Kde nelze nosit zbraň
- iloveguns
Příspěvek#286 » úte 30. čer 2015, 21:18
Nikdy jsem se zaměstnavatele neptal, zda u sebe mohu mít v zaměstnání zbraň a vždy jsem ji u sebe měl. Ale vždy si za ni odpovídám sám a nikdy by mne nenapadlo po zaměstnavateli chtít, aby mi na ni budoval trezor a za ni odpovídal. Kdo si nedokáže zbraň před odcizením uhlídat sám, ten ať ji nenosí.
- Carloss
Příspěvek#287 » úte 30. čer 2015, 21:22
Neptal, tvoje právo. To, že to zaměstnavatel neřešil, je jeho právo. Ale stejně tak je jeho právo zbraně ve svých prostorách, případně dokonce i mimo své prostory v pracovní době u zaměstnanců zbraně odmítnout.
Je Tvoje právo se s tím pak neztotožnit a zrušit pracovní poměr, stejně, jako je zaměstnavatelovo právo zrušit pracovní poměr v případě porušení zákoníku práce, a dalších předpisů souvisejících s prací, mj. třeba pracovní řád, rovněž zrušit pracovní poměr.
Je Tvoje právo se s tím pak neztotožnit a zrušit pracovní poměr, stejně, jako je zaměstnavatelovo právo zrušit pracovní poměr v případě porušení zákoníku práce, a dalších předpisů souvisejících s prací, mj. třeba pracovní řád, rovněž zrušit pracovní poměr.
- iloveguns
Příspěvek#288 » úte 30. čer 2015, 21:25
Přesně tak. Já pán, on pán.... A pak si rozumíme a všechno funguje. Je také rozdíl, pokud jsi pro firmu klíčový zaměstnanec, kterého si musí předcházet, aby jsi neodešel ke konkurenci, anebo jsi dělník na pásu či uklízeč, kterého může nahradit kdokoli z řady čekajících venku na jeho místo...
- Carloss
Příspěvek#289 » úte 30. čer 2015, 21:29
Já se zaměstnavatele taky neptal. Jen jsem řekl, že bych rád odkládal zbraň, abych ji v práci netahal u sebe. Šéf se usmál, zeptal se co k tomu potřebuju a bylo. Víc to nikdo neřeší. Aktivita vzešla ode mě. Prostě jsem se snažil chovat víc než korektně a zaměstnavael to kvitoval.
Mimochodem... pak nějak nechápu Tvé příspěvky... přesněji proč jsi je vlastně psal.
Mimochodem... pak nějak nechápu Tvé příspěvky... přesněji proč jsi je vlastně psal.
- Bohuliby
Příspěvek#290 » úte 30. čer 2015, 22:21
Carlosi: Nepochopil jsem Tvůj příspěvek, zaměstnavatele jsi se neptal, ale zaměstnavatel to kvitoval a nikdo to neřešil.
Omlouvám se, ale nepochopil jsem !Asi nebudu sám.
Ale jsme určitě OT, proto do tohoto vlákna nebudu dále přispívat, mám raději rady a technická vlákna, kde se něco opravdu dozvím, tady opravdu nic.
Omlouvám se, ale nepochopil jsem !Asi nebudu sám.
Ale jsme určitě OT, proto do tohoto vlákna nebudu dále přispívat, mám raději rady a technická vlákna, kde se něco opravdu dozvím, tady opravdu nic.
- franta599
Příspěvek#292 » pát 24. črc 2015, 12:12
no dneska zkusim v praci trochu zas zatlačit jestli mi to projde abych ji mel u sebe vicemene zákaz nema stejne zadny smysl pokud by nekomu ruplo v bedne tak na nejaky zakaz stejne bude prdet jinak by ani banky nepotrebovali ochranu stačila by cedulka zákaz vstupu zlodejum
- Gorgon
Příspěvek#293 » pon 27. črc 2015, 06:23
Pánové, přiznám se, že jsem nečetl úplně celé vlákno, takže možná zopakuji to co už zde někdo napsal, nicméně zákazy v bance, obchoďáku, škole a kdekoliv jinde nemají žádný právní podklad. Pokud poruším pravidlo v obchoďáku, policii a právu je to naprosto volné. Ovšem majitel obchoďáku si může zakazovat co chce, protože je to jeho obchoďák. Pokud to poruším, tak volat policii nemůže, ale může mě třeba odtamtud vyhodit nebo mi prostě ten rohlík neprodat. To je jeho právo. To samé platí pro zaměstnavatele. Nemůže vám zakázat nosit zbraň, ale také vás nemusí zaměstnávat:) Nejlepší je vždy buď když o tom neví (je mu po tom prdlajz) a nebo domluva.
- mikky
Příspěvek#296 » pát 31. črc 2015, 09:16
Podle mě je nejlepší to vůbec neřešit, pokud již předem neexistuje nějaký zjevný zákaz. Přesně v intencích poučky "nehas co tě nepálí". Pokud pak nějaký zákaz existuje, je třeba konfrontovat ZoZ a vzít v úvahu režim, v jakém je zbraň na pracovišti přítomna.
Nikde v ZoZ ani jinde jsem však nenašel žádnou pasáž, která by držiteli zbraně stanovovala jakoukoliv povinnost někomu říkat, že mám u sebe zbraň.
Nikde v ZoZ ani jinde jsem však nenašel žádnou pasáž, která by držiteli zbraně stanovovala jakoukoliv povinnost někomu říkat, že mám u sebe zbraň.
- Carloss
Příspěvek#297 » pát 31. črc 2015, 09:41
Nemáme jen ZoZ, ale celý právní systém. Navíc neco jako elementární slušnost. Tedy tam, ke někdo vyslový jasný nesouhlas s vnášením zbraní (nebo čehokoli) do svých objektů lze buď toto vyřčené přání respektovat, nebo o tom diskutovat. Třeba se povede odpůrce přesvědčit... A když ne, hledat jiné možnosti. Ale obávám se, že u zaměstnavatele se toho asi moc najít nedá. Tam je asi jediná možnost opřít se o to, pokud by takový nesouhlas/zákaz byl vydán už v průběhu prac. poměru resp. v průběho držení zbraně, tedy až následně.
- mikky
Příspěvek#298 » pát 31. črc 2015, 09:55
Je zákaz a "zákaz". Někdo už to (myslím že dokonce tady) psal a já s tím názorem plně souhlasím: "Cedulku na poště s přeškrtnutou zbraní chápu jako zdvořilou žádost zbraň nevytahovat. Stejně, jako cedulku s přeškrtnutým mobilním telefonem."
Nicméně z pohledu zákazu, pokud se tak někdo (kdo na to má právo) rozhodne, je podle mě lhostejné, co tomu předcházelo a jaké byly podmínky před tím, tzn. když se jednou zaměstnavatel blbě vyspí a zakáže nosit zbraně do práce, tak se s tim nedá nic dělat a holt budeme v tý práci držet* a nebo jí necháme doma. A nebo dáme výpověď.
*) a tady si nejsem jistej, jestli to ZoZ umožňuje, teď se mi to nechce hledat
Nicméně z pohledu zákazu, pokud se tak někdo (kdo na to má právo) rozhodne, je podle mě lhostejné, co tomu předcházelo a jaké byly podmínky před tím, tzn. když se jednou zaměstnavatel blbě vyspí a zakáže nosit zbraně do práce, tak se s tim nedá nic dělat a holt budeme v tý práci držet* a nebo jí necháme doma. A nebo dáme výpověď.
*) a tady si nejsem jistej, jestli to ZoZ umožňuje, teď se mi to nechce hledat
- mobil-man
- mikky
Příspěvek#300 » pát 31. črc 2015, 10:11
Máš sice pravdu, ale ta hranice je tenká - co všechno ti ještě můžou zakázat? Můžou ti zakázat nosit červený slipy nebo nosit v batohu sekyrku, ale na co z toho ještě mají právo a na co už ne? Myslím, že tohle ZoZ řeší, ale jak říkám, teď se mi to nechce hledat, nemám na to mentální kapacitu
možná večer

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX