Nařízení vlády pro zákon o nakládání se zbraněmi/Střelecká příprava
- Mac.42
Příspěvek#256 » úte 8. úno 2022, 13:03
Patton: musí jít o otevřený závod, takže CMK Tě nevyhodí, ale otázka je, zda to pak uzná MV, když bude datum závodu předcházet datu MV-102
nicméně CMK má závod pro 120 lidí a tou dobou už samotní HT budou mít 350 absolventů, nemluvě o CZUB a otevřenosti závodu, takže by se jich hodilo 4x víc... jenom nevím, jestli budou nějaké závody přímo na Olešku (ono to zase odčerpává kapacitu kurzům), nebo jak to chtějí chlapci řešit
nicméně CMK má závod pro 120 lidí a tou dobou už samotní HT budou mít 350 absolventů, nemluvě o CZUB a otevřenosti závodu, takže by se jich hodilo 4x víc... jenom nevím, jestli budou nějaké závody přímo na Olešku (ono to zase odčerpává kapacitu kurzům), nebo jak to chtějí chlapci řešit
- Mac.42
Příspěvek#257 » úte 8. úno 2022, 13:06
Letec 12 píše:...s tím, že zbraň by musela být zapsaná do záloh a nemohla by být prodána třetí straně.
pěkná myšlenka, ale asi z jasných důvodů registrované zbraně nemohou podléhat nějakým omezením, takže je i deklarováno, že registrovanou zbraň může majitel prodat ap.
- expres
Příspěvek#259 » úte 8. úno 2022, 17:53
Priznam se, ze me cely ten koncept zklamal. Komercni platba, neucelene komercni podminky a nulove benefity.
Strelba na strelnicich, ale od PCR..Chtel bych vojenske 300+m. Coz neni a mooozna bude. Upsat se statu, ktery me posle do domova duchodcu a jeste si registruje zbrane, me soukrome vlastnictvi.. Hm, zatim to pasnu. Celkovej muj soukromej pohled. Investuji do zbrani dlouha+kratka cca 70k + strelivo 5k + min. 7k do vybaveni. Kvery si i kvuli splneni treningu ostrilim a za to dostanu co? Par naboju a povinost naklusat kam se statu zamane? Pomlcim ze nedaji ani hadry na kurz. Aspon ten maskac vz95 z vyrazeni...ani to ne... Jsem jedinec citlivej na penize a kdyz cuju ze semnou nekdo chce vydrbat za moje, dost me tim popudi. Pro stat win & win. Pro me zatim total nevyhodny. Pockam co bude dal. Treba otocim, ale ted minusu je az prilis. Moc to stat zdime jen vyhodne pro nej. Tak se ksefty nedelaj. Opakovane vzpominane ze mi EU neco vezme...Nikdo mi nic nevezme. Nedokazal to kdy si v dejinach fasismus a nedokaze to tuplem bezmocna EU.
Strelba na strelnicich, ale od PCR..Chtel bych vojenske 300+m. Coz neni a mooozna bude. Upsat se statu, ktery me posle do domova duchodcu a jeste si registruje zbrane, me soukrome vlastnictvi.. Hm, zatim to pasnu. Celkovej muj soukromej pohled. Investuji do zbrani dlouha+kratka cca 70k + strelivo 5k + min. 7k do vybaveni. Kvery si i kvuli splneni treningu ostrilim a za to dostanu co? Par naboju a povinost naklusat kam se statu zamane? Pomlcim ze nedaji ani hadry na kurz. Aspon ten maskac vz95 z vyrazeni...ani to ne... Jsem jedinec citlivej na penize a kdyz cuju ze semnou nekdo chce vydrbat za moje, dost me tim popudi. Pro stat win & win. Pro me zatim total nevyhodny. Pockam co bude dal. Treba otocim, ale ted minusu je az prilis. Moc to stat zdime jen vyhodne pro nej. Tak se ksefty nedelaj. Opakovane vzpominane ze mi EU neco vezme...Nikdo mi nic nevezme. Nedokazal to kdy si v dejinach fasismus a nedokaze to tuplem bezmocna EU.
-
JakubDotPy - Příspěvky: 232
- JakubDotPy
Příspěvek#260 » úte 8. úno 2022, 20:26
Hezký názor, ale ani trochu ho nesdilim. Přijde mi, že jsi od toho očekával samé benefity a hromadu věcí (včetně oblečení?
) zadarmo. Takhle to ve světě nefunguje.
Já v tom vidím "aby se vlk nažral a koza zůstala celá", trochu "znouzectnost" a jako bonus malou páku do budoucna.
Já si přijdu stovky a pak podle chuti a času snad i dvoustovky.

Já v tom vidím "aby se vlk nažral a koza zůstala celá", trochu "znouzectnost" a jako bonus malou páku do budoucna.
Já si přijdu stovky a pak podle chuti a času snad i dvoustovky.
- Mac.42
Příspěvek#261 » úte 8. úno 2022, 21:33
krása je v tom, že nikdo nikoho do ničeho nenutí
kdo chce, využije, kdo nechce, nemusí... ale představa, že do mne "stát" jen tak bez omezení začne sypat peníze je tedy hodně z jiného světa
no a jak to dopadne s odzbrojovacími snahami EU se ukáže časem (možná pak někdo něčeho zalituje... ale já to nebudu, protože si alespoň zablbnu v kurzech, a expres taky ne, protože ho bude hřát pocit, že nikomu nedal svoje peníze)
kdo chce, využije, kdo nechce, nemusí... ale představa, že do mne "stát" jen tak bez omezení začne sypat peníze je tedy hodně z jiného světa
no a jak to dopadne s odzbrojovacími snahami EU se ukáže časem (možná pak někdo něčeho zalituje... ale já to nebudu, protože si alespoň zablbnu v kurzech, a expres taky ne, protože ho bude hřát pocit, že nikomu nedal svoje peníze)
- Idahou
Příspěvek#262 » úte 8. úno 2022, 21:48
expres píše:...Investuji do zbrani dlouha+kratka cca 70k + strelivo 5k + min. 7k do vybaveni...
Jo, protože zrovna tady nikdo nic z toho nemá a rozhodně by to jinak nepořizoval

Před SZS:
Pořídím výbavu, jdu na kurz a mám z toho možná dobrej pocit.
SZS:
Pořídím výbavu, jdu na kurz a mám z toho nějaké benefity.
Jestli někdo od toho očekával nějaký těžký sponzoring, tak byl hodně mimo - od začátku to byla klička proti EU restrikcím a vyvinulo se to do relativně použitelného konceptu s minimální zátěží pro stát a solidní podporou pořadatelů kurzů + propagace střeleckých soutěží. Ještě k tomu s příspěvkem 500 nábojů ročně.
Přitom mi to příjde, že to dost odpovídá tak nějak žádanému vývoji každého nového střelce - základní kurzy, účast na soutěž, další kurzy a stálé soutěžení.
Za mě dobrý a bez toho bych třeba soutěž ani nezvažoval
- expres
Příspěvek#263 » úte 8. úno 2022, 23:25
Kazdy ma svuj nazor. Ja byl prvne nadseny. Zvlaste s toho ze budou otevreny strelnice. Pocital jsem s dlouhyma vojenskyma strelnicema... Coz padlo a jde o PCR... Pak jsem si myslel ze kdyz uz bych daval slib tak bude kurzi vest ACR/AZ. To taky padlo a de o komerci...To mi teda vadi. Zustalo jen a pouze ze si svuj soukromi majetek muzu dat zapsat jako "spotrebni" material. Tzn. Oni, s nim nejak muzou chtit manipulovat. Nebo ho vyuzit pro nasazeni.
At nad tim premyslim jak premyslim tak ten benefit s +500naboju mi prijde malo.
Ono mi to trochu prijde spis jako "uvolneni" AZ k profikum a odsunuti techto polomilic na balast co je pro AZ zbytecny luxus. Aneb vlk se nazral...
Ze po me nekdo bude chtit "hlidat" nejaky objekt a k tomu mi neda ani tak zakladni vec jako je obleceni, zvlast kdyz to bude mit v podstate zadarmo. Kver + vycvik + vybaveni (vesta,atd) si donesu.... A vam se zda ze misto prodani armyshopu stareho maskace jej dat me je nejaky financni bonus a prehrsel odmen? Hmm tak snad si nebudete platit jeste clenstvi v tak VIP klubu
PS. Gumaska ze patrim k milici ac bez naroku nastupu stat mohl vydat taky a stacilo jen splnit kurz. Ne si vyzadat prisahou neco, co ani nikdo z nas nedohledne co vlastne..
Je to muj pohled na vec, nenutim nikomu shodu.Pouze argumentuji. Na me to pusobi az prehnane vytezit max (stat) a usetrit co to da. Viz jak jsem zminoval vojenske strelnice. Kapka v mori v tom tunelu jmenem rozpocet CR. Ani to jim za to "nestoji".
At nad tim premyslim jak premyslim tak ten benefit s +500naboju mi prijde malo.
Ono mi to trochu prijde spis jako "uvolneni" AZ k profikum a odsunuti techto polomilic na balast co je pro AZ zbytecny luxus. Aneb vlk se nazral...
Ze po me nekdo bude chtit "hlidat" nejaky objekt a k tomu mi neda ani tak zakladni vec jako je obleceni, zvlast kdyz to bude mit v podstate zadarmo. Kver + vycvik + vybaveni (vesta,atd) si donesu.... A vam se zda ze misto prodani armyshopu stareho maskace jej dat me je nejaky financni bonus a prehrsel odmen? Hmm tak snad si nebudete platit jeste clenstvi v tak VIP klubu

PS. Gumaska ze patrim k milici ac bez naroku nastupu stat mohl vydat taky a stacilo jen splnit kurz. Ne si vyzadat prisahou neco, co ani nikdo z nas nedohledne co vlastne..
Je to muj pohled na vec, nenutim nikomu shodu.Pouze argumentuji. Na me to pusobi az prehnane vytezit max (stat) a usetrit co to da. Viz jak jsem zminoval vojenske strelnice. Kapka v mori v tom tunelu jmenem rozpocet CR. Ani to jim za to "nestoji".
- guttata
Příspěvek#264 » stř 9. úno 2022, 05:08
Expres já z tohohle programu taky nejsem zrovna nadšený,(z jiných důvodů) ale tohle co píšeš mi přijde jako krátká paměť. Před takovými cca 3 lety jsem na podobných místech (neříkám, že přímo od Tebe) četl, jak stát tady má X tisíc držitelů, kteří sami za své peníze cvičí, pracují na sobě a že kdyby stát nebyl hloupý, nějakým způsobem by je mohl využít a na oplátku jim poskytnout nějakou ochranu před zhůvěřilou EU. Nechme stranou, jak moc ta ochrana bude nebo nebude fungovat, stát tahle volání vyslyšel a těm, kteří chtějí, čistě dobrovolně, takovou možnost připravil. Nic víc. Myslím, že i Ty i já, kdyby nám z hlediska odzbrojování začalo téct do bot, ještě rádi do SZS vstoupíme, a to, že nás nikdo nenutí to udělat hned, je podle mě bonus. Já prostě ještě počkám. Nemusím být mezi prvními, za rok, za dva se rozhodnu, jestli to chci absolvovat, nebo ne.
- vidocqcz
Příspěvek#265 » stř 9. úno 2022, 07:40
Jsme všichni na začátku. Jak stát s takovou aktivitou, tak střelecká komunita. Teď máme nejlepší příležitost svým přístupem s touhle "střeleckou aktivitou" pomoct směrem, který bude prospěšný pro všechny.
Jasně, nebude to ideální. Ale můžeme to připravit pro další generace střelců, které přijdou po nás.
Jasně, nebude to ideální. Ale můžeme to připravit pro další generace střelců, které přijdou po nás.
- Blacky
Příspěvek#266 » stř 9. úno 2022, 07:58
Expres žije asi v trošku jiném světě. 
Chápeš, rozdíl mezi MV a MO? Resp policií a Armádou? Tedy jejich dominantními funkcemi a ukoly? A tady se řeší SZS pod MV. Takže nějaký střílení na 300m tady logicky nebude. Pokud chceš tohle, tak jsou tu AZ. Akorát musíš projít dost přísný tělesný a psycho testy, pokud jsi mladší a nebyl na vojně, tak ještě 6 týdnů (lze rozdělit na 3+3) základní výcvik ve Vyškově. A pak každý rok pár týdnu cvičení. Armáda tě vybaví vysloužilou 58 a mundůrem. Když budeš dobrej a aktivní, máš šanci se dostat k bojovýmu útvaru a dokonce ve výjimečných případech i na misi.
Ty máš nějaké neregistrované zbraně? Mnoo to bych tady moc neříkal. A ty legální máš v CRZ, takže to že budou mít příznak "patřící k SZS" není žádný podstatný rozdíl.
Zda tě někdo pošle do DD je jen hysterická poznámka. Když pude do tuhýho, může tě tam poslat i teď. Pravděpodobnější ale bude, že ty jako prověřenej a "vycvičenej" půjdeš někam, kde je potřeba větší kvalifikace, než utírat zadky.
Zda nám EU něco vezme se uvidí. Věřím, že ne, ale snahy o to rozhodně jsou. a máš zřejmě krátkou pamět, nebo ses to nedočetl, ale za posledních 100let se lidem zabavovalo kde co hned několikrát.
Kvéry přeci už más? Nebo předpokádáš, že pro SZS si to budeš "povinně" muset nakoupit? NENE vtipkuješ vid?
Názor máš, ok. Nemyslím si, že je správný, ani přesný. Ale "ut dictum est" je to dobrovolné a je to na tobě. Každý to bude respektovat.

Chápeš, rozdíl mezi MV a MO? Resp policií a Armádou? Tedy jejich dominantními funkcemi a ukoly? A tady se řeší SZS pod MV. Takže nějaký střílení na 300m tady logicky nebude. Pokud chceš tohle, tak jsou tu AZ. Akorát musíš projít dost přísný tělesný a psycho testy, pokud jsi mladší a nebyl na vojně, tak ještě 6 týdnů (lze rozdělit na 3+3) základní výcvik ve Vyškově. A pak každý rok pár týdnu cvičení. Armáda tě vybaví vysloužilou 58 a mundůrem. Když budeš dobrej a aktivní, máš šanci se dostat k bojovýmu útvaru a dokonce ve výjimečných případech i na misi.
Ty máš nějaké neregistrované zbraně? Mnoo to bych tady moc neříkal. A ty legální máš v CRZ, takže to že budou mít příznak "patřící k SZS" není žádný podstatný rozdíl.
Zda tě někdo pošle do DD je jen hysterická poznámka. Když pude do tuhýho, může tě tam poslat i teď. Pravděpodobnější ale bude, že ty jako prověřenej a "vycvičenej" půjdeš někam, kde je potřeba větší kvalifikace, než utírat zadky.
Zda nám EU něco vezme se uvidí. Věřím, že ne, ale snahy o to rozhodně jsou. a máš zřejmě krátkou pamět, nebo ses to nedočetl, ale za posledních 100let se lidem zabavovalo kde co hned několikrát.
Kvéry přeci už más? Nebo předpokádáš, že pro SZS si to budeš "povinně" muset nakoupit? NENE vtipkuješ vid?

Názor máš, ok. Nemyslím si, že je správný, ani přesný. Ale "ut dictum est" je to dobrovolné a je to na tobě. Každý to bude respektovat.
- expres
Příspěvek#267 » stř 9. úno 2022, 08:14
Guttata, ano mas pravdu. Volal jsem po tom at to vyuziji. Je to chvalihodne, stejne jako aspo "nejaka" obrana pred EU. Nikoho nenabadam at tak nepodnikne, ale na me v teto podobe uz je to prilis ve smyslu "radneho hospodare" statu. Pri tom dle ohlasu nejsem sam co lide pisou ze to zatim bodnou. Je k zamysleni smerem ke statu proc se ozvalo tolik lidi a neni vic ovecek. A vsak jako u AZ kdyz zacinalo to stalo za malo. S postupem casu se na ne zaclo pohlizet jinak a zacinaji dostavat i kvalitni vybaveni. Mozna casem otevrou i ty me chtene dlouhe strelnice a budu mit vabnicku proc do toho jit. Treba jak se ozivaji i ACR se zacne neco dit i u nich a zlepsi se forma vycviku. Kazdeho vec at si do toho de ci ne. Plus se mi nechce jezdit daleko, treba kdyz bude neco lokalne zvazim to vic. Cas hraje pro me. Ja si svoje obydli pohlidam i sam (v omezene mire), ale stat nema lidi s vybavenim.
- Letec 12
Příspěvek#268 » stř 9. úno 2022, 09:00
Jak to vidím.
Systém výcviku je nastavený tak, aby všichni uchazeči měli požadované dovednosti na stejné úrovni, která je o řád výš než u běžného držitele ZP. (Výhodu má ten kdo prošel jinými kurzy)
Zavedení SZS je jedna z metod jak uchránt zbraně "pro budoucost" a jak umožnit i nadále používat střely s olovem,pokud budou jednou zakázány běžným civilistům.
Proč je ten kurz tak sestaven? Aby nemohlo ani náznakem vzniknout podezření z podvodu a obcházení pravidel EU. Aby kde jaký chytrák, politik, či novinář nemohl tvdit, že jsou to "jen" pitomé lidové milice jak za totáče a stačí ti na členství jen podělané razítko.. Výcvikový program je náročný a má systém zdokonalování.
Opravdu to není pro lenochy, nebo chytráky.Protože ani jeden z nich by neobjetoval desítky tisíc a spoustu volného času, jen aby mohl být členem SZS.
Běžný držitel ZP si zajde párkrát do roka na střelnici, dá tam 20-50 ran do terče a má ze sebe dobrý pocit. Je to víc než absolvuje běžný policista , ale nezná k tomu žádnou teorii jak jednat v krizi, při teroristickém útoku a nezavazet při zásahu Policii.
Za mě si v rámci SZS zvýším kvalifikaci a získám nové dovednosti. Kurz od HT či jiné skupiny za sebou nemám, ale co jsem viděl i tam se soustředí spíš na střeleckou přípravu, než na teorii a součinnost s OS.
Jediné co mi tak nějak vadí je pofiderní slib k něčemu u čeho nevím dopady.
Co jsem jinak zaslechl, chystají se další akreditace, takže dostupnost by se měla časem zlepšovat.
Systém výcviku je nastavený tak, aby všichni uchazeči měli požadované dovednosti na stejné úrovni, která je o řád výš než u běžného držitele ZP. (Výhodu má ten kdo prošel jinými kurzy)
Zavedení SZS je jedna z metod jak uchránt zbraně "pro budoucost" a jak umožnit i nadále používat střely s olovem,pokud budou jednou zakázány běžným civilistům.
Proč je ten kurz tak sestaven? Aby nemohlo ani náznakem vzniknout podezření z podvodu a obcházení pravidel EU. Aby kde jaký chytrák, politik, či novinář nemohl tvdit, že jsou to "jen" pitomé lidové milice jak za totáče a stačí ti na členství jen podělané razítko.. Výcvikový program je náročný a má systém zdokonalování.
Opravdu to není pro lenochy, nebo chytráky.Protože ani jeden z nich by neobjetoval desítky tisíc a spoustu volného času, jen aby mohl být členem SZS.
Běžný držitel ZP si zajde párkrát do roka na střelnici, dá tam 20-50 ran do terče a má ze sebe dobrý pocit. Je to víc než absolvuje běžný policista , ale nezná k tomu žádnou teorii jak jednat v krizi, při teroristickém útoku a nezavazet při zásahu Policii.
Za mě si v rámci SZS zvýším kvalifikaci a získám nové dovednosti. Kurz od HT či jiné skupiny za sebou nemám, ale co jsem viděl i tam se soustředí spíš na střeleckou přípravu, než na teorii a součinnost s OS.
Jediné co mi tak nějak vadí je pofiderní slib k něčemu u čeho nevím dopady.
Co jsem jinak zaslechl, chystají se další akreditace, takže dostupnost by se měla časem zlepšovat.
- Haluziak
Příspěvek#269 » stř 9. úno 2022, 09:28
Letec 12 to nikdo nebere ale ty komerční ceny jsou věc, na kterou mi většina známých, řekla, že to raději prostřílí. 500nábojů ročně je prd (neřekneš, že je nechceš ale je to prd), ze střelnic jak psal express zatím sešlo.
Jinak by mě to lákalo, ale ta cena těch kurzů mě značně odrazuje. A to jsem nečekal, žádnou výbavu od státu zadarmo.
Jinak by mě to lákalo, ale ta cena těch kurzů mě značně odrazuje. A to jsem nečekal, žádnou výbavu od státu zadarmo.
- Letec 12
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX