Nákupní povolení
- Sud
- dan
Příspěvek#3122 » pon 22. črc 2024, 08:59
To neni ten duvod. To rozhrani neni moc privetivy, vsechno je na moc kroku a kazdy trva. A je to jest ehorsi - tak se teda proklikas ke klientovu nakupku. Nez se ale klient dorozhodne a vyresite zaplaceni, tak te system odhlasi. Takze kdyz chces prodej zadat, musis zacit uplne od zacatku.Héfaistos píše:Spíš bych se zeptal: V kterých krámech ho neuvidí?
Neni to na pouzivani mco komfortni a pokud tam mas frontu zakazniku, tak to dost zdrzuje. Nekteri obchodnici to delaji tak, ze doklady zkontroluji v jejich hmotne podobe, udelaji si poznamku na papir - a do CRZ do zadaji vecer pri denni uzaverce. Setkal jsem se s tim pri svych nakupech i v posledni dobe.
A celkem jim rozumim. Ja sam prodavam ucastnikum programu MV-1-500 po uspesne nastrilenych proverkach statem dotovane strelivo. Uz dopredu maji objednano co kdo chce a je to dopredu prirapvene k vydani. Skonci proverky, stoupne si prede me fronta az dvaceti lidi. U kazdeho bych mel v CRZ overit jeho narok na dotovane strelivo, najit si jake ma skupiny zbrojaky abych overil, ze smi dostat co si objednal (pokud ma jen sk. E tak stejne musi ukazat prukaz zbrane, protoze to v CRZ videt neni), a pak vydej do CRZ zapsat. Pod tri minuty jednoho cloveka nedam, takze ten posledni tam ceka taky hodinu. Ze zacatku jsme to tak opravdu delal.
Ted zkontroluju ZP (a u eckaru i PZ), vezmu bankovku, necham si podepsat prevzeti, posunu pripravenou hromadku naboju. Za pet minut je mam hotove vsechny a do CRZ do zadam az kdyz jsou pryc. Takze kdyz mi v krame obcas reknou, ze to chceji papirove, protoze do CRZ nemaji cas koukat, tak jim opravdu rozumim.
- Grymex
Příspěvek#3123 » pát 8. lis 2024, 15:28
Zdravím včera jsem udělal zkoušku Odborné způsobilosti a chci se zeptat.
Mám OZ a fotku, zdravotní mají u přihlášky není starší než 3m. takže Ok, ale mohu si sebou krom žádosti o ZP. Vzít také žádosti na:
Výjimku na A-I nadlimitní zásobníky a A-I náboje ?
Vím že se tu řešilo nákupní povolení to sebou vezmu 100%, ale u tech A-I výjimek jsem to tu nedohledal, tak jestli jsem neprolistoval vše, tak se omlouvám a děkuji za odpovědi.
Mám OZ a fotku, zdravotní mají u přihlášky není starší než 3m. takže Ok, ale mohu si sebou krom žádosti o ZP. Vzít také žádosti na:
Výjimku na A-I nadlimitní zásobníky a A-I náboje ?
Vím že se tu řešilo nákupní povolení to sebou vezmu 100%, ale u tech A-I výjimek jsem to tu nedohledal, tak jestli jsem neprolistoval vše, tak se omlouvám a děkuji za odpovědi.
- Aritma
- JirkaCV
Příspěvek#3127 » pát 8. lis 2024, 16:45
Povolení k nabytí, držení a nošení (zbraň kat. B) lze vydat současně s rozhodnutím o vydání ZP (ZoZ, § 12, odst. 7).
Pro vydání výjimky A-I nic takového neplatí, takže neočekávám, že by to PČR dělala, nemá k tomu zákonný důvod.
Na počkání to nebude, řeší se to přes krajské ředitelství, takže správný postup je poslat to datovkou. Je to rychle a zadarmo,
Pro vydání výjimky A-I nic takového neplatí, takže neočekávám, že by to PČR dělala, nemá k tomu zákonný důvod.
Na počkání to nebude, řeší se to přes krajské ředitelství, takže správný postup je poslat to datovkou. Je to rychle a zadarmo,
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#3128 » pát 8. lis 2024, 17:15
Na nákupní povolení se také píše číslo ZP, a podal jsem ho při převzetí zbrojáku. Prostě mi dali ZP do ruky, já z toho opsal číslo na žádost o NP, a rovnou mu ji dal zpátky.
Myslím, že s výjimkami by to mělo také tak jít. Vyplň tam všechno co lze, a vem to tam s sebou. Nemůže se stát nic horšího, než že ti to nevezmou.
Myslím, že s výjimkami by to mělo také tak jít. Vyplň tam všechno co lze, a vem to tam s sebou. Nemůže se stát nic horšího, než že ti to nevezmou.
- Střelec
- JirkaCV
- dan
Příspěvek#3134 » ned 10. lis 2024, 01:44
To ja zadal o nakupko soucasne se zakosti o vydani ZP. Takze jsme tam cislo ZP logicky vyp;lnit nemohl. Dopsali si ho tam sami v okamziku, kdy bylo prideleno a hotove nakupko mi dali soucasne se ZP. Tenhle postup mi navrhli sami, me by to ani nenapadlo zkusit.Petr z Braníka píše:Na nákupní povolení se také píše číslo ZP, a podal jsem ho při převzetí zbrojáku. Prostě mi dali ZP do ruky, já z toho opsal číslo na žádost o NP, a rovnou mu ji dal zpátky.
Nakupni povoleni je vazano na osobu, nikoliv na konkretni doklad.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí