Novela evropske smernice o zbranich 2019

bitkar

Příspěvek#376 » sob 26. led 2019, 21:32

Za teoretickou 1,5 miliardu, by se dala zalozit nejaka strana nebo i bez toho udelat takova medialni kampan, ze by to bylo extra slyset. Lepsi nez to cpat sani do chrtanu.
Je treba tlacit na politiky tak, aby se to stalo verejnym tematem a aby jim slo o hlasy v pristich volbach. Jde o 300 000 hlasu, to neni malo.

Caroprd111

Příspěvek#377 » sob 26. led 2019, 21:38

300 000 lidí je sice hezkej předpoklad, ale to číslo je jen vycucané z prstu.

Sedmej

Příspěvek#378 » sob 26. led 2019, 21:48

Možná se to tu už psalo, tak se omlouvám, jestli mě to uteklo. Ale je nějaký termín, kdy teoreticky by tenhle návrh mohl začít platit?

RKom: A co kdyby za rok odmítli třeba nařízení EU výrobci jogurtů nebo včelaří nějaké nařízení, chovatelé prasat, zemědělci atd., bude pak stát ty pokuty platit za všechny?
blacknocturno: Jasně, asi jako najednou všichni vystupují k vůli tomu, že vystoupí Británie ...
bitkar: jenže to, že máme všichni ZP neznamená, že budeme volit stejně. Ne pro každého je "nadlimitní zásobník" priorita, aby házel k vůli tomu hlas straně,která jinak nezastává jeho hodnoty.

RKom

Příspěvek#379 » sob 26. led 2019, 21:50

Indian píše:Musíme implementovat, protože EK to vydala jako nařízení a s tím se pojí mimo sankcí také to nebezpečí, že nařízení začne í u nás platit ve svém originálním znění jako zákon. Tak nějak to je. ...

Tak jsem se už dlouho nezasmál. :lol:
To by bylo to nejlepší co by nás potkalo. Protože by to ústavní soud smetl ze stolu. Jak můžete mít dva zákony, které na občana kladou naprosto odlišné požadavky. A četl jste vůbec tu směrnici? Ta je stylem z bodu blabla se vypouští, do bodu blabla se doplňuje, bod blabla se mění. To jsem zvědavý jak by toto bylo uplatňováno. :lol:

RKom

Příspěvek#380 » sob 26. led 2019, 21:53

Sedmej píše:Možná se to tu už psalo, tak se omlouvám, jestli mě to uteklo. Ale je nějaký termín, kdy teoreticky by tenhle návrh mohl začít platit?

RKom: A co kdyby za rok odmítli třeba nařízení EU výrobci jogurtů nebo včelaří nějaké nařízení, chovatelé prasat, zemědělci atd., bude pak stát ty pokuty platit za všechny?
blacknocturno: Jasně, asi jako najednou všichni vystupují k vůli tomu, že vystoupí Británie ...
bitkar: jenže to, že máme všichni ZP neznamená, že budeme volit stejně. Ne pro každého je "nadlimitní zásobník" priorita, aby házel k vůli tomu hlas straně,která jinak nezastává jeho hodnoty.

1. V návrhu je uvedeno "nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2022." Dočtětě prosím až na jeho konec. Prakticky teď těžko říct.
2. Proto je tu můj návrh, aby to neplatili ostaní občané.

RKom

Příspěvek#381 » sob 26. led 2019, 22:09

bitkar píše:Za teoretickou 1,5 miliardu, by se dala zalozit nejaka strana nebo i bez toho udelat takova medialni kampan, ze by to bylo extra slyset. Lepsi nez to cpat sani do chrtanu.
Je treba tlacit na politiky tak, aby se to stalo verejnym tematem a aby jim slo o hlasy v pristich volbach. Jde o 300 000 hlasu, to neni malo.

Prosím přestaňte už tady s tím "by se dala", "by se mohlo", "je třeba". Pokud sám proto nechcete reálně nic udělat. Jak tlačíte konkrétně na politiky Vy?To jsou jen "řeči".
Napřed si zjistěte podmínky. Založení strany/hnutí řeší zákon. Musíte sehnat potřebný počet podpisů, které se budou zpětně ověřovat. Musíte k tomu dát dohromady papíry. Pokud chcete kandidovat do PS, musíte za každý kraj složit finanční jistinu. Při jakém získaném procentu hlasů se vám to začne vracet stanoví zákon (tuším že první peníze dostanete až od 3%-ale už si to nepamatuju přesně, nutno se do zákona podívat). Pak je to podle procent odstupňováno, kolik dostanete na činnost strany od státu.

Piggy

Příspěvek#382 » sob 26. led 2019, 22:25

RKom píše:
Indian píše:Musíme implementovat, protože EK to vydala jako nařízení a s tím se pojí mimo sankcí také to nebezpečí, že nařízení začne í u nás platit ve svém originálním znění jako zákon. Tak nějak to je. ...

Tak jsem se už dlouho nezasmál. :lol:
To by bylo to nejlepší co by nás potkalo. Protože by to ústavní soud smetl ze stolu. Jak můžete mít dva zákony, které na občana kladou naprosto odlišné požadavky. A četl jste vůbec tu směrnici? Ta je stylem z bodu blabla se vypouští, do bodu blabla se doplňuje, bod blabla se mění. To jsem zvědavý jak by toto bylo uplatňováno. :lol:
Takže technická: je to směrnice, ne nařízení. Právě proto to "musíme" implementovat (=je to naše povinnost, ke které jsme se kdysi zavázali).
Kdyby to bylo nařízení, pak by to rovnou platilo přímo ve svém originálním znění jako zákon i bez implementace.
Ústavní soud by se tím nejspíš vůbec nezabýval, nanejvýš by konstatoval, že pokud evropské nařízení klade odlišné požadavky než domácí zákon, pak platí evropské nařízení a k domácímu zákonu se nepřihlíží.
Všechny novelizace všech zákonů jsou psány stylem z bodu blabla se vypouští, do bodu blabla se doplňuje, bod blabla se mění. Uplatňuje se to úplně obyčejně a nedělá to nikomu vrásky.

P.S. Prosím pěkně, já sám nejsem právník, ale bolí mě zuby z některých právních úvah zdejších diskutujících.
Jsou na stejné úrovni znalosti věci jako "samonabíjecí AR-15 je kulomet a střílí 800 ran za minutu" © Věra Jourová

RKom

Příspěvek#383 » sob 26. led 2019, 22:39

Technická k technické: Za porušení této povinnosti je přeci ta sankce o které se tady bavíme.
Proto jsem taky výše kladl ten dotaz, proč všichni netlačí na implementaci všech směrnic, které taky "musíme".
Reakce nebyla na novelizaci našich zákonů, tam je to jasné. Reakce byla na to co psal Indian.
A původní znění směrnice jsme přeci doslovně jako zákon nepřijali.

expres

Příspěvek#384 » sob 26. led 2019, 22:45

uvedu co mi neni jasne a pripadne zmena v te zkracene od MV
1.) co znamena ze ZP se zmeni na -> drzitele zbrojniho opravnení?
tzn. kdo a jak bude posuzovat ze mam pravo na "opravneni"
(jsem opatrnej a to ze nemam rad EU ze mi to zamitnou?)
2.) specifikace jasne dana z 5 skupin do 3 tak jak jake presne tedy budu mit nove/pisemne (prevodni tabulka)
3.) jaka bude presne podminka pro vlastnictvi R2? (sport,nucene LOS, nebo snad IPSC)
4.) rozdil u drzeni/noseni (bude potreba to upresnit, nebo jde jen o ukonejseni EU smernice)
5.) proc zasobnik 30 ran neni automaticky u B nebo u moznosti R2 at tam neni opruz s nashlasneim koupe, atd.

Nic se nevybere, uz na to kasli. I kdy by bude to par korun. Myslim ze je realnejsi zalozit stranu pro lidi se ZP a libivejma temata.

Zcela OT. Co je pro stat 1,5 miliardy? Necele 2km dalnic? Rozkradani v solarnich panelech rocne stoji 40+ miliard. Vtip je ze 80+% vlastni pres treti stranu Nemecko, Francie atd. Diky za unifikaci :D Jen OKD ma na krku skodu v radu 40-50 miliard. Atd. Co je pro stat co ma dluh v hodnote 1,6+ bilionu zaplatit kazdy rok 1,5 milirady. To je kapesny co pri te dire v Titaniku u tanecku s kapelou ani nikdo nepostrehne...

EU jestli chce "unifikaci", OK. ALE at plat je stejny jako na zapade. Stejne jako at vrati penize za premrstene suroviny - viz nase voda/elektrika. Dale at zaplati ze po vstupu nemohl obcan CR bez specializace u nich pracovat. At se srovnaji dane. Kdyz prijdu do nemecka, chci kapesny/dum/skoleni/kurz jazyku/obcasnstvi, jako ma chudak "utecenec pred valkou ze zeme kde zadna valka neexistuje". Atd. Az tohle narovnaji a stanou se z nas "sousede". Tak pak at klidne zavedou kompletni odzbrojeni. Jinak jim na to kaslu a radej pod mostem nez si dal nechat s*** na hlavu. EU neni nic jinyho nez vznik systemu za cenu zisku. Zadna charita to neni a NIKDY nebude...

RKom

Příspěvek#385 » sob 26. led 2019, 23:07

ad1) a 2) §161 odst. 7
Na držitele zbrojního průkazu skupiny A, B nebo C podle zákona č. 119/2002 Sb.
se ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona pohlíží jako na držitele zbrojního oprávnění
skupiny B a na držitele zbrojního průkazu skupiny D nebo E podle zákona č. 119/2002 Sb.
se ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona pohlíží jako na držitele zbrojního oprávnění
skupiny C.
ad 3) §50 (a §49)
Držiteli zbrojního oprávnění příslušné skupiny nebo držiteli zbrojní licence skupiny
ZL2 odborný útvar policie povolení kategorie R2 vydá, uvádí-li žadatel v žádosti řádný důvod
spočívající ve
a) činnosti uvedené v § 49 nebo
b) sportovní činnosti . další viz v tom návrhu
ad 4) zeptejte se expertní skupiny při MVČR
ad 5) zeptejte se expertní skupiny při MVČR

Na co se vykašlu, o tom rozhoduju sám. Podmínky založení strany viz výše jak jsem psal. Když do toho půjdete a budete mít rozumný program, klidně vás podořím. Jen upozorňuji, že na založení strany nestačí diskutovat na internetu.

Zbytek prosím přesuňte někam do diskuse na idnes, blesk, novinky atd

bitkar

Příspěvek#386 » sob 26. led 2019, 23:16

RKom: pointa byla v tom, ze s tema penezma jdou delat lepsi veci nez je odevzdat bruselu. Ale to ti pri ty selektivni odpovedi uteklo. Jinak ale ocenuju tvoji snahu a angazovanost. Uprimne.

RKom

Příspěvek#387 » sob 26. led 2019, 23:26

Neuteklo. Já těch 1,5mld nemám. A zvažte reálně svoje možnosti (já je zvážil). Zkuste se zamyslet, kolik lidí vás finančně podpoří na nějakou stranu. I se sebelepším programem, pokud do toho nenalijete na začátku svoje peníze v řádech milionu, tak se možná dostanete tak do obecního zastupitelstva. A tím končíte.

bitkar

Příspěvek#388 » sob 26. led 2019, 23:33

Jsi cet tak pulku toho, co jsem psal vid? Psal jsem i o medialni kampani, neni treba se za kazdou cenu drzet zalozeni strany.
A ikdyz ja i ty dame penize pro Brusel, tak vez, ze vyberes tak desetinu.
Jak se ovlivnujou zakony? Lobingem, zcela bezne. To uz bych radsi vybral (i sam dal) na neco takovyho nez na vypalny.
Ja tu pouze nabizim napady, tak tu ted neres realizaci. Pokud se cikoliv napad uchyti, pak se muzem bavit dal o tom jak to zrealizovat.

RKom

Příspěvek#389 » sob 26. led 2019, 23:48

Omlouvám se. Já vztahoval tu mediální kampaň k té straně. Takže omluva.
Nebráním se tomu. Tak dej dohromady které medium kolik chce za propagaci, natočení reportáže, zveřejnění článku apod. Klidně na to přispěju.
Jestli dokážeš lobbovat, klidně taky přispěju. Nemám problém. Ale prosím konkrétně. Ne ve stylu "mělo by se", "bylo by dobré" atd.
Protože ty podklady médiím někdo musí připravit, musí si domluvit schůzku, domluvit se jak to odprezentovat aby to vyznělo pozitivně, pak to následně třeba řešit v diskuzi pod daným článkem.
To samé u lobbingu. Někdo ty poslance musí obejít, nějak je zaujmout, motivovat.
A hlavně přesvědčit ostatní, že mu na tohle všechno pošlou peníze. Za to, že bude 3min reportáž v TV třeba za 1mil (ceny neznám takže jen tipuju) a zavře se voda a mega je pryč.
Ale díky za inspiraci.

Doplním:
Když se tu dohadujeme o (pro mě "blbejch") 5.000,-Kč za to, že buď se podaří nebo se částka vrátí, tak si nedokážu osobně představit, že někdo přispěje třeba na 1mil za to, že bude nějaká reportáž v TV a zavře se voda. A ani pes po tom neštěkne.

to piggy: právně správně nemůžete mít přeci platné dva navzájem si odporující právní předpisy. To by to tak nějak přestalo fungovat už úplně.

bitkar

Příspěvek#390 » ned 27. led 2019, 00:08

Pokud se realne vybere, tak to jde sverit i agenture. Vse dle toho, kolik by se vybralo. Pokud by nebylo na agenturu, tak bych to vyrobil ja (jsem profi grafik, vyznam se i ve videu pripadne)

Ad lobbing: lobbovat umi zbrojari, firmy. To bych sel cestou, kterou jsi ty zacal. Jen spojit sily.

Bylo by samozrejme potreba si na to sednout a dovymyslet konkretne, ale realizovatelny to je. Treba billboardy jsou nekdy skoro zadarmo (kdyz nejsou volby a je okurkova sezona), daji koupit na last minute. Casto to ty firmy nabizeji, kdyz nemaji klienty nasmlouvany. Doslova za jednotky tisic i pekny mista v praze.

Zpět na