Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

Kencui

Příspěvek#1156 » pát 11. bře 2016, 20:05

No jedno dite chodi do skolky a druhe jeste neumi ani sedet takze to zatim poresim nejakym tim "hotelovym" radoby trezurkem s elektronickym zamkem - pry se daji otevrit autobaterii - jak clovek do toho pusti nejake volty tak se oteviraji, ale to je zatim opravdu nad veskere sily nasich capartu ;) a casem az bude mit ZP i zena tak koupim neco poradneho.

Matt_CZE

Příspěvek#1157 » sob 12. bře 2016, 20:28

Popravdě se dají otevřít úplně vším. I bramborou. Najdi si to na streamu, pořad a dost.

paza

Příspěvek#1158 » sob 12. bře 2016, 20:40

Je to dobré vědět, je to opravdu síla:

https://www.stream.cz/adost/10003120-tr ... vre-i-dite

NuNo

Příspěvek#1159 » sob 12. bře 2016, 21:19

Proto mám trezor zabudovaný ve zdi na pevno a ještě skrytý před zraky nezasvěcených :) (taky samozřejmě kvalitnější než ty z videa )

mihlit

Příspěvek#1160 » sob 12. bře 2016, 21:26

Jen bych dodal k tomu, že máš doma děti a ne bankovní lupiče. Když jsem chodil na základku, tak táta měl ve své domácí pracovně počítač. Vracel jsme se o dvě hodiny dřív, než ostatní. Rodiče nechtěli, abych na počítači moc hrál hry, takže pracovna s počítačem se zamykala extra. Klíč jsem si sám s odhodláním pomocí pilníku a otisku v modelíně vyrobil sám. Chodil jsem v té době do páté třídy. Takže bych potomstvo moc nepodceňoval. Kde je vůle, jsou způsoby :-)

NuNo

Příspěvek#1161 » sob 12. bře 2016, 21:31

To že děti se nevyplatí podceňovat vím moc dobře :) :)

Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1162 » pon 14. bře 2016, 12:35

Taky vsichni pisete dite. Muze nekdo definovat vekove rozmezi co si mam predstavit pod tim? Co treba uz pubertak? Aby na to nesel flexou. Osobne ja mam klic permanentne u sebe a stale na ocich. Nebyl bych klidny mit ho jen nekde pod knizkou ci co.

fíša

Příspěvek#1163 » pon 14. bře 2016, 23:19

Nejde jen o zabezpečení zbraní, ale taky začít s výchovou dětí ohledně zbraní, ale to jsme už OT a to se zase nebude líbit ADMINŮM.

Máš pravdu, nebude. Už proto že děti vs. zbraně tu mají samostatné téma.

sided

hackerjack

Příspěvek#1164 » úte 15. bře 2016, 00:57

Zdravím,
dneska jsem se lopotil s ukotvením trezoru Safetronics a při práci mne napadlo, jestli už existuje nějaký judikát, který se zabýval otázkou, zda vytržený a ukradený trezor se zbraněmi byl nebo nebyl řádně ukotven?
Předpokládám, že kdyby došlo k nejhoršímu, tak se povolá soudní znalec. Ale to jediné, co by tak mohl udělat, je vyvrtat novou díru v místě, kde stával ukradený trezor, nainstalovat stejnou kotvu a pak se jí pokusit vytrhnout a přitom měřit, jakou silou musí působit. Nějaké teoretické výpočty nemají moc smysl, třeba i proto, že do toho materiálu, ve kterém bylo kotveno, není vidět.
Ale stojí to vůbec za takovou námahu? Neřeší se podobná situaci při vyšetřování spíše jenom zjištěním, zda byla nebo nebyla použita kotva..?

N560

Příspěvek#1165 » úte 15. bře 2016, 17:18

Ohledně ukotvení - z dosavadní diskuze jsem pochopil, že trezor musí být ukotven, aby splňoval, co podle zákona splňovat má. Pokud má trezor kotvící otvory jen do země, znamená to, že i když ho postavím doprostřed místnosti a ukotvím do podlahy, tak je to OK? Tj. že půjde trezor "obejmout" a takto vzniklou pákou na něj působit? Díky za odpověď.

cipis

Příspěvek#1166 » úte 15. bře 2016, 17:25

Pokud dodržíš požadavek na ukotvení 50kN, tak ano.

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1167 » pon 21. bře 2016, 14:28

Odkud jsi Cipis vzal hodnotu ausgerechned 50kN? Pět tun?

Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk

cipis

Příspěvek#1168 » pon 21. bře 2016, 15:45

ČSN EN 1143-1

kolemjdoucí

Příspěvek#1169 » úte 22. bře 2016, 10:29

N560 píše:Ohledně ukotvení - z dosavadní diskuze jsem pochopil, že trezor musí být ukotven, aby splňoval, co podle zákona splňovat má. Pokud má trezor kotvící otvory jen do země, znamená to, že i když ho postavím doprostřed místnosti a ukotvím do podlahy, tak je to OK? Tj. že půjde trezor "obejmout" a takto vzniklou pákou na něj působit? Díky za odpověď.

No, tím zákonným požadavkem na ukotvení bych si nebyl tak jistý - v obchodním oddělení výrobce wico mi tvrdili, že ukotvení skříně není nutné. (Samozřejmě, že ukotvení je vhodné, o tom žádná.)

cipis

Příspěvek#1170 » úte 22. bře 2016, 20:45

To není zákonný požadavek, to je požadavek normy. Viz. předchozí příspěvky a zejména moje shrnutí na straně 74.

Zpět na