Psychologické vyšetření

notobi

Příspěvek#256 » čtv 26. lis 2015, 00:00

Když to tu čtu tak sorry, ale spíš se jí nedivim, že tě tam poslala. Nelíbí se mi už i to, že hledáš rozumného psychologa. Pokud vim, že sem v pohodě nevidim důvod mít strach a nehledám jiný obvoďáky.

konec názoru za kterým si stojim

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#257 » čtv 26. lis 2015, 00:39

Já se nedivím, pokud se bojíš, že tě na ty psychotesty bude posílat každých půl roku, ale neviděl bych to tak horký. Je tam zmínka o čemkoliv s psychologem, tak se chce sichrovat v rámci možností, které má (což je dobře). Myslím, že když je jednou uděláš, tak tě na ně za 2,5 roku určitě znova nepožene.

Jak jsi napsal, nezná tě...

Int1m1thy

Příspěvek#258 » čtv 26. lis 2015, 01:17

kdyztak ho tam posle za 5 ne za 2.5 novela novely jeste neni platna

notobi: ty ses dosti mimo co ? :/

Horny: SZ

dfgdsster

Příspěvek#259 » čtv 26. lis 2015, 01:19

notobi: byt v obdobne situaci (zadatele o potvrzeni zdravotni zpusobilosti), tak se taky sichruji, co to da. Radeji bych sel napr. k psychologovi se zbrojakem, nez k nahodne vybranemu doktorovi zahrat si ruletu o svuj ZP a investici v radu desetitisicu.

Muzes tisickrat vedet, ze jsi v pohode, ale uz jen kdyz nebudes psychologovi sympaticky, muzes dopadnout blede.

Blacky

Příspěvek#260 » čtv 26. lis 2015, 08:06

Notobi: umiš číst? Hornymu jde hlavně o prachy, čemuž naprosto rozumím.

Inu a není možný si tam dojít znova, až tam bude tvůj původní doktor? Nebo on skončil úplně?

sided
moderátor

Příspěvek#261 » čtv 26. lis 2015, 09:47

Už nechte "notobi" být pls ať nemusím mazat dvě stránky příspěvků o tom že je mimo :roll:

Horny

Příspěvek#262 » čtv 26. lis 2015, 22:11

notobi - můj pohled na věc zcela přesně vyjádřil dfgdsster. Když se mě krafka (od slova krafat) při pohledu na zadní stranu mého ZP začala ptát, jestli mám tedy vážně povoleno "nosit sportovní zbraně"(!!), došlo mi že něco asi nebude úplně v pořádku.
Vůbec se mi totiž nelíbí, když o mém majetku v hodnotě řádu desetitisíců a dalších případných tisícových nákladech na ZP rozhoduje absolutní laik který mi klidně "jen tak pro jistotu" (svou osobní, pochopitelně) bez zaváhání udělá mnohatisícovou škodu.

HawkCZ - No, ještě uvidím jak to nakonec bude. Snad se situace vyvrbí jak říkáš. Jenom chci říct, že tahle snaha "krýt se" (navíc doslova na můj účet) mi připadá poněkud přehnaná.
Totiž - jak vlastně dopadl obvoďák střelce z Brodu; Dostal zákaz činnosti? Pokutu? Pojišťovna s ním rozvázala smlouvu? Osobně mu před zraky kamer nakopal ministr vnitra? Vyloučili ho z ČLK? Možná jsem to všechno zaspal, ale pokud vím, nic z toho se nestalo.
Přiznávám, ještě jsem se neseznámil s nejnovější připravovanou novelou zákona a tak je klidně možné, že zavádí mnohem drakoničtější postihy pro chybující lékaře než je současný stav.
Když o tom tak přemýšlím, nic se vlastně nestalo ani tomu ambulantnímu psychiatrovi který měl v péči vražedkyni ze Žďáru. Média, veřejnost i ministři volali k odpovědnosti soudce, ředitele léčebny odkud byla propuštěna (ten nakonec rezignoval) a bůhví koho ještě, ale cvokař který měl poznat že se něco děje (vysazení léků, deprese atd.) vyšel z celého případu prakticky netknut. Nikdo se na nic neptal ani o nic nezajímal.

Int1m1thy - Ještě jednou díky za SZ.

dfgdsster - přesně tak. A obvoďák se zbrojákem by byl ještě lepší. Proto dotaz číslo 2).

Blacky - Zatím nevím jestli doktor K. skončil úplně, to jsem se měl určitě zeptat. Na to ještě dojde. Ale protože sestra tam je pořád stejná a navíc už je proces vydání potvrzení o zdr. způsobilosti rozběhnut, soudím že bych vypadal dost divně a nedůvěryhodně, kdybych šel "zkusit štěstí" podruhé.

scorpions.cz

Příspěvek#263 » čtv 26. lis 2015, 22:25

Když čtu toto vlákno tak mne taky napadla otázka. Jsou nějak výsledky psycho vyšetření evidovaný? Dám modelovou situaci. Moje mudra mě pošle na psychotesty. Najdu si na netu nějakýho doktora, zaplatím a neprojdu. Zbroják chci a tak si najdu nějakýho jinýho psychouše , znovu zaplatím a projdu. S tímto kladným výsledkem se dostavím ke svý mudře a požehnání dostanu. Jde mi o to zda se někde tyto dva rozdílné výsledky potkají.

cipis

Příspěvek#264 » čtv 26. lis 2015, 22:51

Až budou mít lékaři podle novely (kterou dnes schválila vláda) přístup do CRZ, tak asi ano.

iloveguns

Příspěvek#265 » čtv 26. lis 2015, 22:59

Záleží na tom, zda lékaři budou mít do registru jen pasivní přístup, nebo i aktivní, tedy zda do registru budou moci přidávat záznamy. Zatím se hovořilo jen o možnosti pasivního přístupu.

Piggy

Příspěvek#266 » čtv 26. lis 2015, 23:14

scorpions.cz píše:Jde mi o to zda se někde tyto dva rozdílné výsledky potkají.
1. Nepotkají - dnes určitě a ještě dlouho ne.
2. I kdyby - mají stejnou váhu a je na praktikovi, který z nich vezme. Ani neplatí, že ten pozdější přebíjí ten starší.

marinakus

Příspěvek#267 » sob 28. lis 2015, 14:24

přesně jak píše Piggy, stejně jako u dopravního psychologa i jinde.... byl ovšem už navrhnut systém - "jednou a dost" ale myslím, že zaveden nebude (kdo vidí komu do hlavy, mě se můžeš zdát naprosto normální, jinému jako naprostý debil)

r626

Příspěvek#268 » úte 15. pro 2015, 11:13

Zdravim vsechny, nevite, kde v Praze obstarat psychtesty na ZP za neajkou rozumnou cenu a idealne vse za jeden den?
Nevite zda se da s psych. posudkem napr. Z Prahy 5 jit ke svemu praktickemu na P4?
Ten muj obvodak me poslal za doktorem, kterej po me chce vypis z rejstriku trestu, zaznam ze nejsem vedeny na protialkoholni lecebne + nejaky dalsi blbosti..
Jsem z toho lehce otravenej, hlavne co se casove narocnosti tyce.
Na moji pripominku, ze vypis z rejstiku trestu ho nemusi zajimat, ze to si obstara policie me rekl, ze me to bez toho nenapise.. Takze super- skvely zacatek :-))
Diky za odpoved..

notobi

Příspěvek#269 » úte 15. pro 2015, 13:30

Já byl4.12. v Praze na psycho tady : http://www.impactea.cz/kontakt

janpolasek

Příspěvek#270 » úte 15. pro 2015, 14:23

a už to začíná, svévolné jednání psychiatrů, kteří ani sami zákon o zbraních neznají. prostě si řekne o výpis, protože chce, a hotovo. v zákoně o zbraních je jasně vyjmenováno, co je překážkou pro zdravotní způsobilost, a to je taky jediné, co mají doktoři prověřovat. a né si vymýšlet vlastní hovadiny a nutit lidi prohlížet si nějaké idiotské obrázky z rozpitých barev. mezi psychiatrem a bláznem je často jediný rozdíl ten, že sedí každý na opačné straně stolu :-)

Zpět na