Nový zákon o zbraních

Haluziak

Příspěvek#421 » úte 23. črc 2024, 12:49

JYbour píše:To jste fakt tak vypatlaní, že si nedokážete připustit, že spáchat trestný čin střelnou zbraní je mnohonásobně snažší při použití tlumiče?

A není snažší i pokud je palná zbraň černá? A má pistolovku? A zásobník na 223 nábojů, co vystřílí desettisíc ran za sekundu a tyto letí 30x rychlej než zvuk?

Chápeš kam tahle argumentace vede?

Tlumiče tady byli démonizovány drahnou dobu, konečně někdo pochopil, že je to vlastně užitečná věc, která třeba chrání sluch střelce a jeho okolí. použije ji jeden magor a už je tu zase démonizace. Všechno je jen nástroj a záleží jen na tom kdo a jak ho použije. Pokud bychom nechtěli aby se ten nástroj zneužíval tak by bylo nejvhodnější zakázat jeho uživatele. Zakážeme lidi a bude klid.

MojeTikka

Příspěvek#422 » úte 23. črc 2024, 12:50

JYbour píše:Usuzuju podle toho, že zvuk výstelu vždy upozorní okolí na nějakou nastalou situaci, zvyšuje ostražitost, při dokazování jde poukázat na čas výstřelu, počet výstřelů apod. Tohle všechno tlumič smázne. Takže pokud by se tohle zakázalo, dotklo by se to minima střelců, takhle jsem to myslel, ne že bych to zakázal jen tak, protože to nemám já a má to stejně málo lidí.

Ale prd smazne. Moc se divas na akcni filmy. Zkus si nejprve overit, k cemu se vlastne vyjadrujes.

v.k.

Příspěvek#423 » úte 23. črc 2024, 12:53

JYbour píše:Usuzuju podle toho, že zvuk výstelu vždy upozorní okolí na nějakou nastalou situaci, zvyšuje ostražitost, při dokazování jde poukázat na čas výstřelu, počet výstřelů apod. Tohle všechno tlumič smázne.

„Aby se člověk bránil se zbraní, na to tlumič nepotřebuje. Je to právě naopak, tlumič umožňuje nepozorovanou střelbu a usnadňuje vraždy,“ řekla nestranická senátorka za Spolu Hana Kordová Marvanová.

V tech dvou vyjadrenich vidim podobnost. Absenci realne zkusenosti. Tlumice nefunguji jako ve filmu, zkus si to nekdy.

Takže pokud by se tohle zakázalo, dotklo by se to minima střelců, takhle jsem to myslel, ne že bych to zakázal jen tak, protože to nemám já a má to stejně málo lidí.

To je ohromne sobecke. Pro radu lidi dnes tlumic znamena moznost aspon nejak strilet. A pro sve tvrzeni mas urcite cisla dokladajici to "minimum strelcu", ze jo? Protoze tolika lidem bys chtel zasahovat do zivota aby "se vlk nazral", lidove z predposranosti.

JirkaCV

Příspěvek#424 » úte 23. črc 2024, 12:54

Hoši, nedochází vám, že ten tlumič pořád zakázaný je? (§ 29, odst. 3) písm. e))

v.k.

Příspěvek#425 » úte 23. črc 2024, 12:58

JirkaCV> jasne, vime. Ale ta argumentace.. a jeste tady na tomhle foru :shock:

JYbour

Příspěvek#426 » úte 23. črc 2024, 12:58

Co si myslím a chtěl jsem napsat, jsem napsal, víc už nemám co dodat a ani nechci. Jdu pročítat raději technická vlákna :) (třeba o tlumičích :D )

Sobiho

Příspěvek#427 » úte 23. črc 2024, 13:01

Já jsem asi tedy vypatlanej, protože použití tlumiče na podobný záměr považuji za neefektivní. Je to zbytečně velký a hůř se to schová, horší manipulace, zvýšená možnost závadování. Při použití nesubsonického střeliva efekt prakticky žádný, při použití subsonického střeliva dojde k degradaci potencionálu náboje, tedy snížení rychlosti a energie a tím pádem snížení ranivého, ničivého a průbojného účinku, což asi u podobného typu útoku není moc záměr. Ale je to jen můj názor... A co třeba takové přepadení banky s výstražným výstřelem do vzduchu-do stropu s tlumičem a subsonikem by moc efektivní nebylo, vlastně by to mohlo být až komické...

Tak a teď si položme otázku k FF: "Kdyby neměl tlumič, nestalo by se to?".

Petr z Braníka

Příspěvek#428 » úte 23. črc 2024, 13:02

JirkaCV: Ten paragraf zakazuje nošení tlumiče. Ale odpůrcům tlumičů o to nejde. Jim vadí, že je možné ho získat.

MojeTikka

Příspěvek#429 » úte 23. črc 2024, 13:08

Ale ziskat ho bylo mozne i predtim. Prakticky kdykoli. Jen, holt, to neslo koupit v beznem krame, ale bylo potreba se zeptat nejakeho Sergeje.

JirkaCV

Příspěvek#430 » úte 23. črc 2024, 13:11

Vlamují se do otevřených dveří. Zakázat, co je už zakázáno. Kdo bude chtít, tlumič si sežene jinde, ne všude je pod kontrolou, jako u nás.

Zahradní bazén je taky možno bez problému získat, přestože je možné v něm utopit tchýni.

Sobiho

Příspěvek#431 » úte 23. črc 2024, 13:13

A já bych ty bazény zakázal! Já ho taky nemám!

expres

Příspěvek#432 » úte 23. črc 2024, 13:59

JYbor mrkni na alibabu a jiné portály kde se prodává vše možné. Najdeš tam i "tlumiče" které se prý používají třeba do aut... Problém může nastat s doručením, ale při troše kreativity to dosáhneš.
Aneb klasika, zákazu něco co si stejně půjde opatřit pro člověka jenž to zneužije. Jasně, zákazem to stizis, ale neznemoznis.
O té komisi začínám mít dost pochybnosti. Jestli to přetáhnou, tak jako chtěla EU, budou překvapení výsledkem.

Sedmej

Příspěvek#433 » úte 23. črc 2024, 14:03

Ta argumentace, že je jedno jestli to je legální nebo nelegální, protože to stejně jde opatřit nelegálně je nesmysl. S takovým argumentem byste mohli požadovat legalizaci v podstatě čehokoli.

expres

Příspěvek#434 » úte 23. črc 2024, 14:27

Není to nesmysl, nebavíme se tady o tune radonu, ale o tlumici co si objednas na zahraničním eshopu...Mužem rozporovat kvalitu, ale to je tak vše. O tom že ti ho někdo prodá na černo taky možnost..
Je to částečně blbost bez vetsich účinků... A to jsme u "odborníků" na začátku.

kolp

Příspěvek#435 » úte 23. črc 2024, 15:43

Sedmej píše:Ta argumentace, že je jedno jestli to je legální nebo nelegální, protože to stejně jde opatřit nelegálně je nesmysl. S takovým argumentem byste mohli požadovat legalizaci v podstatě čehokoli.

A v cem je vlastne problem? Ja si dovedu představit, ze by, za vhodně stanovených podmínek, mohla byt drtivá většina věci, které lze vyrobit, vypěstovat nebo vytěžit, legální.

Sorry za OT...

Zpět na