Vydání ZP a nákupní povolení
- dexter_kazmin
- dexter_kazmin
Příspěvek#78 » pát 14. říj 2016, 09:36
cipis píše:pedro, nějak nechápu, jak ti mohlo být doručeno oznámení papírovou poštou. V momentě, kdy máš datovku, tak ti to musí poslat do datovky.
I kdyz treba statni sprava vyzaduje pouziti datovky ze strany uzivatele, s tim ze u financaku dokonce treba i pokutuje, kdyz si podas papirove priznani kdyz mas datovku, tak nikdo nevynucuje komunikaci uradu z finalnim uzivatelem datovkou.

Me do datovky snad jeste nikdy neprisla zadna komunikace ze strany urady, kdyz jsem je pres ni neoslovil ja. Vsechno klasickou postou. Setrime nase lesy prece

- pedro!
Příspěvek#80 » pát 14. říj 2016, 10:01
To bylo tak - při podávání žádosti o ZP mi paní říkala, že vyrozumnění mi přijde obyčejnou poštou. Říkám, že mám datovku. Možná se zatvářila tak, jako že to je malá komplikace, ale to si opravdu domýšlím. Tak prý ID datovky. To jsem z hlavy nevěděl, řekl jsem že se to dá snadno najít na seznam.gov.cz. Oni že ne, že na to mají intranet. OK.
Pak to přišlo tou obyčejnou poštou po 10 dnech od vydání ZP. Alespoň že ne doporučeně, to bych hodinu trčel na poště.
No mám policii napráskat policii?
Třeba by si sami sobě udělili pokutu.
Nejspíš mají systém, že nějaký den v týdnu se někdo sebere a rozešle všem oznámení, že je vydaný ZP. Proč ne přes datovku, no asi nemají ty certifikáty pro spisovku, jak se už o tom debatovalo. Že je jedna datovka pro celé krajské ředitelství, tak za to policie nemůže.
Pak to přišlo tou obyčejnou poštou po 10 dnech od vydání ZP. Alespoň že ne doporučeně, to bych hodinu trčel na poště.
No mám policii napráskat policii?

Nejspíš mají systém, že nějaký den v týdnu se někdo sebere a rozešle všem oznámení, že je vydaný ZP. Proč ne přes datovku, no asi nemají ty certifikáty pro spisovku, jak se už o tom debatovalo. Že je jedna datovka pro celé krajské ředitelství, tak za to policie nemůže.
- dfgdsster
Příspěvek#83 » pát 14. říj 2016, 11:28
pedro! píše:To bylo tak - při podávání žádosti o ZP mi paní říkala, že vyrozumnění mi přijde obyčejnou poštou. Říkám, že mám datovku. Možná se zatvářila tak, jako že to je malá komplikace, ale to si opravdu domýšlím. Tak prý ID datovky. To jsem z hlavy nevěděl, řekl jsem že se to dá snadno najít na seznam.gov.cz. Oni že ne, že na to mají intranet. OK.
No mám policii napráskat policii?Třeba by si sami sobě udělili pokutu.
Ono to je spis o nastaveni vnitrnich spisovych postupu a celkove ochote adaptovat se na nove byrokraticke postupy (rozumej, naucit se je). Nejpozdeji od 1. 7. 2012 uz by vsichni verejnopravni puvodci (Policii CR v to pocitaje) meli mit v provozu dostatecne komplexni elektronicke systemy spisove sluzby, u kterych by nemel byt problem jednak s podpisovymi certifikaty jakehokoliv druhu, ale ani s tim, aby cela policie mela jedinou datovku.
Edit: napraskat bys je musel odbor spisove sluzby a archivnictvi (ci jak se zrovna jmenuje) na MV CR, ktery ma v techto vecech kontrolni pravomoc.
- pelanj
Příspěvek#84 » pát 14. říj 2016, 11:37
Mě volali telefonem. Když nebude na PČR tlak zespoda, tak nebude tlak ani na to, aby třeba oddělení mělo svoji datovou schránku. Na Příbrami mají nalepenou ceduli, že pokud má někdo datovou schránku, ať sdělí ID pro usnadnění komunikace. Takže body za snahu:) Já DS nemám a mít nehodlám, jelikož mi nepřináší žádnou výhodu.
- Pablo.gs
Příspěvek#85 » pát 14. říj 2016, 11:49
Já bych je za to zbytečně nejebal, pokud jsou jinak vstřícný. Oni by to mohli začít vracet zase jinak, proč si navzájem dělat ze života peklo, kvůli striktnímu vyžadování nesmyslných nařízení.
Jinak datovku mám a není tak úplně naprd. Například obratem a zdarma výpis z bodového konta řidiče, nebo výpis odpracovaných let a odvedených příjmů na důchod a další příjemnosti.
Jinak datovku mám a není tak úplně naprd. Například obratem a zdarma výpis z bodového konta řidiče, nebo výpis odpracovaných let a odvedených příjmů na důchod a další příjemnosti.
- Long
Příspěvek#87 » pon 17. říj 2016, 13:24
Dnes 17.10.2016 u Odboru pro zbraně a bezpečnostní materiál v Praze 4 ul. Sdružení podána žádost o vydání ZP včetně dvou žádostí na NP, u žádosti na revolver jen úprava - typ zbraně poze revolver, pistole samonabíjecí prošla bez připomínek, mladá paní za přepážkou se jen dotázala "a na sportovní účely to nechcete ? ", na mojí odpověď "myslel jsem že nejde žádat na dva důvody" odvětila "ale jistě že jde", zaškrtla druhý důvod na žádosti a se slovy "od Vás mám všechno v pořádku, sepíšu a předám to dál za chvíli, teď umírám hlady a musím na oběd, přijde Vám poštou vyrozumnění" se se mnou rozloučila. Popřál jsem ji dobrou chuť a rozloučil se též, škoda, byla fakt sympatická, možná jsem jí mohl zkusit na ten oběd někam pozvat
.

- dexter_kazmin
- dexter_kazmin
Příspěvek#88 » úte 18. říj 2016, 09:08
No, klasika. Kazdy urednik to resi vsechno jinak. Minule pondeli na Praze 4, me pan policajt (v civilu) odmitl vzit Nakupko se zadosti o ZP naraz s pohledem - ze jsem totalni debil, ze to vubec zkousim a s komentarem: "Nakupni povoleni je pouze pro drzitele ZP a tim vy jeste nejste. Podate si ho pri prevzeti". Ale zas si na me vzal telefon a rekl, ze budou posilat SMS az to bude hotove o zadne poste ani slovo.
- dexter_kazmin
- dexter_kazmin
Příspěvek#89 » čtv 3. lis 2016, 09:06
Tak jsem jim tam volal a "velice prijemny" pan, me oznamil ze i dalsi urady ze kterych si vyzaduji info k udelani ZP, maji na dodani podkladu taky 30 dnu. Takze kdyz mi udelaji ZP 14 dni po 30ti denni lhute, ze to nebude neobvykle. Az bude, tak mi zavolaji, driv nemam otravovat.
Ocividne zakonem stanovene lhuty pro ne nic neznamenaji. Pouze pro obycejne obcany, kdyz by dodali danove priznani nedej boze jen o 2 hodiny pozdeji, tak za to rvou pokutu apod.
30 dnu od podani mam 8.11, tak jsem zvedavy kdy to nakonec s takovym pristupem udelaji.
GRRRR

Ocividne zakonem stanovene lhuty pro ne nic neznamenaji. Pouze pro obycejne obcany, kdyz by dodali danove priznani nedej boze jen o 2 hodiny pozdeji, tak za to rvou pokutu apod.
30 dnu od podani mam 8.11, tak jsem zvedavy kdy to nakonec s takovym pristupem udelaji.
GRRRR

- Long
Příspěvek#90 » pát 4. lis 2016, 09:16
Long píše:Dnes 17.10.2016 u Odboru pro zbraně a bezpečnostní materiál v Praze 4 ul. Sdružení podána žádost o vydání ZP včetně dvou žádostí na NP, u žádosti na revolver jen úprava - typ zbraně poze revolver, pistole samonabíjecí prošla bez připomínek, mladá paní za přepážkou se jen dotázala "a na sportovní účely to nechcete ? ", na mojí odpověď "myslel jsem že nejde žádat na dva důvody" odvětila "ale jistě že jde", zaškrtla druhý důvod na žádosti a se slovy "od Vás mám všechno v pořádku, sepíšu a předám to dál za chvíli, teď umírám hlady a musím na oběd, přijde Vám poštou vyrozumnění" se se mnou rozloučila. Popřál jsem ji dobrou chuť a rozloučil se též, škoda, byla fakt sympatická, možná jsem jí mohl zkusit na ten oběd někam pozvat.
Dnes v poštovní schránce vyrozumění, že bylo ukončeno správní řízení ve věci mé žádosti a že se mám dostavit nejpozději do 10-ti dnů na Oddělení pro zbraně atd. (Praha 4 Sdružení 1664) k vyzvednutí zbrojního průkazu a povolení k nákupu zbraně. Razítko u podpisu na oznámení je 26.10.2016.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí