Kde nelze nosit zbraň
- Apep
Příspěvek#586 » úte 21. čer 2016, 07:18
Většina ozbrojených ochranek (ta je stejně snad jen u ČNB, pokud vím) podle vlastních směrnic při loupeži zasahovat nebude. A civil by taky neměl. Pokud by došlo ke zranění anebo smrti nezúčastněné osoby či pachatele, byl by to průser jak vrata. Neboť ochrana života je nad ochranou majetku (peněz). Dokud někomu nevyhrožuje zabitím, tak nezasahovat. Pokladní mají nařízeno peníze vydat, stejně tak i ozbrojené přepravní agentury peníze vydají, pokud nejsou zrovna v autě a nemůžou ujet.
Navíc pokud by se vám váš zákrok nepovedl, tak hrozí, že buď všechny třeba postřílí, nebo se z toho stane barikádová situace. Za to vám policajti fakt poděkují.
Navíc pokud by se vám váš zákrok nepovedl, tak hrozí, že buď všechny třeba postřílí, nebo se z toho stane barikádová situace. Za to vám policajti fakt poděkují.
- ArnieX
Příspěvek#587 » úte 21. čer 2016, 09:00
Naprostý souhlas s Apep, přesně popsal skutečnosti. V bance dokud ten magor nestřílí a jde mu jen o prachy tak nic nedělat. Já třeba zejména nosím kvůli situacím altivního střelce. Při jakékoliv jiné situaci bych v rámci danného času důkladně zvažoval zda tasit pistoli.
- Enerccio
Příspěvek#588 » úte 21. čer 2016, 11:50
Apep: a to je problem zakonu v CR. V americe klidne muzes zasahnou a kdybys nahodou zabil nezucastnenou osobu, tak to dostane na vrub pachatel jako vrazdu! Viz https://www.youtube.com/watch?v=dwrgvqlc8DA
- Stewie
Příspěvek#590 » úte 21. čer 2016, 12:51
honzek86: Bohužel s tebou musím souhlasit. Nějak mi prostě nejde do hlavy, jak tu furt někdo hájí to, že kdyby na něho někde vyskočil a chtěl po něm peněženku, tak by mu ji raději dal a utekl (snad i kdyby měl u sebe dítě nebo partnerku). Proč se tu sakra krádeže a podobné věci berou jako samozřejmost? Nevím jak pro vás, ale pro mě i ten litr v cashi něco znamená. Nehledě na všechny karty, občanku, ZP, PZ, atd...já bych mu ji prostě nedal! Neříkám, že bych hned tahal pistoli, ale určitě bych se bránil (mám nůž) a pokud by ho to nepřešlo a z krádeže by se přesměroval na útok, tak bych prostě tasil. Já jsem si tu zkurv*nou tisícovku vydělal a jen tak bych ji měl odevzdat někde někomu, komu se dělat nechce a nikdy dělat nebude? Zapomeň. Každý si to ospravedlňte jak chcete, ale u mě za krádeže a podobné nemůže systém ani stát, ale ten každý jednotlivec. Ten každý jeden se rozhodl, že bude páchat zlo, tak fajn. Já ho v tom ale podporovat nebudu.
- cmk
Příspěvek#591 » úte 21. čer 2016, 13:58
Sorry, ale pokud mam nuz a pistoli, branim se rovnou pistoli.. Hrozba pistoli je urcite ucinnejsi nez nozem... nehlede na to, kdyz mas sebou dite a manzlku - tam na nejakou rvacku neni prostor... Kdyz dokopou tebe, co asi provedou tvy zene a tvymu decku...
Je dobre, ze lidi radsi daji penezenku (nebo kdyz maj rozum, tak jen penize), nez aby se posuteli do vetsich akci... Pro spoustu z nich by to dopadlo spatne (pac kdyz stoji drban proti slusnymu clovekovi, ma furt na svy strane odhodlani, zkusenost, neuctu k zakonum, misto a cas) i kdyz tu pistoli maji.
Je dobre, ze lidi radsi daji penezenku (nebo kdyz maj rozum, tak jen penize), nez aby se posuteli do vetsich akci... Pro spoustu z nich by to dopadlo spatne (pac kdyz stoji drban proti slusnymu clovekovi, ma furt na svy strane odhodlani, zkusenost, neuctu k zakonum, misto a cas) i kdyz tu pistoli maji.
- Stewie
- P.V.
- Apep
- cmk
Příspěvek#596 » úte 21. čer 2016, 20:11
Diky P.V., ze presne ukazal, proc by lidi meli "setrit" s tahanim pistole...
Pokud ti stoji penezenka za 7 let na tvrdo, tak to udelej presne tak, jak pises...
Tech par malo lidi, co to vyhralo (a vim snad jen o 1 pripadu, kdy utikal frajer s mobilama a majitel prodejny ho trefil zezadu), tak to vyhrali proto, ze se jim povedlo prokazat, ze se opravnene bali, ze utikajici drban sahal pro neco pod bundu a chtel to proti nim pouzit - a jelikoz jim predtim hrozil pistoli, tak se obavali o utok na zdravi a zivot a proto to ustali nakonec pred soudem po nekolika letech litani a deseti az statisicovych nakladu na pravniky.
Aby melo cenu realne zbran pouzit, musi byt splneny podminky:
a) BUD musi jit jednoznacne o kejhak (zivot, zdravi) - pak se taha rovnou s tim, ze se strili
nebo
b.1) tohle jeste uplne nehrozi, chci chranit majetek, cest ci co ja vim co
b.2) a zaroven musim pocitat s tim, ze to neni duvod ke strelbe, ale meximalne tak k hrozbe zbrani
b.3) a zaroven musim pcitat s tim, ze muze prijit protiakce - bud od toho, komu hrozim, nebo od toho, co mi stoji za zadama, kteryho jsem si pred tim nevsiml (pac drbani casto chodej ve vice a krejou si zada)
b.4) zaroven pokud to dojde do chvile, kdy budu muset strilet, bude se muset stat neco, co odpovida bodu a)
c) vzdycky je to nestesti, vzdycky to pak stoji spoustu energie, penez a casu se z toho nejak dostat
Kdo o tomhle neuvazuje v podobnem duchu, necht radsi nenosi - zpusobi nestesti nejen sobe, ale i svym blizkym (kdyz je par let neuvidi) a mozna I cele strelecke komunite (o ktere se na zaklade 1 excesu zacne tvrdit, ze jsou to kovbojove bez rozumu).
Sided - sorry, mam to takhle rozepsane a je mi lito to zahodit...
Tak abych nebyl OT: "Zaver zni - nenosit ji ani na ulici, pokud nekdo nema rozmyslene situace, kde je vhodne ji tahat ven a kde pouzit".
Pokud ti stoji penezenka za 7 let na tvrdo, tak to udelej presne tak, jak pises...
Tech par malo lidi, co to vyhralo (a vim snad jen o 1 pripadu, kdy utikal frajer s mobilama a majitel prodejny ho trefil zezadu), tak to vyhrali proto, ze se jim povedlo prokazat, ze se opravnene bali, ze utikajici drban sahal pro neco pod bundu a chtel to proti nim pouzit - a jelikoz jim predtim hrozil pistoli, tak se obavali o utok na zdravi a zivot a proto to ustali nakonec pred soudem po nekolika letech litani a deseti az statisicovych nakladu na pravniky.
Aby melo cenu realne zbran pouzit, musi byt splneny podminky:
a) BUD musi jit jednoznacne o kejhak (zivot, zdravi) - pak se taha rovnou s tim, ze se strili
nebo
b.1) tohle jeste uplne nehrozi, chci chranit majetek, cest ci co ja vim co
b.2) a zaroven musim pocitat s tim, ze to neni duvod ke strelbe, ale meximalne tak k hrozbe zbrani
b.3) a zaroven musim pcitat s tim, ze muze prijit protiakce - bud od toho, komu hrozim, nebo od toho, co mi stoji za zadama, kteryho jsem si pred tim nevsiml (pac drbani casto chodej ve vice a krejou si zada)
b.4) zaroven pokud to dojde do chvile, kdy budu muset strilet, bude se muset stat neco, co odpovida bodu a)
c) vzdycky je to nestesti, vzdycky to pak stoji spoustu energie, penez a casu se z toho nejak dostat
Kdo o tomhle neuvazuje v podobnem duchu, necht radsi nenosi - zpusobi nestesti nejen sobe, ale i svym blizkym (kdyz je par let neuvidi) a mozna I cele strelecke komunite (o ktere se na zaklade 1 excesu zacne tvrdit, ze jsou to kovbojove bez rozumu).
Sided - sorry, mam to takhle rozepsane a je mi lito to zahodit...
Tak abych nebyl OT: "Zaver zni - nenosit ji ani na ulici, pokud nekdo nema rozmyslene situace, kde je vhodne ji tahat ven a kde pouzit".
- ArnieX
Příspěvek#597 » stř 13. črc 2016, 09:47
Mám pro vás všechny skvělou zprávu, první úspěch v přesvědčování o nesmyslném zákazu vnášet zbraně do OC. Doufám, že to všem udělá alespoň takovou radost jako mě a to i přesto, že do OC Flóra nakupovat nechodím. Je vidět, že slušným přístupem a zdůraznění argumentů lze dosáhnout i takovýchto změn, je na čase pokud nás EU neodzbrojí zvážit slušný a argumentační tlak na firmy, obchodní centra apod. aby taková ustanovení přehodnotili.
První vlaštovkou tedy je OC Flóra:
Vážený pane Doubku,
Děkuji za Váš podnětný názor. Po důkladném zvážení Vašich argumentů se management společnosti Atrium Flóra rozhodl, že rozšíří povolení vnášet střelné zbraně i pro osoby, které jsou držiteli platného zbrojního průkazu skupiny D a E. Bod 2 návštěvního řádu, tak bude pozměněn v tomto smyslu. Podmínky, které pro takové držitele zbrojních průkazů vyplývají z platných právních předpisů, musí být dodrženy samozřejmě i v našem obchodním centru, zejména bychom chtěli zdůraznit povinnost nosit takové zbraně a případné střelivo skrytě, tak, aby nebyli rušeni ostatní zákazníci.
Zároveň však věříme, že v našem obchodním centru nenastane žádná taková situace, kdy by byl zapotřebí zásah střelnou zbraní proti člověku.
S pozdravem
Ivo Kolář
Shopping Center Manager
Manhattan Real Estate Management s.r.o.
První vlaštovkou tedy je OC Flóra:
Vážený pane Doubku,
Děkuji za Váš podnětný názor. Po důkladném zvážení Vašich argumentů se management společnosti Atrium Flóra rozhodl, že rozšíří povolení vnášet střelné zbraně i pro osoby, které jsou držiteli platného zbrojního průkazu skupiny D a E. Bod 2 návštěvního řádu, tak bude pozměněn v tomto smyslu. Podmínky, které pro takové držitele zbrojních průkazů vyplývají z platných právních předpisů, musí být dodrženy samozřejmě i v našem obchodním centru, zejména bychom chtěli zdůraznit povinnost nosit takové zbraně a případné střelivo skrytě, tak, aby nebyli rušeni ostatní zákazníci.
Zároveň však věříme, že v našem obchodním centru nenastane žádná taková situace, kdy by byl zapotřebí zásah střelnou zbraní proti člověku.
S pozdravem
Ivo Kolář
Shopping Center Manager
Manhattan Real Estate Management s.r.o.
- HawkCZ
- ArnieX
Příspěvek#600 » stř 13. črc 2016, 12:15
Werewolf: Díky, myslím si že často je to v návštěvním řádu proto, že se to přeci tak nějak čeká a dělají to tak všichni. Zároveň to je také z určitého nevědomí a když si navíc nikdo nestěžuje, tak o tom sami přemýšlet nebudou. Jsem ale rád, že se k tomu takto postavili, prodiskutovali ten podnět a argumenty a rozhodli se pravidla uvolnit. Samozřejmě že na tom nezáleží protože návštěvní řád nemá právně moc zakazovat něco co povoluje zákon, ale jsou určitě držitelé ZP co když vidí škrtlou pistoli, tak to respektují. Já vždy tedy bezpodmínečně respektoval veškeré ty "zákazy" i když vím, že jsou to pouze přání. Respektovat ale přeškrtlou pistoli fakt neumím, navíc když vím, že to nemá absolutně žádný logický základ. Vstup se psem OK, může se stát, že se uvnitř vyčůrá, se zmrzlinou lze něco zamazat, s pitím polít. To všechno jsou celkem pochopitelné zákazy, ale nevnášet zbraň, kterou mám po důkladném prověření státem legálně a ještě jí nosím skrytě mi přijde naprosto padlé na hlavu. Nicméně nechci tím snižovat tento úspěch a myslím si že je to velmi dobrá ukázka toho, že je to jen o slušné komunikaci a pokud ten na druhé straně je taky slušný a chce naslouchat tak to dopadá takto.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí