Povinné psychologické vyšetření
- Pupak
Příspěvek#91 » ned 17. kvě 2015, 19:10
Carloss: Ona to nakonec i byla zdravotnická firma, se kterou má chlebodárce smlouvu, ale nechtěli mi to napsat aniž bych se u nich zaregistroval. Já k nim jinak nechodím, chlebodárci stačí kopie medicalu co si musím udržovat na piloťák. Jak už jsem psal, pokud by trvali na psychotestech, tak u nich skončím a řeknu jim proč. V podstatě proti tomu lze mít to, že by měli mít nějaký relevantní důvod tam člověka poslat, ne jen z alibismu nebo něčeho ještě horšího.
- scorpions.cz
- scorpions.cz
Příspěvek#92 » ned 17. kvě 2015, 21:29
Původně jsem myslel , že se do této debaty nezapojím,,,, ale změnit doktora, kterej mne pošle na psychotesty je řešení ve velkým městě. Bydlím, město asi 10 000 s přilehlejma vesnicemi. Pokud bych obvoďákovi (nebo dnes praktickýmu) řekl, že jdu jinam, proto že mne někam poslal, tak ještě než tam dojdu ty zbylý obvolá a doktor doktora nezradí a ty testy mne neminou
. Naštěstí moje MUDRA slyší víc na cinkání těch penízků 

- Luky22
Příspěvek#93 » pon 18. kvě 2015, 05:36
scorpions: Zní to logicky. Ano, je pravděpodobné, že těch pár svých kolegů obvolá, aby to "pacošovi" náležitě osladil. Mě ten můj na psychotesty nehnal. Možná proto, že už jsem starší chlap, možná se mu zdálo, že to mám v makovici srovnané. Dojem dělá asi hodně. Kdyby mě poslal, jdu. Sice škoda peněz, ale každý špás něco stojí.
- marinakus
Příspěvek#95 » pon 18. kvě 2015, 09:16
přesně tak, jde především o to, že vás někdo nutí vyhodit peníze oknem aniž by k tomu měl logický důvod, to že mu to zákon umožňuje je vedlejší.... bohužel nějaké prováděcí pokyny v oblasti zbraní a ZP v podstatě neexistují až na pár právních názorů OBP MVČR, které ve finále vlastně ani nejsou kolikrát nijak nikoho zavazující
- Pupak
Příspěvek#96 » pon 18. kvě 2015, 12:02
Sorry hoši, ale docela mě zaráží ten fatalismus. Samozřejmě nikdo nechceme, aby tady běhali magoři s bouchačkama, ale aby doktoři posílali lidi, který nemají a nikdy neměli žádný problémy bezdůvodně na psychotesty mi normální nepřijde a aspoň bych se snažil tomu nějak čelit. A aby si vzájemně volali, že tam takovýho člověka stejně pošlou, tak to je hodně silný kafe. V tomto případě bych se nebál mluvit o zvůli a šikaně a rozhodně bych to nenechal jen tak, nějakej obvoďák není světa pán. Nechat si kálet na hlavu není dobrá strategie, pokud jim to bude procházet, budou klidně na psychotesty posílat všechny.
- iloveguns
Příspěvek#97 » pon 18. kvě 2015, 12:22
Když se "to" stalo v "tom Brodě", tak se snažili vinu svalit na lékaře, u kterého byl ten šílenec na vyšetření. Od té doby se obvoďáci bojí vydat potvrzení o zdravotní způsobilosti bez psychologického vyšetření. Vypadá to jak alibismus, ale být na jejich místě, nevím..... v Brodě selhala policie, jak městská, tak státní, jelikož na toho šílence si sousedé stěžovali již několik let. Ale vinu nakonec házeli na obvoďáka.... Stalo se již mnoho silničních havárií, které zavinil špatný zdravotní, často i špatný psychický stav řidiče, ale ještě nikdy nebyl za to viněn lékař, u kterého se řidič léčí a který mu dal potvrzení na ŘP.
Naposledy upravil(a) iloveguns dne pon 18. kvě 2015, 12:25, celkem upraveno 1 x.
- Luky22
-
jjoozziinn - Příspěvky: 174
- jjoozziinn
Příspěvek#99 » pon 18. kvě 2015, 12:46
Další věc ,že každej psychouš říká ,že je normální a v pohodě.Jinak zavádění plošných psychotestů je samozřejmě nesmysl. Já psychotesty dělal, protože je zaměstnavatel požadoval . Udělal je každý, ač mezi námi byli agresivní idioti,kterým nepatřili do ruky ani hrábě natož zbraň.Průměrná opice co si dává trochu pozor a lže ,tak s nimi nemá problém. Je to teda skoro 20let a tak nevím jestli se ve způsobu testování něco nezměnilo.
- iloveguns
Příspěvek#100 » pon 18. kvě 2015, 12:52
Jo, změnilo se. Tehdy psychouši na tom nebyli tak hmotně a zájmově zainteresováni. Dnes často slyším o psychoušů řeči typu: "Už jen to, že chce ZP, svědčí o jeho nenormalitě a takovému bych dobrozdání nikdy nedal". Psychouši diametrálně od sebe odlišují lidi, kteří tam jdou například kvůli řidičáku a jinak se dívají na ty, kteří tam jdou pro potvrzení na ZP. Na ty druhé se dívají poněkud jinak.... Také je nutné vzít v úvahu, že psycholog je spíše pavědec a šarlatán podoben věštci věštící z kávové sedliny. Takže do posudku si prakticky může napsat co chce, jelikož ty skvrny a čmáranice, které vám bude ukazovat se dají interpretovat jakýmkoli způsobem.
Naposledy upravil(a) iloveguns dne pon 18. kvě 2015, 13:16, celkem upraveno 1 x.
- marinakus
Příspěvek#101 » pon 18. kvě 2015, 13:02
iloveguns : asi by bylo třeba od sebe začít rozlišovat dopravní psychotesy, zátěžové psychotesty, povahové a další..... nejsem v tom odborník v tomto duchu ale nějakou odbornost ten psychouš mít musí a nemůže každý dělat všechno.... tím neměním svůj názor na plošné psychotesty pro získání ZP jako nesmysl
- iloveguns
Příspěvek#102 » pon 18. kvě 2015, 13:15
Psycholog není lékař, není to psychiatr. Jeho vzdělání je doktor filosofie. Není to exaktní věda a proto i výsledky jejich bádání jsou nejasné, vykladatelné mnoha způsoby. Jeden z vás udělá v posudku magora, jiný v ten samý den naprosto normálního. Oni to moc dobře vědí... Zátěžové testy, testy pozornosti a pod., jaké se dělají u dopravních psychologů, určitou vypovídací schopnost mají, ale pro ZP jsou k ničemu. Ale i tak, je to spíše pavěda než věda. Psychiatrie je na tom o něco lépe, i když psychiatra obvykle nepoznáte od jeho pacienta, spíše si je spletete.
- Pupak
Příspěvek#104 » pon 18. kvě 2015, 14:58
Luky22 píše:Pupak: Jaký fatalismus? To je prostě uznání pravidel hry. Obvoďák má na to právo, tak bohužel. Musím se podřídit. Anebo se odstěhovat na opuštěný ostrov, kde nemusím respektovat nic a nikoho.
Podřizovat se nesmyslným pravidlům je fatalismus a cesta do pekel, příkladů si jistě vymyslíš dost sám. Posílat bezproblémové lidi k Chocholouškovi zcela zjevně nesmysl je.
- Luky22
Příspěvek#105 » pon 18. kvě 2015, 18:10
Pupak: Ty pravidla jsou možná nesmyslná z tvého pohledu, to chápu. Jenže pokud chceme být součástí nějaké společnosti, žít v ní, bohužel ta pravidla musíme respektovat. Tak jako musíme dodržovat dopravní předpisy. Máme jedinou možnost: apelovat na své poslance, aby iniciovali změnu pravidel, která se nám nelíbí.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí