Půjčování zbraní kat. B, C.
- mar00
Příspěvek#166 » pon 20. čer 2016, 14:19
wigum píše:Já si tedy ještě dovolím postnout stanovisko MV k této problematice. Je to sice staršího data, ale myslím, že by dnes odpověděli stejně... Půjčení B...Kód: Vybrat vše
... Pokud následně budete tuto zbraň držet a nosit, musíte mít u sebe a na požádání předložit průkaz zbraně a k tomu Vám vydané povolení. Je tedy možné, aby povolení k držení a nošení zbraně kategorie B bylo vydáno více držitelům zbrojního průkazu.
Když jsem si před pár lety zařizoval povolení k držení a nošení cizí zbraně, dostal jsem od zaměstnanců oddělení pro zbraně informaci, že u sebe musím mít svůj zbroják a průkaz té cizí zbraně. To vydané povolení prý nosit nemusím, to si policie zjistí případně sama. (Ale pro jistotu se snažím mít s sebou kopii toho povolení, originál by nemusel dlouho vydržet.)
- Ringit
Příspěvek#169 » pon 21. lis 2016, 12:13
Já si zažádám o povolení k nákupu - tj. rovnou povolení k nošení (kdyžtak mne opravte). To dostanu, půjdu si koupit zbraň, tu zbraň půjdu zaregistrovat a dostanu průkaz zbraně. Pak tedy zažádá druhá osoba (se ZP) o "Povolení (pouze) k držení zbraně" a vyplní přesně údaje mé zbraně. Potom, když si ji vezme s sebou, tak bude mít u sebe svůj ZP, můj PZ a můj souhlas. Chápu to správně? Omlouvám se, jestli to někomu přijde jako hloupý dotaz, ale chci mít jasno. Ještě ten souhlas je potřeba nějak ověřit, nebo stačí "samo domo"?
- HV
- kk
- HV
Příspěvek#173 » pon 21. lis 2016, 14:07
Ruku na srdce, koho kdy PČR kontrolovala jestli má papíry u sebe? Mě jen když jsem ukládal na nějakém úřadu s vyšším stupněm ochrany. V běžném životě k tomu dochází pouze ve výjimečných případech. Každopádně je dobré vědět, že když nebudu mít povolení u sebe, nic se neděje. Důležité je, že je povolení platné.
- kk
Příspěvek#175 » pon 21. lis 2016, 18:44
HV, Ringit:
Staci mit u sebe "technicak", ale pro B, u C si ted nejsem jistej jak to tam je s tim "nosenim". Priznavam ze broknu na obranu u sebe bezne nenosim ...
HV: Na soudu si opsali jen cislo zbrojniho prikazu a cislo zbrane do protokolu o uschove zbrane. Asi tam necekaj, ze by tam nekdo prisel s kverem na cerno
A silnicni hlidka kdyz to zahlidla pri mem vylejzani z auta to ani nekomentovala... Takze opravdu asi neni potreba to nejak hrotit.
Staci mit u sebe "technicak", ale pro B, u C si ted nejsem jistej jak to tam je s tim "nosenim". Priznavam ze broknu na obranu u sebe bezne nenosim ...
HV: Na soudu si opsali jen cislo zbrojniho prikazu a cislo zbrane do protokolu o uschove zbrane. Asi tam necekaj, ze by tam nekdo prisel s kverem na cerno
A silnicni hlidka kdyz to zahlidla pri mem vylejzani z auta to ani nekomentovala... Takze opravdu asi neni potreba to nejak hrotit.
- Piggy
Příspěvek#176 » úte 22. lis 2016, 08:50
Ze zákona jsi oprávněn nosit kteroukoliv registrovanou zbraň kat. C - takže stačí předat z ruky do ruky zbraň s techničákem.
Sám ovšem doporučuji vytvořit o tom nějaký písemný záznam pro případ mimořádné události (krádež či ztráta zbraně, TČ či náhlé úmrtí vypůjčitele a co já vím co ještě).
Sám ovšem doporučuji vytvořit o tom nějaký písemný záznam pro případ mimořádné události (krádež či ztráta zbraně, TČ či náhlé úmrtí vypůjčitele a co já vím co ještě).
-
Shpekmcsadlo - Příspěvky: 1
- Shpekmcsadlo
Příspěvek#180 » sob 24. pro 2016, 09:02
Ahoj!
Mám dotaz, dodělal jsem si ZP skupiny E, a chci se zeptat - je možné potom chodit na střelnici se zbraní sk. B kterou vlastní otec? Jsou k tomu nutné nějaké oficiální přepisy atd., nebo stačí si třeba napsat dokument kde mi otec podepíše, že si můžu zbraň půjčit?
Dík všem a pěkný vánoce!
Mám dotaz, dodělal jsem si ZP skupiny E, a chci se zeptat - je možné potom chodit na střelnici se zbraní sk. B kterou vlastní otec? Jsou k tomu nutné nějaké oficiální přepisy atd., nebo stačí si třeba napsat dokument kde mi otec podepíše, že si můžu zbraň půjčit?
Dík všem a pěkný vánoce!
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX