odst. 6) připojit posudek o zdravotní způsobilosti.

(2) Příslušný útvar policie ověří u osoby podle odstavce 1 před stanovením termínu a místa konání zkoušky odborné způsobilosti žadatele o vydání zbrojního průkazu splnění podmínky bezúhonnosti (§ 22) a spolehlivosti (§ 23).

(3) Nesplňuje-li osoba podle odstavce 1 podmínku zdravotní způsobilosti, bezúhonnosti nebo spolehlivosti, příslušný útvar policie vyrozumí žadatele, že nebude ke zkoušce odborné způsobilosti připuštěn.

(4) Posudek podle odstavce 1 nesmí být ke dni podání přihlášky ke zkoušce odborné způsobilosti starší než 3 měsíce. Je-li žádost o vydání zbrojního průkazu podána do 3 měsíců ode dne podání přihlášky ke zkoušce odborné způsobilosti žadatele o vydání zbrojního průkazu, není žadatel povinen připojit posudek podle § 17 odst. 2 písm. a).

To znamená, že pokud budu dělat opravky, budu potřebovat potvrzení o zdravotní způsobilosti dvakrát? :lol:

Yopi

Příspěvek#27 » úte 8. zář 2015, 12:49

Záleží, jestli neprolezeš u písemnejch nebo u praktickejch. Pokus neprolezeš u písemnejch, můžeš opakovat až za tři měsíce, tudíž musíš mít znova potvrzení o zdravotní způsobilosti, protože je platné jen 3 měsíce. Pokud u praktickejch, tak ty můžeš opakovat za 15 dní, takže nové potvrzení nepotřebuješ.

cipis

Příspěvek#28 » úte 8. zář 2015, 12:51

Přečti si odstavec čtyři, máš tam jasně napsáno, že 3 měsíce. Tedy pokud opravky nestihneš v platnosti posudku, tak budeš muset pro nový, ne tedy že dvakrát.

hugofalfar

Příspěvek#29 » úte 8. zář 2015, 13:13

Nový k tomu původnímu = celkem dvakrát (a za dvoje peníze) - tedy aspoň tak jsem to pochopil .-D

cipis

Příspěvek#30 » úte 8. zář 2015, 13:22

No když to nestihneš v době jeho platnosti, tak je to logické a pochopitelné ;-)

Zpět na