Novela evropske smernice o zbranich 2019
- pavelg
Příspěvek#301 » stř 23. led 2019, 18:10
Já když si uvědomím, co hrozilo v roce 1918 za myšlenku suverenity země, a přesto se našli lidé, kteří to považovali za správnou věc a srovnám s dneškem, kdy kdyby eurobolševik nařídil, že zakazuje chůzi po dvou, tak to jednak projde přes EP, půlka zemí se neodváží hlasovat proti v Evropské Radě (protože přece máme povinnosti a společné hodnoty), v národních parlamentech se bude potlačovat nesouhlasící krajně pravicová opozice a úředníci to budou implementovat do národních zákonů.
A když se najde nevinné dítě, které řekne, že je to ptákovina, tak se ho zeptají, jestli bude platit penále za neimplementaci.
Já nevím jak vás, ale mě ty zásobníky občansky urážejí. Ani ne tolik ta samotná ptákovina, ale že se tím vůbec někdo seriozně zabývá jinak než z hlediska studia stupidity.
A když se najde nevinné dítě, které řekne, že je to ptákovina, tak se ho zeptají, jestli bude platit penále za neimplementaci.
Já nevím jak vás, ale mě ty zásobníky občansky urážejí. Ani ne tolik ta samotná ptákovina, ale že se tím vůbec někdo seriozně zabývá jinak než z hlediska studia stupidity.
- RKom
Příspěvek#303 » stř 23. led 2019, 19:04
ViralWinter píše:@pavelg jasně, argument, že EU vlastně žádnou implementaci nevymáhá a sankce neuvaluje jsem četl x-krát. Proto taky na konci píšu "pokud přijdou." Není rozumné počítat s každou relevantní eventualitou? Kde jste byli, když LEX i jiní publikovali své analýzy, podle kterých je opatrná implementace nejlepší obranou, protože bez ní bude hůř? Kde je vaše právní analýza?
A znova se ptám: Kdo z místními hrdiny zvolených poslanců a senátorů nahrabe dost jedinců stejného názoru, že prosadí neimplementaci? Takže žádné tlumiče, žádné hollow pointy...?
1. Jakou právní analýzu myslíte? Co konkrétně?
2. Když tak dbáte o bezpečnost, proč neurgujete implementaci všech změn směrnice, která se dotýká ochrany zaměstnanců? To implementovat nemusíme?
3. Kde jste byl, když ČR (tuším, že po dobu cca 7let) neimplementovala směrnici, která se dotýkala z hlediska bezpečnosti všech občanů a také jejich majetku?
Když tak nutně musíte "implementovat".
Tlumiče i střelivo s řízenou deformací ať si strčí za klobouk. Je to jen návnada. Já osobně je nepotřebuji a kvůli tomu si svoje práva omezit nedám.
- Misak.kadlec
- Misak.kadlec
Příspěvek#304 » stř 23. led 2019, 19:45
Je to trochu offtopic ale mohl by mi někdo vysvětlit v čem je problém se zbraněmi strilejicimi z otevřeného závěru? Jsou tím myšleny zbraně střílející ze zadní polohy závěru, jako např Uzi vz. 23? Ty jsou přeci stejně upravené ze samočinné, to existuje něco co je samonabíjecí a střílí ze zadní polohy závěru? Díky.
- RKom
-
kubass_hk9 - Příspěvky: 458
- kubass_hk9
Příspěvek#306 » stř 23. led 2019, 20:27
může mi prosím někdo vysvětlit §2 Odst. 2 písmeno h?
Kód: Vybrat vše
h) držitelé vyňatí podle jiného zákona.
- Petzold
Příspěvek#308 » čtv 24. led 2019, 08:20
Misak.kadlec píše:Je to trochu offtopic ale mohl by mi někdo vysvětlit v čem je problém se zbraněmi strilejicimi z otevřeného závěru? Jsou tím myšleny zbraně střílející ze zadní polohy závěru, jako např Uzi vz. 23? Ty jsou přeci stejně upravené ze samočinné, to existuje něco co je samonabíjecí a střílí ze zadní polohy závěru? Díky.
Ano týká se to zbraní typicky Sa vz 26, UZI apod., původně samočinných které střílí ze zadní polohy závěru a byly upraveny na samonabíjecí. Za určitých podmínek (slabší navážky přebitých nábojů, tolerance v "procesu" znehodnocení , cílenou dodatečnou úpravou) nebo jejich kombinace, ty zbraně občas mohou střílet dávkou. Většinou je to takové neřízené "kuckání", ale občas se to děje. Nemá smysl to zastírat, když spousta kokůtků se s tím dávno veřejně pochlubila na diskusních forech a sociálních sítích.
Kolik je v tom návrhu snahy šlápnout na kuří oko firmě ZS, která je jako první začala uvádět na trh a se kterou MV tak trošku "bojuje", je ve hvězdách.
- Honzajan
-
blacknocturno - Příspěvky: 557
- blacknocturno
Příspěvek#310 » čtv 24. led 2019, 11:32
Tak dát americkým zákonům nálepku pokrokové je celkem oxymoron
. V Americe se to výrazně liší stát od státu a z toho to si člověk může pořídit třeba v Texasu by např. v New Yorku měli osypky.
každopádně je to celé nesmysl. Ano možná je úprava open bolt zbraní ze semi na ful auto jednodušší ale to je v podstatě marginální problém protože množství takových zbraní které se z legálního sektoru od soukromých majitelů dostanou na černý trh bude dle mého odhadu v řádu promilí oproti zbraním které se na černý trh dostanou jiným způsobem.

- Indian
Příspěvek#311 » čtv 24. led 2019, 13:52
Ale zase na druhou stranu je souhrn různých zákonů v různých státech USA důkazem toho, jak je zbytečné prosazovat v celé EU jednotný postoj k témuž tématu, o což se evidentně skupina protizbraňových fanatiků snaží. Jestli nevadí, že v Texasu si koupí full auto a jinde nesmí s kvérem ani na ulici bez speciálního povolení, někde můžou nosit jen neskrytě a na skryté nošení musí mít povolení, jinde zase jen skrytě, tak nechápu, proč do nás tak šijou? Protože převézt zbraň koupenou v Texasu do jiného státu USA je taky velmi jednoduché. A není z toho takové pozdvižení. Ono by jen stačilo, aby všude policie dělala to, co má dělat. Ale oni v EU radši všichni hledají přestupky dopravní a měří rychlost.
-
ViralWinter - Příspěvky: 659
- ViralWinter
Příspěvek#312 » čtv 24. led 2019, 14:09
Indian píše:...Jestli nevadí, že... ...není z toho takové pozdvižení...
Fakt? Nabyl jsem postupně dojmu, že pro levičáky a nejen pro ně je snadná dostupnost "na občanku" ten největší problém. Protože na auto potřebuješ zkoušky, na rozdíl od AR15 v některých státech. Samozřejmě, v USA je v kýblu mnohem víc věcí, než jen zbraňový zákon, ale někdo tady vyzdvihuje zrovna tenhle...
Indian píše:zbytečné prosazovat v celé EU jednotný postoj
Za prvé je tohle jaksi základním kamenem jakékoliv unie kohokoliv. Za druhé, co to je za blbost? Mít v celé EU třeba český postoj by bylo naprosto bombastické!
- Indian
Příspěvek#313 » čtv 24. led 2019, 14:19
ViralWinter - ten můj příspěvek jsi sestříhal jako redaktor rozhovor pro článek v Blesku. Ani neoslavuju USA ani jejich zákony. Jen uvádím fakta. A že by EU zaujala jednotně český postoj - takové sci-fi ještě nenatočili 
Sorry\ za OT ale musel jsem nějak reagovat.
Já jen, že ta novela ještě dojde takových změn asi, že nám z toho může být špatně.

Sorry\ za OT ale musel jsem nějak reagovat.
Já jen, že ta novela ještě dojde takových změn asi, že nám z toho může být špatně.
-
blacknocturno - Příspěvky: 557
- blacknocturno
Příspěvek#314 » čtv 24. led 2019, 14:29
Český postoj v EU prosadit nelze na to jsou "vládci" ale i valná většina občanů západních "demokracií" příliš odtržení od reality.Na západě se jede podle hesla policie vás ochrání tak k čemu zbraně!A co na to tamní policie?Po útoku na Charlie Hebdo se jeden z těch policistů válel po zemi a prosil o život než ji dostal do hlavy. A co na to hrdý francouzský lid? Šel si stoupnout s tužka v ruce na náměstí.Pro většinu západních zemí je už pozdě a čeká je zánik ať tím či oním způsobem. Což je asi dobře, bohužel se snaží s sebou stáhnout i země kde selský rozum ještě funguje což je problém.
- Indian
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX