Zrušení poháru LOS
Moderátor: LOS vedení
- Ptak
Příspěvek#61 » úte 10. pro 2013, 15:50
Přátelé, funkce delegovaný RM neboli "delegát" již dávno existuje. Jenomže to nefunguje a podle mě to ani nikdy fungovat nemohlo. Kdo ze zde diskutujících bude ochotný cestovat někam na závod. Strávit tam celý den. Daný závod si nestřelit a pak jet domů s dobrým pocitem, že udělal něco užitečného pro LOS? Obávám, že nikdo. Lidí ochotných něco dělat je vždy omezené množství a toto není prostě ochotný dělat nikdo. Tak nezavádějme metody vhodné možná do komerčních sportů, kde se motají stovky funkcionářů a sponzorů (nechci se žádného sportu dotknout) do LOS, kde se na závodě sejde pár desítek střelců, sponzor jen velmi zřídka a lidí ochotných něco organizovat je 5 a půl!
- PaF
Příspěvek#63 » úte 10. pro 2013, 17:29
Jasne, ze by funkce delegáta pomohla. A já to pamatuji.
Samozřejmě to nejde při 30 pohárovkách za rok, ale při pěti by to šlo.
Při 30 pohárovkách stejně nejde konzistenci závodů udržet, bez ohledu na cokoliv.
A delegát si to klidně může střelit, proč ne? Jen by byl MZ. A to zase taková oběť není.
Samozřejmě to nejde při 30 pohárovkách za rok, ale při pěti by to šlo.
Při 30 pohárovkách stejně nejde konzistenci závodů udržet, bez ohledu na cokoliv.
A delegát si to klidně může střelit, proč ne? Jen by byl MZ. A to zase taková oběť není.
- 4mike
- cmk
Příspěvek#67 » stř 11. pro 2013, 10:42
ianraider - Napsal, ze "slechtu ci top ten" generuji Otrokovice. Coz neni pravda. Z prvni desitky tam 6 lidi nebylo myslim vloni vubec, u 2 to na 100% nema vliv na to, jestli by byli v prvni destice. Vliv to ma u 1 nebo 2 lidi.
Snoopy36 - Odpoved na Tve pozadavky je: "IPSC". A ver mi - je to dobra odpoved. Sam tam rad jezdim, kdyz mam cas.
Mam kvuli Tobe zakladat dalsi anketu, jestli lidi chteji sterilni disciplinu s jedinymi predepsanymi terci, nebo rozmanitou disciplinu, kde dle sve preference maji moznost si vybrat, jestli chteji na sportovneji ci obranneji ladene zavody, kde jsou obe varianty postavene na stejnou uroven?
Jinak LEX sponzoruje terce. Kazdy, kdo porada Poharovku ci rozjizdi nove zavody v nove lokalite a dava Lexakum slevu dostava terce a medajle.
PaF - nediv se, ze na forech se neco prekrouti, zvlast kdyz k tomu sam pobidnes v jinem vlakne slovy "Hlasovat o zruseni poharu muzete ZDE"
Naprostou sohlasim s tim, ze nalada na forech je naprosto pokrivena v porovnani s tim, jaka je nalada na zavodech jako takovych.
Naprosto nesouhlasim s tim, ze pricinou je Pohar. Pohar je zastupny duvod pro lidi, kteri maji potrebu se na foru realizovat. I kdyby se Pohar zrusil, najde se jiny duvod.
Ohledne 4mikova napadu s 3-4 zavody - pro normalniho cloveka, ktery si udela cas na 7 zavodu do roka jsou 3-4 z nich strilene mimo zavod "smrtici".
A co si kdo myslite o poctu Poharovek...
No... Znam zavody LOS z pohledu obycejneho strelce, lepice, rozhodciho, statistika, hlavniho rozhodciho, reditele zavodu, delegata, clena rady i reditele cele discipliny. Nerikam, ze to ze me dela nejchytrejsiho na svete. Ale nez zacnete nekdo tvrdit, jak jen jedna poharovka do mesice - zjistete si u lidi, co to realne poradaji (zvlaste tech, co delaji vic zavodu) a davaji v sanc svoje penize ci klubovou kasu, jak by se staveli k tomu, kdyby mohli delat 1, maximalne 2 poharovky do roka. Podle me zjistite, ze to v dusledku zlikviduje veskerou chut LOSy poradat.
Snoopy36 - Odpoved na Tve pozadavky je: "IPSC". A ver mi - je to dobra odpoved. Sam tam rad jezdim, kdyz mam cas.
Mam kvuli Tobe zakladat dalsi anketu, jestli lidi chteji sterilni disciplinu s jedinymi predepsanymi terci, nebo rozmanitou disciplinu, kde dle sve preference maji moznost si vybrat, jestli chteji na sportovneji ci obranneji ladene zavody, kde jsou obe varianty postavene na stejnou uroven?
Jinak LEX sponzoruje terce. Kazdy, kdo porada Poharovku ci rozjizdi nove zavody v nove lokalite a dava Lexakum slevu dostava terce a medajle.
PaF - nediv se, ze na forech se neco prekrouti, zvlast kdyz k tomu sam pobidnes v jinem vlakne slovy "Hlasovat o zruseni poharu muzete ZDE"

Naprostou sohlasim s tim, ze nalada na forech je naprosto pokrivena v porovnani s tim, jaka je nalada na zavodech jako takovych.
Naprosto nesouhlasim s tim, ze pricinou je Pohar. Pohar je zastupny duvod pro lidi, kteri maji potrebu se na foru realizovat. I kdyby se Pohar zrusil, najde se jiny duvod.
Ohledne 4mikova napadu s 3-4 zavody - pro normalniho cloveka, ktery si udela cas na 7 zavodu do roka jsou 3-4 z nich strilene mimo zavod "smrtici".
A co si kdo myslite o poctu Poharovek...
No... Znam zavody LOS z pohledu obycejneho strelce, lepice, rozhodciho, statistika, hlavniho rozhodciho, reditele zavodu, delegata, clena rady i reditele cele discipliny. Nerikam, ze to ze me dela nejchytrejsiho na svete. Ale nez zacnete nekdo tvrdit, jak jen jedna poharovka do mesice - zjistete si u lidi, co to realne poradaji (zvlaste tech, co delaji vic zavodu) a davaji v sanc svoje penize ci klubovou kasu, jak by se staveli k tomu, kdyby mohli delat 1, maximalne 2 poharovky do roka. Podle me zjistite, ze to v dusledku zlikviduje veskerou chut LOSy poradat.
- 4mike
Příspěvek#68 » stř 11. pro 2013, 10:47
cmk píše:.................
PaF - nediv se, ze na forech se neco prekrouti, ...........
..............pro normalniho cloveka, ktery si udela cas na 7 zavodu do roka jsou 3-4 z nich strilene mimo zavod "smrtici".
.............

cmk píše:.............nez zacnete nekdo tvrdit, jak jen jedna poharovka do mesice -.........
sorry ale stejnou logikou přeneseně by prakticky neexistovaly level 1 + level 2
poněvadž na L3 se dá víc vyrejžovat a tudíž musí být každý týden někde superliga
krom toho nr of level nemá co dočinění s kvalitou stages
- ianraider
Příspěvek#69 » stř 11. pro 2013, 12:14
cmk - také si Tě dovolím poopravit. Nikdy jsem jakkoliv nerozděloval, neškatulkoval střelce, nezařazoval je do Top-ten ,a ani je nenazýval šlechtou či sporťáky. Jedině co já kdy v této souvislosti řekl - umí a nebo neumí střílet a bezpečně manipulovat se zbraní . Pokud si ale vzpomínám,téměř vždy tato označení úspěšněji střílejících závodníků vzešla od lidí nějakým způsobem spjatých s GC. Osobně je mi těchto lidí s velkým mindrákem líto, je to chabé a ubohé hodnocení vyspělejších střelců... Ještě na závěr trocha na odlehčení a nadsázky
. Je škoda, že nejen Ty jsi po zavedení nového hodnocení přešel do jiné divize... Mohli jste názorně všem těm rejpalům o srovnatelnosti Pohárových závodů a ,,přiblblým kecům,, o levných bodech z GC ukázat,že ani nové hodnocení nebude mít vliv na pořadí v Poháru
. Nevím přesně,ale tuším,že jsi v GC vyhrál 5 ze 7 závodů počítaných do Poháru ? A tím pádem by bylo po vyvolávání zbytečných emocí a nic neříkajících debat mezi střelci. K tomu se váže jedna ,léty prověřená skutečnost - ukázaná platí !!! Zbytek jsou jen kecy v peci...... 

- 4mike
Příspěvek#70 » stř 11. pro 2013, 12:46
nechápu proč by měl být někdo zamindrákovanej ubožák jen proto, že někoho nazve sporťákem
a to velmi pravděpodobně ani ne ve zlém
prostě někdo LOSí sport bere více či méně vážně jako sport a jiný třeba více či méně jako formu zábavy,
poněvadž je mu sakra milejší se vyprdět na střelnici než se válet doma u TV Nova
vymysli místo urážek jinej název jež nahradí sporťáka a snad se ujme
toliko LOSí exsporťák 4m
a to velmi pravděpodobně ani ne ve zlém
prostě někdo LOSí sport bere více či méně vážně jako sport a jiný třeba více či méně jako formu zábavy,
poněvadž je mu sakra milejší se vyprdět na střelnici než se válet doma u TV Nova
vymysli místo urážek jinej název jež nahradí sporťáka a snad se ujme
toliko LOSí exsporťák 4m

- ianraider
Příspěvek#71 » stř 11. pro 2013, 13:02
4miku - abych řekl pravdu,škatulkování mě osobně sere.Omlouvám se,pokud to tak vyznělo všem střelcům LOSu kteří berou sportovněji střílející závodníky za součást závodu. Má reakce patří těm,kteří neustojí sportovní pojetí LOSu a neumí se přizpůsobit zřejmé většině,střílející pro zábavu . Téměř vždy se tohoto označení dočkáš od lidí,kteří nemají střílení jako sport a nebo relax,ale připravují se na to ,,reálné použití,,...Ivo
- lekar.t
Příspěvek#73 » stř 11. pro 2013, 20:32
ianraider píše:.... - abych řekl pravdu,škatulkování mě osobně sere.,,...Ivo
jinde píšeš
ianraider píše:....Znám jen dvě skupiny - dobré střelce a špatné,nebezpečné.... !! I.
tak nevím jak to s těma škatulkama je

z pravidel : prostřednictvím LOS klade za cíl vzdělávat a zlepšovat .....
sorry že se chci vzdělávat a zlepšovat
- cmk
Příspěvek#74 » stř 11. pro 2013, 22:34
Ian > Rekls "slechta ci top ten vzesla z Otrokovic" nikoliv "pojem slechta vzesel z Otrokovic" - to je pomerne velky vyznamovy rozdil. Pokud jsi rekl to prvni a myslel to druhe, je korekce na Tobe.
Muj prechod do jine divize se odehral uz pred MCR, kdy jsem zacal jezdit s MPi - tedy i davno pred tim, nez se resilo omezeni poharu. MCR jsem pak jeste strilel velkou a presto, ze jsem "neumetel, co si to nespravedlive vystrilel v Otrokovicich" jsem i tam vyhral (ocekavam narazku na DQ Kuby - neboj, na to mam jeden krasny a statisticky podlozeny argument).
A snad naposledy, abys to pochopil i ty a opakovane se do toho nenavazel - Pohar bych vyhral, i kdybych si z Otrokovic zapocital jen prvni 2 zavody, kterych jsem se tam vloni zucastnil. Krom toho Jsem vyhraval zavody ve Svitavach a v Cekanicich. Nehlede na nekolik 95%+ vysledku. Pisu Ti to potreti, snad si to uz zapamatujes.
Snoopy - ano, ona je to desna zabava jet nekam, stravit tam den, resit, organizovat, pripadne se i hadat s organizatorem a nemoct si to poradne strelit.
4mike - doplnim te: "stejne tak, jak nechapu, proc maj sportovci obranare za zamindrakovane, tak nechapu, proc maj obranari sportovce za zamindrakovane" -... I kdyz - uroven argumentu muze ledasco napovedet
A k level III - kdyby tu byli lidi, co na to maj cas to poradat a byl dostatek klientu, co by to chtel strilet - tak tu Level III je kazdy tyden.
Muj prechod do jine divize se odehral uz pred MCR, kdy jsem zacal jezdit s MPi - tedy i davno pred tim, nez se resilo omezeni poharu. MCR jsem pak jeste strilel velkou a presto, ze jsem "neumetel, co si to nespravedlive vystrilel v Otrokovicich" jsem i tam vyhral (ocekavam narazku na DQ Kuby - neboj, na to mam jeden krasny a statisticky podlozeny argument).
A snad naposledy, abys to pochopil i ty a opakovane se do toho nenavazel - Pohar bych vyhral, i kdybych si z Otrokovic zapocital jen prvni 2 zavody, kterych jsem se tam vloni zucastnil. Krom toho Jsem vyhraval zavody ve Svitavach a v Cekanicich. Nehlede na nekolik 95%+ vysledku. Pisu Ti to potreti, snad si to uz zapamatujes.
Snoopy - ano, ona je to desna zabava jet nekam, stravit tam den, resit, organizovat, pripadne se i hadat s organizatorem a nemoct si to poradne strelit.
4mike - doplnim te: "stejne tak, jak nechapu, proc maj sportovci obranare za zamindrakovane, tak nechapu, proc maj obranari sportovce za zamindrakovane" -... I kdyz - uroven argumentu muze ledasco napovedet

A k level III - kdyby tu byli lidi, co na to maj cas to poradat a byl dostatek klientu, co by to chtel strilet - tak tu Level III je kazdy tyden.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí