Kde nelze nosit zbraň
- Sedmej
Příspěvek#526 » čtv 28. dub 2016, 10:04
Enerccio: cituji ze zákona:
"Přechovávaná zbraň musí být v nenabitém stavu, to znamená, že zbraň není nabita náboji v zásobníku, nábojové schránce, nábojové komoře hlavně nebo v nábojových komorách válce revolveru."
z toho se dá snadno usoudit co je naopak nabitá zbraň.
"Přechovávaná zbraň musí být v nenabitém stavu, to znamená, že zbraň není nabita náboji v zásobníku, nábojové schránce, nábojové komoře hlavně nebo v nábojových komorách válce revolveru."
z toho se dá snadno usoudit co je naopak nabitá zbraň.
- Stewie
- Stewie
- Drvoštěp
Příspěvek#533 » čtv 28. dub 2016, 10:54
Ale notak.. Co to tu mícháte za guláš?
Přepravní řád definuje podmínky přepravy. Tedy to co musíte splňovat, abyste byl přepraven, podmínky za jakých poskytovatel služby přejímá odpovědnost... Nějakou..
Z toho plyne: Porušujete-li pravidla (nadrcnutá krochna v podpaží nebo třeba i kufru) NESPLŇUJETE podmínky poskytovatele služby a on není povinen plnit své. Lidsky řečeno, může vás vyloučít z přepravy.
Přepravní řád definuje podmínky přepravy. Tedy to co musíte splňovat, abyste byl přepraven, podmínky za jakých poskytovatel služby přejímá odpovědnost... Nějakou..
Z toho plyne: Porušujete-li pravidla (nadrcnutá krochna v podpaží nebo třeba i kufru) NESPLŇUJETE podmínky poskytovatele služby a on není povinen plnit své. Lidsky řečeno, může vás vyloučít z přepravy.
- Stewie
Příspěvek#534 » čtv 28. dub 2016, 10:57
Samozřejmě. Tak jak jsem psal dříve - řidič si toho všimne, začne brblat, tak vystoupíš a počkáš na jiné mhd. Porušením přepravních pravidel neporušuješ zákon, takže bych se tím netrápil a v momentě nachytání si prostě vystoupím. Co dalšího je tu k rozebírání? Morální pohled na věc? Tak to abych nenosil ani do obchodů s nálepkami atd...
- Drvoštěp
Příspěvek#535 » čtv 28. dub 2016, 11:05
Stewie píše:Samozřejmě. Tak jak jsem psal dříve - řidič si toho všimne, začne brblat, tak vystoupíš a počkáš na jiné mhd. Porušením přepravních pravidel neporušuješ zákon, takže bych se tím netrápil a v momentě nachytání si prostě vystoupím. Co dalšího je tu k rozebírání? Morální pohled na věc? Tak to abych nenosil ani do obchodů s nálepkami atd...
SPRÁVNĚ!!! KONEČNĚ!!! Neporušil jsi zákon ale podmínky smlouvy o poskytnutí služby!!! Vono to tak nevypadá, ale tím, že vlezeš do autobusu uzavíráš smlouvu s DP a ta má jako každá smlouva stanovené podmínky.
- Stewie
- wigum
Příspěvek#538 » čtv 28. dub 2016, 11:35
Kencui píše:Schvalne jsem se podival do prepravnich podminek prazske mhd. A moc moudry z toho nejsem.
Bod 7.4 Preprava zavazadel
Odstavec 6 pismeno f
Neni dovoleno brat do vozidla zavazadlo, ktere je nebo jehoz obsahem je nabita strelna zbran
Odstavec 8
Osoby opravnene k noseni strelne zbrane mohou vzit s sebou do vozidla zaroven se zbrani i naboje, pokud jsou umisteny v prislusnych obalech.
Ja bych rek, ze obalem pro naboje je zasobnik a obalem pro zasobnik je zbran
Ted vazne - z toho mi vyplyva, ze dle prepravnich podminek nepovoluji prevazet nabitou zbran (nosit).
Tak si to přeložíme. Když jedeš pražskou mhd, tak můžeš mít u sebe třeba dlouhou v odalu na zbraň, ale nesmí být nabitá. Tzn musí být ve stavu vylučujícím její okamžité použití. Přesně to nám taky stanoví zákon. To samé krátká. V báglu a podle zákona je to ok.
Odstavec 8 nám hovoří o držiteli ZP sk. E
Ten si může normálně nosit a dokonce nabitou zbraň. Pochopitelně ne viditelně. A když máš u sebe ještě střelivo navíc (právě jsi ho koupil nebo jedeš na střelnici) tak musí být v krabičce. Tzn že je nemůžeš vozit jen tak nasypaný v igelitce.
- honzek86
Příspěvek#540 » čtv 28. dub 2016, 11:55
Řešit MHD mi taky přijde lehce za čarou, jako některým. Zaměstnavatele jsem řešil, protože mě může šacovat a být vyhozen z práce je jiné, než být vyhozen z tramvaje. Takových míst je ale hafl, kde je to zakázané provozním předpisem, ale nikdo mě nešacuje. Kdybych to chtěl všechno dodržovat, tak bych nenosil nikde. Filosofování typu "když si toho šofér všimne" už je trochu mimo meze zákona, páč podle zákona mám nosit tak, aby si "šofér nevšiml". Pokud si "šofér všiml", porušil jsem zákon tím, že si všiml a neměl bych asi nosit vůbec ...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí