Rozborka zbraně při zkouškách na ZP

Mobster

Příspěvek#46 » sob 18. led 2014, 09:12

Já si myslím že nikoho nezabije, když bude ten složitější a zároveň bezpečný postup dodržovat vždy a všude, nejen u zkoušky. Tolik času vám to snad nezabere. Ale dělejte si to, jak chcete!

BusDriver

Příspěvek#47 » sob 18. led 2014, 09:15

Musím jedině souhlasit se Serz. Zbraň je nástroj a pokud ji správně zkontroluji, že není nabitá (zásobník ven, komora prázdná, rána jistoty) tak s ní můžu klidně zatloukat hřebíky. Celé je to o tom dodržet správný postup kontroly. Prostě když tam ten náboj není, tak nemá co vystřelit a teorie o tom, že se náboj někde schoval a najednou je to nabitý.... :lol: tak si to prostě blbě zkontroloval.

jamira

Příspěvek#48 » sob 18. led 2014, 09:27

Řidiči autobusu - ach jo...
Tady obecně asi nejde o to, že s vybitou (zaručeně a 100% vybitou) pistolí může člověk zatloukat hřebíky, hrát petanque nebo dělat cokoli jiného, pokud mu té pistole není líto! Jde o to, že BEZPEČNOU manipulací obecně i ve 100% vybitém stavu se myslí to, že ji nebudeš např. otáčet nevhodným, nazvěme to třeba NEbezpečným směrem nebo způsobem tak, že by okolostojící nebo jinak v blízkosti přítomné osoby (ležící, spící, kojící a já nevím co ještě) se měly cítit ohroženy! Protože ony osoby nevědí, že zbraň není nabitá a je bezpečná! A ony osoby, ať jsou spřízněné nebo zcela anonymní, držitele zbraně neznají a nemohou si být jisté jeho duševními pochody...
Tak takhle to nějak chápu já a dodržuji to. Jsem na sebe v tomto zkrátka pedant!

ZdenekK

Příspěvek#49 » sob 18. led 2014, 11:55

Serz píše:a proc by manipulace u zkousky mela byt bezpecnejsi nez ta po zkousce? po zkousce teda na to lze kaslat?

Chtěl jsem tím říct právě a pouze to, na co je tu založené téma. Když chceš udělat zkoušku, udělej pro to maximum.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#50 » sob 18. led 2014, 12:07

Zkuste se pořád netočit na tom, že s vybitou/zajištěnou/blabla zbraní můžete zatloukat hřebíky, protože je prostě bezpečná. O to totiž vůbec nejde. Můžete se dostat do situace, kdy budete muset manipulovat se zbraní, o které buď nevíte, že je vybitá nebo jste mylně přesvědčeni, že to víte. A potom se vám budou hodit ty "paranoidní návyky" zacházet s *každou* zbraní jako s nabitou. Diskuse o tom, jestli musím mířit doi bezpečného prostoru i se zbraní, rozebranou na prvočinitele, je opravdu nerelevantní. Neřešte, jak se zachovat, když saháte na zbraň - prostě si to zautomatizujte.

edit: a pokud si myslíte, že to děláte proto, abyste uspěli u zkoušky, tak bychom asi měli chtít, abyste raději neuspěli :lol:

Tombarider

Příspěvek#51 » sob 18. led 2014, 18:38

Mimo místu: Rád bych poděkoval uživateli Mobster, který si kuli mne dnes přivstal a šel sem mnou na střelnici, kde se mi trpělivě věnoval.

ZdenekK

Příspěvek#52 » sob 18. led 2014, 18:53

graver píše:edit: a pokud si myslíte, že to děláte proto, abyste uspěli u zkoušky, tak bychom asi měli chtít, abyste raději neuspěli :lol:

Koukám, člověk si nevybere. Svůj příspěvek jsem upravil, aby ho někdo neoznačil za příliš útočný, a tak se najde zase jiný kritik :)

Při editaci příspěvku jsem smazal něco v tom smyslu, že až si držitel ZP koupí vlastní zbraň, ať si klidně ustřelí hlavu, když nikomu jinému neublíží. Tohle vlákno není o bezpečné manipulaci obecně, ale o tom, jak se chovat u zkoušky. Proto řeším zkoušku. Rozdíl je v tom, že po čištění vím, že zbraň není nabitá a můžu si s ní dovolit otočit ji proti sobě. Ale to u komisaře projít nemusí.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#53 » sob 18. led 2014, 19:08

ZdeneKK: rozvahu, dobrý muži. To, co píšu, je můj názor a přístup k bezpečné manipulaci se zbraní. Žádný tvůj příspěvek jsem přitom nezkoumal - natož abych se zalamoval s nějakou kritikou. Tohle vlákno je o chování u zkoušky a já říkám, že se bezpečné manipulaci neučíme jen kvůli zkoušce, that's it.

BusDriver

Příspěvek#54 » ned 19. led 2014, 11:59

Vzdávám to, vše co jsem napsal je pouze můj vlastní názor, nikomu ho nevnucuji a nadále se už nebudu v tomto tématu angažovat. Nehodlám tu zakládat flame.
PS: jak odcházíte ze střelnice se zbraní, když nemůžete pořád mířit bezpečným směrem? nebo to pokaždé zbraň rozeberete bezpečným směrem a potom teprve odcházíte?

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#55 » ned 19. led 2014, 12:05

BusDriver píše:jak odcházíte ze střelnice se zbraní, když nemůžete pořád mířit bezpečným směrem? nebo to pokaždé zbraň rozeberete bezpečným směrem a potom teprve odcházíte?

Nechci mluvit za ostatní, ale já při odchodu ze střelnice se zbraní nemanipuluju. Mám ji buď v opaskovém pouzdře nebo v kufříku, v obou případech (dle mého přesvědčení ;) ) nenabitou.

Mobster

Příspěvek#56 » ned 19. led 2014, 12:16

Tombarider píše:Mimo místu: Rád bych poděkoval uživateli Mobster, který si kuli mne dnes přivstal a šel sem mnou na střelnici, kde se mi trpělivě věnoval.

Rádo se stalo. :) Držím palce!

BusDriver

Příspěvek#57 » ned 19. led 2014, 13:20

graver píše:Nechci mluvit za ostatní, ale já při odchodu ze střelnice se zbraní nemanipuluju. Mám ji buď v opaskovém pouzdře nebo v kufříku, v obou případech (dle mého přesvědčení ;) ) nenabitou.

A to je právě ono, takže potom co si zbraň zkontroloval a považuješ ji za bezpečnou už nemíříš bezpečným směrem a uložíš jí do kufříku, nebo holstru.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#58 » ned 19. led 2014, 14:12

Jasně, píšu "dle mého přesvědčení". Ale už nepíšu, že když ji ukládám, tak nemířím do bezpečného prostoru ;)
Ale já myslím, že si rozumíme - není nic špatného na premise zacházet se zbraní vždy jako s nabitou. Když nosíš, tak přece do holstru taky ukládáš zbraň nabitou - a co má být? Jistě s ní nemíříš do bezpečného prostoru, ale taky s ní nemíříš na jiného nebo s ní nezatloukáš ty hřebíky.
Má smysl se točit na násilnostech typu "ukládání zbraně do pouzdra je taky manipulace" nebo je jasné, o co jde?

Tombarider

Příspěvek#59 » stř 22. led 2014, 12:34

Mám to :-)

Grasel

Příspěvek#60 » stř 22. led 2014, 13:13

Gratuluju :)
Mě to čeká zítra ráno :twisted:

Zpět na