Uberti 1873 (puška), zkušenosti
Westernové střílení a vše co k tomu patří
- ace curly
Příspěvek#31 » úte 13. kvě 2025, 18:29
Musíš to celé rozebrat. A potom stačí, buď zeslabit listové pero co vrací spoušť, a nebo si ho vyrobit z budíkového péra. A taky je dobré vyleštit dotykové plošky kohoutu a spouště. Spoušť je ze dvou částí. Jeden díl je samotná spoušť a na stejném čepu je i jazýček zapadající do ozubu kohoutu. Na ten právě působí to listové pérko.
- ace curly
- KarelSmid
Příspěvek#34 » čtv 15. kvě 2025, 09:36
Koupil jsem 3 šroubováky a upravil je tak aby pasovaly. Nechci nic zničit a zalomené a požvýkane šrouby mě na zbrani serou. Jinak už jsem to rozhodil.
Nebyla vůbec namazaná. Spoušť vyloženě hrubě opracovaná. Vevnitř bordel a prach. Budu leštit. Díky za rady. Karel
Nebyla vůbec namazaná. Spoušť vyloženě hrubě opracovaná. Vevnitř bordel a prach. Budu leštit. Díky za rady. Karel
- KarelSmid
Příspěvek#36 » čtv 15. kvě 2025, 14:25
No stála 35tis. Jako není tu úplně hrůza, ale z vnitřkem se moc nesrali. Hodně ostrých hran a stopy po obrábění. Nějaká špona a drobky. Už to neřeším. Jako kdyby to vyhladili a zakulatily některé hrany a namazali a stála ta puška o 3tis více byl bych raději. Na druhou stranu je dobré si to rozebrat a pochopit jak to funguje. Z venku je zbraň opracovaná perfektně. Nic jsem nenašel. Je pravda, že někteří výrobci jsou více pečliví 

- Héfaistos
- KarelSmid
Příspěvek#38 » čtv 15. kvě 2025, 19:45
jj, jen stojí o 10tis méně. takže chápu že něco musí člověk doladit. nebo alespon minimálně 10tis zustane doma.co ale nechápu je že uberti dělá šrouby z hoven. jen se ho dotkne šroubovák a už je zle. hlaveň jsem teď čistič hodinu a pořád ten hnědý sajrajt ztoho leze.
asi to zanesu puškaři ať mi ty šrouby povolí. kde se dají sehnat náhradní? raději bych je měl
toho odraženi se trochu stim kladivem bojím
asi to zanesu puškaři ať mi ty šrouby povolí. kde se dají sehnat náhradní? raději bych je měl

- ace curly
- KarelSmid
Příspěvek#40 » čtv 15. kvě 2025, 21:49
no takže ztuhlé šrouby u nové zbraně mě serou. už se toho nebojím klepnu a něco jsem povolil. šrouby jsou fakt z bláta. nejde mi povolit jeden ten malý zespodu co drží pruzinu páky. už jsem ho i lehce ožvyknul. takže jdu scházet raději náhradní. To že nepasuje klasické ploché šroubováky už mi nevadí:) udělal jsem si přímo na pušku co pasují. Zítra jdu střílet tak snad bude vše ok. teď už na to nemám nervy 

- ace curly
- Héfaistos
Příspěvek#42 » pát 16. kvě 2025, 21:43
KarelSmid píše:...asi to zanesu puškaři ať mi ty šrouby povolí. kde se dají sehnat náhradní?
Opravdu dobrý puškař by měl být schopen ti vyrobit náhradní šrouby - a to žádné blaťáky, ale skutečně kvalitní pevnostní šrouby. Jen se člověk pak nesmí divit ceně, která bude v případě kusové výroby šroubků poměrně značná.
- KarelSmid
Příspěvek#43 » pát 16. kvě 2025, 22:38
já vím, tchán je strojař a trochu puškař. jeho laděné zbraně jsou paráda. nicméně nemá nikdy čas:) objednal jsem náhradní uberti celou sadu. ten malý zmetek už jsem povolil ale do pružiny jsem klepal z obou stran až povolila. kdyby na šrouby dali trochu oleje tak vy to nebyl problém. dorvou to nasucho a pak se stim nikdo nedomluví. co zkurvim vyměním. uz mi chybí rozhodit jen spoušť:) obrobeni náběhu náboje do mosazné bloku bylo dělané pilnikem na traktory. už jsem to vyhladil.
- KarelSmid
Příspěvek#45 » ned 18. kvě 2025, 16:05
takže pušku už jsem poladil. přeleštil spoušť. páku v místě dotyku pružin. a nějaké drobnosti. teď chodí parádně. obecně šrouby po poklepnutí povolit jdou. problémové jsou ty u pružin. tam se musí eliminovat tlak na závit pružinou. moje neznalost a do budoucna jsem chytřejší. o šroubech si myslím stále že jsou měkké, ale kdybych nebyl debil tak se stím tak nenadřu. Díky za rady.
Karel
Karel
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva