Jaké střelivo do historické zbraně??

Westernové střílení a vše co k tomu patří

Frank

Příspěvek#16 » úte 15. črc 2014, 09:05

No jo, Evropa, na to nic není a když tak tak velmi drahé nebo se to musí pracně překalibrovávat z jiných ráží, ale obecně jsou zbraně levnější. Zato na ameriku je vše,
amíci komponenty dodnes pro téměř všechny ráže vyrábějí.

Daleko

Příspěvek#17 » pát 29. lis 2024, 18:07

Zkusím malinko oprášit téma, mám uloženkový Reichsrevolver 1879 ještě z dávných dob mladistvé nerozvážnosti. Při letošní přestavbě dílny jsem ho zase objevil ale patrony nemám. Dají se někde ty S+W .44 Russian koupit, nebo se člověk musí naučit přebíjet aby si z toho vystřelil (samozřejmě na střelnici).

Piggy

Příspěvek#18 » pát 29. lis 2024, 18:45

Inzeruje je BVS od Fiocchi za 50,-/ks.

Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#19 » sob 30. lis 2024, 09:47

Otázka je, jestli jsou to náboje určené do historických zbraní... Ideální by bylo mít náboje s černým prachem, nebo vyladěné na stejný tlak vhodným bezdýmákem. Jo, a i když na střelnici, mělo by to mít platnou zkušebnu... ;)

Daleko

Příspěvek#20 » sob 12. dub 2025, 21:36

To Hungry: omlouvám se za debilní dotaz (raději jsem za vola pět minut než celý život) ta spousta značek na reichsu neznamená že se s tím může na střelnici střílet?

iloveguns

Příspěvek#21 » ned 13. dub 2025, 16:20

Spousta značek nic neznamená, když z nich alespoň jedna nebude dodnes platná a uznávaná zkušebnou. Viz seznam platných značek, který je na stránkách státní zkušebny. Již jsem vícekrát musel mnohem novější zbraň poslat na zkušebnu při registraci, protože policajt zjistil, že značka zkušebny na ní sice je, ale ta značka není v seznamu platných značek.

Zpět na