Novela evropske smernice o zbranich

Piggy

Příspěvek#2176 » čtv 1. čer 2017, 06:59

Zkusím shrnout dosavadní debatu:
Všichni: máme problém, EU nám chce protiprávně omezit naše hračky.
Lynx: žádný problém není, omezit nelze, protože protiprávní.
Všichni: ale Mlho, o tom se tu přece již drahnou chvíli bavíme.
Lynx: bavíte se blbě, protože protiprávní.
Všichni: EU na právo sere.
Lynx: ale to nemůže, protože protiprávní.
Atd., atp., ad infinitum.

aToM

Příspěvek#2177 » čtv 1. čer 2017, 07:49

cmk: Jak to vypadalo na Ústavně právním výboru? Na psp.cz ještě nic nevisí.

P.V.

Příspěvek#2178 » čtv 1. čer 2017, 07:59

aToM: Pokud si pamatuju příspěvek LEX na xichtbuku, tak doporučeno přijmout (to vím 100%), poměr hlasů 11 pro, proti 1, zdržel 0 (poměr hlasů si nejsem úplně jistý).

aToM

Příspěvek#2179 » čtv 1. čer 2017, 08:11

Joj, jedna malá bitvička vyhrána. Jeden by čekal větší boj, ale zdržela se jen Benešová. Dobrá práce.

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#2180 » čtv 1. čer 2017, 13:06

Jo jo, 11:1:0, pricem ta 1ka je "zdrzela se" (Marie Benesova). Padlo tam asi 5-6 proslovu, vsechny ve smyslu:
- novinari jsou banda vocasu, co pisou nesmysly ze se tu maj strile uprchlici a rozdavat zbrane
- nasi drzitele jsou zakonadbali
- neni to zadna pest na oko v ustave
- vznika tu prostor pro kooperaci a dobrovolnou spolupraci statu a lidi
- schvalenim zakona se NIC nestane

DanielX

Příspěvek#2181 » čtv 1. čer 2017, 13:44

kiv61 píše:....
Tak jsem víceméně smířen v duchu rodinné tradice své kvéry taky odevzdat protože na emigraci jsem už starej a proti URNA jsem si vyhodnotil , že jaksi opravdu nemám šanci ... :twisted:

Můj děda schovával před skopčáky dvě zbraně a musel by se v hrobě obrátit, kdybych je odevzdal těm šaškům z Bruselu. To je můj postoj, klidně ho cenzurujte. Ale nejsem defétista, pořád věřím, že válku s totalitou v tomto směru ustojíme. Klidně do mě rýpejte, ale jsem rád, že jsem už roky členem Lexu, který se snaží asi nejvíce v Evropě, podle toho jak to všude kolem nás vypadá.

petras125

Příspěvek#2182 » čtv 1. čer 2017, 17:50

Lynx píše:Průkaz zbraně, je veřejná listina, úřední rozhodnutí, ne cár papíru.

Veřejná listina je něco trochu jiného, než myslíš. Je to listina, kterou vydal orgán veřejné moci nebo jiná listina, kterou zvláštní předpis za veřejnou označí. U veřejné listiny se automaticky předpokládá její pravdivost, pokud není prokázán opak.

Tj. když někomu ukážeš občanku (zbrojní průkaz, ....), nemusíš mu k tomu dávat potvrzení nějakého úřadu, že je pravá. Prostě se za pravou považuje až do chvíle, kdy se prokáže opak.

Lynx

Příspěvek#2183 » ned 4. čer 2017, 18:20

Veřejná listina osvědčuje údaje na ní zapsané, v tomto případě mj. kategorii, do které je zbraň zařazena. V této souvislosti jsem to zdůrazňoval.

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#2184 » ned 4. čer 2017, 18:40

Jo jo, presne... Osvedcuje, ze podle zakona 119/2002 je kosa zbran kat B.
No a podle noveho zakona nam vydaji nove prukazky - a to, ze kosa je zbran kat. A. :-)

Lynx

Příspěvek#2185 » pon 5. čer 2017, 06:59

Jeden z plánů: http://archiv.ihned.cz/c1-65755040-vojs ... i-i-skauti
"...v návrhu stojí, že ti, kdo se zapojí dobrovolně do národní obrany, získají výjimku na držení poloautomatických zbraní, jež chce Evropská unie pro civilisty zakázat."

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#2186 » pon 5. čer 2017, 08:35

Stejne tak je ve smernici uz ted vyjimka pro sportovni strelce a stejne tak realne "hrozi", ze kosy tak jako tak budou zarazene mezi B, protoze na civilni trh sly jako "nove samonabijeci". To prece vime...
Bavime se o stavu "clovek, ktery to ted ma legalne, neni niceho clenem, to za par let mit legalne nemusi, aniz by cokoliv menil".

Lynx

Příspěvek#2187 » pon 5. čer 2017, 10:18

To už nebylo k té poslední diskusi, byl to odkaz na další aktivitu kolem Směrnice.

zedik

Příspěvek#2188 » úte 6. čer 2017, 10:00

pokud jste nezaznamenali doporučuji si pustit včerejší reportéry - tomuhle se říka nezávislá nestranná novinařina,kterou si navíc ještě platíme - http://www.ceskatelevize.cz/porady/1142 ... 801240018/

rcc

Příspěvek#2189 » úte 6. čer 2017, 16:25

To chce "klíd", jen ať si pindají, na to my jsme zvyklí. Takže nám konečně antigun aktivisti vysvětlili, že se vlastně o nic nejedná, že nám žádné zbraně zatím neberou, jen "velkokapacitní" zásobníky. OK, ty vám ještě dáme, ale pro zbraně si pak už budete muset přijít osobně, "dobrotrusové" :-)
P. S. Keep smiling psycholožka byla také dobrá, jak tahle může "diagnostikovat" žadatele o ZP? Ta již jen podle vysmátého kukuče musí mít nějakou poruchu. :-)

kk

Příspěvek#2190 » úte 6. čer 2017, 16:48

cmk: kdy zalozime ten sportovni klub pro strelbu vojenskymi zbranemi ? At to mame jako sport teda a vyjimku na to? ;)

Zpět na