Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

311_Mart

Příspěvek#3571 » ned 18. kvě 2025, 07:27

Existuje metoda identifikace podle bipedální lokomoce, ze záznamu můžu vidět, jestli tam byl sám, směr kam šel, do čeho nasedl... Lepší než nic.

v.k.

Příspěvek#3572 » ned 18. kvě 2025, 12:50

Murphy píše:
h.ww píše:. Kromě toho v okolí bydlí asi 3 živé non-stop kamery se záznamem a to je bezpečnostní systém, proti kterému zatím lumpové nenašli protiopatření. ).

K cemu je dobry zaznam, kdyz poberta utece? Budes mit par minut videa s pobihajicim chlapikem v kapuci, kteremu neni videt do obliceje.

Uz dlouho se na lepsich kamerovych systemech daji nastavit chytre alarmy, v poslednich nekolika letech s pomoci AI je to hodne silny nastroj a uz to nestoji balik. Rozpoznas ciziho cloveka od vlastnich, nezvykly pohyb od bezneho pohybu, nastavis si dalsi akce, citlivosti alarmu atd.

kolp> jj, to jsem mel na mysli, rozdily tam budou.

Jarda.Jezek

Příspěvek#3573 » ned 18. kvě 2025, 13:47

Mám dojem, že pojmem bydlící živé kamery bylo myšleno něco, co ani dnes umělou inteligencí nedisponuje, zato bude asi vynikat extrémní zvědavostí a trpět sklony ke spekulacím. Takže si možná velmi snadno zapamatuje i to, co ani nevidělo.

v.k.

Příspěvek#3574 » ned 18. kvě 2025, 14:23

Jarda.Jezek> jj, ja ty drbny pochopil. Taky pouzivam :) Jen, ze dnesni kamery jim uz slapou na paty. A vidi dobre i potme.

ante

Příspěvek#3575 » ned 18. kvě 2025, 14:40

Jarda.Jezek Zkoušel jsem, ale dělá to falešný poplachy a pavouk tomu kolikrát úplně vyřadí řídící jednotku.

h.ww

Příspěvek#3576 » ned 18. kvě 2025, 16:53

Ano, živé kamery jsou skutečně živé drbny, které sledují i to co není potřeba. Takže kdyby se kolem baráku motal nějakej vobejda, nedejbože tam řvalo nějaké bourací nářadí, tak se to dozvím dřív, než od toho elektronického zabezpečení, kromě toho před svědky se tam vlamovat nebudou. Dámy jsou spolehlivé, nestojí mě to nic, výpadek elektřiny jejich činnost neohrožuje a s klidným svědomím odjíždím třeba i na týdenní dovolenou.

kolemjdoucí

Příspěvek#3577 » ned 18. kvě 2025, 21:01

alabaj píše:...
A ještě dodám, kolegovi ukradli před lety trezor ( neměl ho ukotvený ) ... a jelikož tam byla jedna zbraň A dostal podmínku - nesplnil co měl .... nezabezpečil proti zneužití ..

Tyhlety pohádky...

Bubenicek

Příspěvek#3578 » pon 19. kvě 2025, 04:09

Je vidět že jsi odborník na slovo vzatý

kolp

Příspěvek#3579 » pon 19. kvě 2025, 19:09

Opet marne premyslim, jak je za spachani prestupku nevhodneho zabezpeceni zbrane, s maximalni sazbou 50tisic kc (v pripade fyzicke osoby), mozno dostat podminku. Takze ano, bud pohadka, nebo tam chybi dalsi a to dost podstatna cast.

v.k.

Příspěvek#3580 » pon 19. kvě 2025, 22:07

kolp> ja o takovem pripadu nevim, ale kdyz jsem presne tenhle scenar konzultoval s pravniky, tak je napadly v CR hned dva potencialni trestne ciny. Jeden byl nedovolene ozbrojovani (zpetne, z duvodu nedodrzene podminky udeleni vyjimky) a druhy uz nevim, myslim obecne ohrozeni z nedbalosti. Ale jestli to SZ opravdu stiha, to nevim.

Erix

Příspěvek#3581 » úte 20. kvě 2025, 12:15

Tak jedna věc je jistá, skříň/trezor bez kotvení je IMHO jako zbraň bez nábojů. Na první pohled vyděsí, ale pak už ne. Navíc jak PČR, tak pojišťovna budou šťourat a navíc, pokud zmizí úplně, těžko prokážete, že tam byl (fotka je dobrá, ale ty kotvy ve zdi asi nedoděláte, tak aby to vypadalo, že tam něco bylo).

Erix

Příspěvek#3582 » pát 30. kvě 2025, 07:24

Tak nalezen zajímavý názor, na skladování zbraní a střeliva, viz komentář u videa:
https://www.youtube.com/watch?v=xUDWhRq4tBw

Citace komisaře, p. Přemka Marka (Misacademy):
"V současné době to je tak, že je to 10 kusů zbraní nebo 10.000 nábojů. Tedy jedna zbraň odpovídá uschovaným tisíci nábojům, takže když máte v trezoru 8 zbraní, můžete v něm mít ještě 2.000 nábojů.
Pokud je tedy v takové skříňi (15 RU) opravdu 10 zbraní, už tam nesmí být náboje"

Tak a teď babo raď, jestli věřit vyjádření, které tu je, o využití slova "nebo" ve slučovacím způsobu (bez čárky), tedy češtinářsky ekvivalent spojky "a", nebo tomuto, novému. :?

Trpaslo

Příspěvek#3583 » pát 30. kvě 2025, 07:34

To je úplně chybné čtení. Ta věta neříká do skříně s 15RU mohu uložit X a nebo Y. Říká A nebo B musím zabezpečit uložením do skříně s 15RU. To je prostě rozdíl. Já do té skříně mohu uložit třeba i jiné věci:))

Navic nový ZoZ už to má zcela jasné.

JirkaCV

Příspěvek#3584 » pát 30. kvě 2025, 07:35

Výrok "Tedy jedna zbraň odpovídá uschovaným tisíci nábojům" je už jenom čistá spekulace, která nemá oporu v zákoně.
Já bych se hájil tím, že jedna zbraň, jeden zásobník a ostatní je rezerva.
Jsou vykladači zákona, kteří z deseti různých výkladů vyberou ten nejblbější. Nemám je rád.

Sobiho

Příspěvek#3585 » pát 30. kvě 2025, 08:20

Erix píše:Tak nalezen zajímavý názor, na skladování zbraní a střeliva, viz komentář u videa:
https://www.youtube.com/watch?v=xUDWhRq4tBw

Citace komisaře, p. Přemka Marka (Misacademy):
"V současné době to je tak, že je to 10 kusů zbraní nebo 10.000 nábojů. Tedy jedna zbraň odpovídá uschovaným tisíci nábojům, takže když máte v trezoru 8 zbraní, můžete v něm mít ještě 2.000 nábojů.
Pokud je tedy v takové skříňi (15 RU) opravdu 10 zbraní, už tam nesmí být náboje"

Tak a teď babo raď, jestli věřit vyjádření, které tu je, o využití slova "nebo" ve slučovacím způsobu (bez čárky), tedy češtinářsky ekvivalent spojky "a", nebo tomuto, novému. :?

Nic takového podle mne nemá oporu v zákoně, neboť nění nutné skladovat odděleně a tedy definice "nebo" automaticky nevylučuje druhou možnost. Podle mne je to čistá spekulace.

Zpět na