prodloužení zbrojního průkazu

getsome

Příspěvek#241 » ned 5. říj 2025, 16:54

Sebere tě rovnou za prokazování se neplatným dokladem a hračky dostaneš po ukončení vyšetřování :D

Carloss

Příspěvek#242 » ned 5. říj 2025, 17:05

DVII píše:
Carloss píše:To je zase úplně mimo. Pokud polda nemůže něco zjistit, je to jeho problém, nikoli občana. Tady jde o poněkud jiné situace.

Jenže než zjistí, tak ze nenechá běžet, nebo nechá, ale bez hraček, které pro jistotu zajistí

To je ale hluboký omyl a bylo by to napadnutelné. Neschopnost orgánu ověřovat cokoli nesmí jít k tíži občana. Orgán nemůže konat co mu zákon neukládá. Pokud mu ukládá něco ověřit tak to, že něco nejde, je jen a pouze jeho problém a orgán si na základě toho nemůže něco vymýšlet jen na základě nějakého svého rozmaru.

paza

Příspěvek#243 » ned 5. říj 2025, 18:23

getsome píše:Sebere tě rovnou za prokazování se neplatným dokladem a hračky dostaneš po ukončení vyšetřování :D

To je nesmysl, jistě bude v případě výpadku možnosti ověření rozdíl mezi chycením někoho, kdo má u sebe zbraň a nemá nic, a u někoho, kdo má i již neuznávaný doklad, je tam jistá výhoda, že bude logičtější, že zbraň má.

JirkaCV

Příspěvek#244 » ned 5. říj 2025, 19:56

Logiku v tom nehledej. Budou dělat to, co jim řeknou na školení.

Dentista Žurovský

Příspěvek#245 » pon 6. říj 2025, 00:11

JirkaCV píše:Logiku v tom nehledej. Budou dělat to, co jim řeknou na školení.

Ale to je tak na celem svete, byt policajt nebo vojak, na to treba mit xicht...

Jarda.Jezek

Příspěvek#246 » pon 6. říj 2025, 05:01

Bez platného zbrojáku bude každý v takovou chvíli jednoduše sprostým podezřelým, kterého je třeba náležitě vyšetřit.

To jsem tedy zvědav, jestli extrémisti a populisti budou legislativu zničenou demokraty vracet do normálního stavu.

dan

Příspěvek#247 » pon 6. říj 2025, 08:17

Asi jako jsi sprosty podezrely v aute kdyz u sebe nemas ridicak nebo na ulici bez obcanskeho prukazu. Zejmena u ty obcanky - tu neni povinne mit u sebe uz leta, nebylo to povinne davno pred tim, nez se o nejaky digitalizaci vubec zacalo mluvit.
A funguje to - nekteri veri, ze spojeni fungovat bude a doklady nenosi - a zatim jim to vychazi. Ti opatrnejsi doklady s sebou pro jistotu nosi, ackoliv to povinne neni, a budou to uplne stejne delat i u zbrojniho opravneni.
Je dobre mit schopnost slyset travu rust - ale vykrikovat na nekolik let zarostle louce "pozor, prave zacina rasit trava, to bude problem" je spis usmevne.
A na pripadnou namitku "ale ridicske a obcanske prukazy nikdo nezrusil" preemptivne odpovidam, ze fyzicke doklady prokazujici narok na drzeni a noseni zbrane taky nikdo nerusi.

jjoozziinn

Příspěvek#248 » pon 6. říj 2025, 09:45

Tak jsem si byl vyměnit zbroják. Mám platnost do ledna. Během dvou dnů byl hotov. Já myslel že dle zákona je platnost 10let. Už mám nový a platnost do toho ledna už od tet.

jarda-hifista

Příspěvek#249 » pon 6. říj 2025, 09:52

Takže ti platí cca 3 měsíce? Rozumím dobře? A potom znovu prodlužovat?

monk

Příspěvek#250 » pon 6. říj 2025, 10:13

od ledna je platnost 5 let, jelikos ze prodluzuje tak uz plati nova pravidla. a stejne po 1.1. doklad v te podobe jako zname zanika. kdyz se podiva na zborjak tak se vlasne jen posouva rok ale den je kdy jste poprve zazadali o zbrojak.

ante

Příspěvek#251 » pon 6. říj 2025, 10:35

Nevim co tam měli, snad ne korejský zbrojáky.

https://koreajoongangdaily.joins.com/ne ... le/2412936

DVII

Příspěvek#252 » pon 6. říj 2025, 11:15

jjoozziinn píše:Tak jsem si byl vyměnit zbroják. Mám platnost do ledna. Během dvou dnů byl hotov. Já myslel že dle zákona je platnost 10let. Už mám nový a platnost do toho ledna už od tet.

žena dostala normálně platnost 10 let do 29.09.2035

DVII

Příspěvek#253 » pon 6. říj 2025, 11:18

monk píše:od ledna je platnost 5 let, jelikos ze prodluzuje tak uz plati nova pravidla. a stejne po 1.1. doklad v te podobe jako zname zanika. kdyz se podiva na zborjak tak se vlasne jen posouva rok ale den je kdy jste poprve zazadali o zbrojak.

naopak, od ledna je platnost zbrojáku (zbrojního oprávnění) neomezená, ale na prohlídky musíme po 5 letech. pokud prohlídku nestihneme, tak o papíry nepříjdeme s všemi důsledky, ale jenom se pozastaví platnost

monk

Příspěvek#254 » pon 6. říj 2025, 11:19

ale zbrojak se prodluzuje k datu platnosti toho minuleho. jedno jestli podas 4 nebo 2 mesice stale bude platnost prodlouzena od konce platnosti toho stareho. tudiz pokud je platnost toho puvodnoho jeste tento rok je prodlouzeni na 10 let pokud je platnost od ledna dal tak uz jen 5 let.
staci se podivat na to co se tam pise.

DVII: to ja vim, ale stejen se vydavaji zbrojaky nez zacne platit novy zakon.

vvitty

Příspěvek#255 » pon 6. říj 2025, 14:05

Ono je to u prukazky uz docela jedno, ne? Od ledna prestane byt platnost prukazky rozhodujici a dodat papiry o zdravotni zpusobilosti budes muset do peti let tak jako tak.

Zpět na