Psychologické vyšetření na ZP

ante

Příspěvek#31 » čtv 25. črc 2024, 09:31

Tak když od něj holt potřebuju papír, protože někdo věří že to k něčemu je, tak se asi neuvedu slovy: "Helejte já si stejně myslim že to je totální pavěda, nechcete mi to rovnou vy vole napsat?" Pokud jo, jsem jaksi blb a celkem si zasloužim co mne následně potkalo.

Tak si s nim tu hru zahrajte, ať ty prachy neutratíte zbytečně.

Sociální dovednosti se tomu taky myslim řiká. EDIT: A asi jo, je asi dobrý aby člověk chodící mezi ostatníma s nadrcnutou pistolí tyhlety sociální dovednosti měl...
Naposledy upravil(a) ante dne čtv 25. črc 2024, 09:54, celkem upraveno 1 x.

kolemjdoucí

Příspěvek#32 » čtv 25. črc 2024, 09:50

"Vyprávěl jsem skvělý vtip psychologovi. Vůbec se nesmál, ale zapsal si to."

bbobb

Příspěvek#33 » čtv 25. črc 2024, 10:17

Napsal uz nekdo nejaky argument, proc by se obvodak mel kdykoliv te moznosti poslat cloveka na psychotesty vzdavat? Protoze se vam tam nechce, nebo nekomu treba prijde par tisic korun kvuli konicku, ktery casto prijde na stovky tisic, hodne?

I pokud budeme polemizovat nad jejich efektivitou, nulova nebude.

Osobne zacinam videt problem spis v tom, ze je to na zvazeni toho praktika. Pak se tu resi veci jako 'doktor mi dela naschvaly'.
Kdyby na ty testy museli vsichni kazdych par let, tak je klid.

JirkaCV

Příspěvek#34 » čtv 25. črc 2024, 10:23

Mě spíš vadí, že můžu narazit na progresivistického neoliberálního (© Robert Fico) psychologa, který prostě řekne NE.
Jeho posudek je obtížně přezkoumatelný a kapři si rybník nevypustí.

risa2000

Příspěvek#35 » čtv 25. črc 2024, 10:39

bbobb: Řek bych, že problém je v tom, že ty psychotesty na odhalení budoucího psychopata, masového vraha, atd. neexistují. Mohou odhalit jiné poruchy, které se projevují stabilně, ale to, že někomu v budoucnu přeskočí se fakt odhalit nedá. A když mám nějakou diagnostiku, která je relativně nespolehlivá, pak je otázkou, jakou škodu způsobí - a to nejen tím, že někoho nediagnostikuje (jak by mohla), ale i že někoho diagnostikuje (aniž by měla - aka "false positives").

Zkus si někde takový test udělat, a uvidíš, jak "exaktní" disciplína to je.

MojeTikka

Příspěvek#36 » čtv 25. črc 2024, 10:55

bbobb píše:Napsal uz nekdo nejaky argument, proc by se obvodak mel kdykoliv te moznosti poslat cloveka na psychotesty vzdavat? Protoze se vam tam nechce, nebo nekomu treba prijde par tisic korun kvuli konicku, ktery casto prijde na stovky tisic, hodne?

Cili, kdyz ti obvodak rekne, ze mas vyskocit, bryskne se zeptas 'a jak vysoko,pane?'?

Jako jo, nekdo s radosti bude vyskakovat i celou hodinu, proc ne.

Z nastroje, ktery ma odfiltrovat magory se stane vselidova zabava. Dobry.

MojeTikka

Příspěvek#37 » čtv 25. črc 2024, 10:56

risa2000 píše:...Zkus si někde takový test udělat, a uvidíš, jak "exaktní" disciplína to je.

Na Guantanamu by mu predvedli, ze magor je uplne kazdej. Jen to zjisteni u kazdeho jinak dlouho trva.

marinakus

Příspěvek#38 » čtv 25. črc 2024, 10:57

bbobb : A tohle jsi četl? Doporučuji. Vyhláška Ministerstva zdravotnictví o posuzování zdravotní způsobilosti k vydání nebo platnosti zbrojního průkazu a o obsahu lékárničky první pomoci provozovatele střelnice
předpis č. 493/2002 Sb.

iloveguns

Příspěvek#39 » čtv 25. črc 2024, 11:22

Ten magor, co v pondělí v Chorvatsku vešel do domova důchodců a tam těch důchodců šest zastřelil, další zranil a pak si klidně sedl do nedaleké kavárny, dal si kafe a nechal se zatknout s pistolí položenou na stole, je bývalý vojenský policista, a ten psychotesty určitě musel dělat pravidelně.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... nicni_kurl

ante

Příspěvek#40 » čtv 25. črc 2024, 12:40

To tady asi většina lidí chápe, na druhou stranu je třeba nějak uklidnit tu bojácnější část populace.

Osobně mi taky nejvíc vadí ta obtížná přezkoumatelnost v takto ... hm řekněme ... neexaktní disciplíně, jak už někdo zmínil jinde.

Héfaistos

Příspěvek#41 » čtv 25. črc 2024, 12:42

Stejně tak Kalivoda - lesní vrah, taky bývalý policajt, který absolvoval policejní psychotesty (mmj studoval i policejní akademii). A přišli na prd, bo byl celkem inteligentní. Naštěstí ho stihli policajti zastavit v masovém střílení za 5 min 12, když šel právě vystřílet metro.
(https://cs.wikipedia.org/wiki/Viktor_Kalivoda)

vvitty

Příspěvek#42 » čtv 25. črc 2024, 13:22

Petr z Braníka píše:Zajímalo by mě, zda takový psychotest už je sestavený? Test, který už ví, co se má hledat, a cílí na to?
Nebo tě pošle prostě na jakýkoliv, třeba ten pro profesionální řidiče? Tam ti změří rychlost reakcí, postřeh, krátkodobou paměť...

Část již byla zodpovězena tak jen přidám praktickou zkušenost starou čtyři roky.

Sestávalo to z osobnostního testu o pár stránkách otázek s a/b/c/d, pochopitelně občas duplicitních - jinak formulovaná otázka na totéž co už se ptali.
Následně test na schopnost rozhodování pod tlakem - například vyhledávání nějakých sekvencí v řádku plném skupiny znaků /**-/-*-/--/-/-/-/-/ , to celé na stránku a taktované zrychlující časomírou, nějaké vyhodnocování a zaznamenávání z mluvených textů, celkem tak na dvakrát hodinu.

Potom už jen celkem pohodový pohovor asi na deset minut kde chvíli mluvil o výsledku testu (celkem se na dost věcí trefil) a následně nějaké konverzační témata než to zpapíroval. Taky jsem ten den byl jedinej z 15 účastníků kdo mu nevysvětloval že svoje problémy s alkoholem už má překonané :D jako ti co tam byli aby dostali z čistírny řidičák který jim je sebrali za nehodu pod vlivem, ev. za řízení zmalovaný jak zákon káže.

Na tom papíru je napsáno že platnost je omezena asi tak do zavření branky před ordinací který doktorka založila se slovy "no vidíte, a teď už tu psychologii máte platnou nafurt!".

dan

Příspěvek#43 » čtv 25. črc 2024, 13:34

Héfaistos píše:Kalivoda ... absolvoval policejní psychotesty ... A přišli na prd, bo byl celkem inteligentní.
Psychotest urceny pro nejaky ucel nelze jen tak vzit a pouzit pro neco jineho. Policejni vstupni psychotesty nejsou urcene k odhalovani aktivnich strelcu. Policie vi jake charakteristiky uchazecu si preje zkoumat. U aktivniho utocnika se to nevi. Neda se odhadnout zda by "policejni test" utocnika odhalil i kdyby to byl uplnej tupec a vysledek testu se ovlivnit nepokousel (ani nevime, jestli se o to Kalivoda pokousel, nebo prosel bez podvadeni).

Piggy

Příspěvek#44 » čtv 25. črc 2024, 13:48

Nevíte někdo, jak dopadlo hodnocení povinných speciálních psychologických vyšetření žadatelů a držitelů ZP na Slovensku? Vlastně hlavně jestli se už někdo o to pokusil?

cipis

Příspěvek#45 » čtv 25. črc 2024, 14:44

To sice nevím, ale za to vím, že tam řešili korupční aféru, kdy se to dalo koupit :D

Zpět na