Novela evropske smernice o zbranich

Erunamo

Příspěvek#76 » úte 10. kvě 2016, 07:04

Zbrojari se probouzi. A to se jeste nikdo neptal jake dopady to bude mit na obchodniky:

http://www.novinky.cz/domaci/402986-ces ... ce-eu.html

mar.tan

Příspěvek#77 » úte 10. kvě 2016, 10:57

Napadlo mě, zda by nepomohla poklidná ale mediálně viditelná demonstrace na Václaváku, pár tisíc držitelů a nositelů... Podle poslední statistiky na idnes nás je 294 tisíc, kdyby dorazil jeden z dvaceti...

Odesláno z mého thl 5000 pomocí Tapatalk

mihlit

Příspěvek#78 » úte 10. kvě 2016, 11:03

Kdyby dorazil jeden z dvaceti, tak je to stejné jako že by petici proti zákazu podepsal jeden z dvaceti a to se nestalo (podpisy se sbíraly přemlouváním dlouho a muselo se i z řad nestřelců). Demonstrace by tedy nebyla asi úspěšná, ani dobrá, protože by tam nejspíš dorazila tak "pětistovka podivínů" či jak by to označili v médiích.

tifik

Příspěvek#79 » úte 10. kvě 2016, 13:25

Mně přijde, že si řada lidí prostě dostatečně neuvědomuje, o co jde nebo to neví, nemají informace, protože si je nevyhledají. Stačí si promluvit s někým na střelnici. Málokdo je ochoten si vůbec připustit, že by mu ty jeho miláčky opravdu mohli vzít a z toho i pramení nízká podpora petice apod.

SansLogique

Příspěvek#80 » úte 10. kvě 2016, 13:48

Chlapi, snad si nemyslíte, že nějakýho eurokomisárka v Bruseli zajímaj nějaký demonstrace nebo petice, dokonce v nějaký Praze (to je nějaká prdel v Jugoslávii nebo u Vídně nebo kde vlastně?)
Jen pro pořádek, já jsem podepsal všechny pro-gun petice co jsou.

4mike

Příspěvek#81 » úte 10. kvě 2016, 13:54

Erunamo

Příspěvek#82 » úte 10. kvě 2016, 14:08

4mike: tak ted by me zajimalo co je prinutilo takhle rapidne zmenit nazor.

Farock

Příspěvek#83 » úte 10. kvě 2016, 14:50

No tady jsou zase výsledky hlasování o zpřísnění zákona o zbraních u nás

http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=63330&l=cz :oops:

Sedmej

Příspěvek#84 » úte 10. kvě 2016, 15:37

tifik: já třeba petici nepodpořil, i když si uvědomuju to riziko o kterém píšeš.
důvodem je moje víra v to, že o některých věcech prostě stát s EK vůbec nemá jednat. a ozbrojenost obyvatel považuju za jednu z nich. je to vnitřní záležitost každého státu. jakákoli debata o tom na téhle úrovni je zcestna. ať klidně řeší obchodování se zbraněma v rámci EU nebo prodej na internetu, ale kdo co má u nás doma, je věc našeho státu. kdyby se hned nazačátku řeklo, ne tohle vůbec nepřipadá v úvahu tady přijmout v jakémkoli znění, tak bysme se nemuseli teď bát o zbraně. a jestli nám dají sankce? kdo potřebuje víc abysme byli v EU? my nebo EK?
a mimochodem vůbec nevěřím, že sebesilnější hlas z našeho státu bude nějak výrazně vyslyšen. v nejlepším to dopadne tak, že si odhlasují něco co zbraně nesebere lidem ihned, ale dá to tu možnost do budoucna a za rok za dva s tím už nenaděláme vůbec nic.
brát lidem zbraně nezkončilo nikdy v historii ničím dobrým.

selag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#85 » úte 10. kvě 2016, 15:48

Sedmej: A proto je podle tebe lepší trpně čekat, jak to dopadne a jak o nás rozhodnou druzí? A ani se nepokusit s tím něco udělat? Já naopak petici podepsal, sehnal další pospisy v rodině a kamarádů, snažím se propagovat LEX a aspoň tak se snažím pro naši věc něco udělat. A tu petici nepodepisovali jen obyvatelé ČR. Internnetovou petici podepsalo víc jak 300 tis. lidí z celé EU a i z některých států - nečlenů EU. Může to všechno dopadnout špatně, ale aspoň si můžu říct, že jsem nečekal jako ovce, až o mně rozhodnou druzí a snažil sem se podle svých možností danou situaci nějak zvrátit.

Erunamo

Příspěvek#86 » úte 10. kvě 2016, 15:57

Sedmej: to že ty něčemu věříš je v tomto případě zcela vedlejší. Je to sobecký názor.

Sedmej

Příspěvek#87 » úte 10. kvě 2016, 18:04

Erunamo: vždyť já nikoho nenabádám na stejnou věc, ani tím nijak nekritizuju LEX, jejich snahu nebo petici. jen jsem vyjádřil názor někoho o kom psal tifik.
selag: neříkám, že to je lepší, možná budu jednou litovat, že jsem to nepodepsal, nevím. ale teď to mám holt takhle.

selag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#88 » úte 10. kvě 2016, 18:53

Sedmej: Když ono je to takové "čecháčkovské" Počkáme, uvidíme a pak se podle toho zařídíme. Proč si pálit prsty, když výsledek je nejistý.

SC1

Příspěvek#89 » úte 10. kvě 2016, 19:45

Sedmej má v určitém směru pravdu (resp. podle selského rozumu by jí měl mít), ale bohužel tato pravda je minimálně jeden krok za vývojem věcí.

Četli jste ten krátký rozhovor se "špičkami EU" z konce minulého týdne? Jak si posteskli, že členské země se příliš ohlíží na své nacionální zájmy? Že s takovou ten evropský superstát budeme těžko budovat? Mě to úplně stačilo.

rcc

Příspěvek#90 » úte 10. kvě 2016, 20:05

Já bych to neviděl nijak tragicky. Osobně si myslím, že návrh EK neprojde. Ostatní zájmové skupiny moc dobře vědí, že po celé Evropě by se "ztratili" miliony zbraní, které jsou dnes pod kontrolou. Ono schválit nějakou normu neznamená, že jí občané budou respektovat. Vše má své meze. A bůh ví, jestli vůbec nějaká EU bude. :-)

Zpět na