Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- Georg
Příspěvek#1142 » stř 9. bře 2016, 21:22
ladaj píše: .....
George: za § 58 odst. 6 ZoZ (uložení zbraní) a bod 2 pravidel fóra přijdeš do diskutérského pekla
Nepřijdu

vysvětlil to cipis (a byli jsme smazáni

Já své zbraně přechovávám dle výše uvedené citace §, jen tu jednu mám stále u sebe, pouze když ji odložím a přesto ji mám ihned ku potřebě, tak vytahuju jen zásobník (z komory nevytahuju). Pokud ji uschovávám z "jiných" důvodů (třeba jdu "chlastat"), tak ji komplet vybíjím a někdy ji před vložením do trezoru ještě na lučík "pověsím" uzamykatelný zámek - viz odkaz, který je pouze ilustrativní (! - mám jiný, podobný):
http://myslivost.cz/Casopis-Myslivost/M ... n-Pro-Lock

- paza
Příspěvek#1143 » stř 9. bře 2016, 21:41
fíša píše:Takový prachy za plechovku co jde otevřít kancelářskou sponkou??? To si z nás někdo dělá PRDEL
No on to není trezor na zbraně, je to spíše, jak se můžeš dočíst, schránka na uložení zbraně, aby byla rychle dostupná pro tebe a třeba nedostupná pro děti. A taková schránka za bratru cca 1.200,- Kč, to zase tak špatné není?!
Poznámka: nejsem dealer té firmy!!!
- Farock
Příspěvek#1144 » stř 9. bře 2016, 21:49
"Kencui"
Ja se zlodeje nebojim spis deti - hledal jsem nejaky trezurek na 1 az dve pistole takze nemusi byt dle norem ale chtel bych, aby mel dva zpusoby otvirani - klic plus "pin" nebo tak neco. Nevite o necem ??? Diky za radu
Myslim neco takoveho http://m.heureka.cz/trezory/g21-ga-25e/ jen aby ten klic nebyl jako nouzovka ale normalni soucast.
Co třeba tenhle?Já používám jeho většího brášku
.
http://www.safes.cz/Sejfy-jednoplastove ... -ZSL-43-ME
a nebo ještě krapet menší.
http://www.safes.cz/Sejfy-jednoplastove ... -ZSL-28-ME
Ale ty trezory za 1200kč nejsou trezory o tom bych vůbec neuvažoval.
Ja se zlodeje nebojim spis deti - hledal jsem nejaky trezurek na 1 az dve pistole takze nemusi byt dle norem ale chtel bych, aby mel dva zpusoby otvirani - klic plus "pin" nebo tak neco. Nevite o necem ??? Diky za radu
Myslim neco takoveho http://m.heureka.cz/trezory/g21-ga-25e/ jen aby ten klic nebyl jako nouzovka ale normalni soucast.
Co třeba tenhle?Já používám jeho většího brášku

http://www.safes.cz/Sejfy-jednoplastove ... -ZSL-43-ME
a nebo ještě krapet menší.
http://www.safes.cz/Sejfy-jednoplastove ... -ZSL-28-ME
Ale ty trezory za 1200kč nejsou trezory o tom bych vůbec neuvažoval.
- Kencui
- fíša
Příspěvek#1146 » stř 9. bře 2016, 22:43
Nejsem dealer žádné, ani konkurenční firmy. ( jen se čistě teoreticky a prakticky zajímám o zámky, potažmo vložky )
Jo, jako jen takovou příruční plechovku co jde otevřít zmiňovanou sponkou ( a je uplně jedno, jestli to je na klíč /zámeček schránkového typu/ nebo biometrie ). Tak pokud jde o tu " POŠTOVNÍ SCHRÁNKU " za 1200 Kč, tak to ještě jde, ale za ty plechovky od 3000 vejš, s těma tlačítkama na ruku, píšou doslova :
Bezpečnostní ocelová schránka GunVault MiniVault GV 1000-STANDARD (GV1000S) je v USA velmi oblíbený model bezpečného úložiště, ať už se jedná o pistoli s nutnými doplňky (zásobník, doklady) nebo cenosti.
A to mě připadá jako DRZOST a klamání zákazníka. To mi připadá stejný jako když nabízejí šatní skříňku za skříň na zbraně a ono to váží 25 kilo a vysoký to je cca 1400 cm. Snak každý rozumě uvažující člověk uzná, že aby to bylo k něčemu, musí to vážit podstatně více. Ale ať si to přebere každý po svojom
P.S. A nezapomeňte, že v USA maj úplně jiný normy a požadavky na zabezpečení zbraní ( viz takový ty dlouhý visací zámky s lankem ), které u nás nikdo nemůže brát vážně jako " ZAMČENOU" zbraň
Jo, jako jen takovou příruční plechovku co jde otevřít zmiňovanou sponkou ( a je uplně jedno, jestli to je na klíč /zámeček schránkového typu/ nebo biometrie ). Tak pokud jde o tu " POŠTOVNÍ SCHRÁNKU " za 1200 Kč, tak to ještě jde, ale za ty plechovky od 3000 vejš, s těma tlačítkama na ruku, píšou doslova :
Bezpečnostní ocelová schránka GunVault MiniVault GV 1000-STANDARD (GV1000S) je v USA velmi oblíbený model bezpečného úložiště, ať už se jedná o pistoli s nutnými doplňky (zásobník, doklady) nebo cenosti.
A to mě připadá jako DRZOST a klamání zákazníka. To mi připadá stejný jako když nabízejí šatní skříňku za skříň na zbraně a ono to váží 25 kilo a vysoký to je cca 1400 cm. Snak každý rozumě uvažující člověk uzná, že aby to bylo k něčemu, musí to vážit podstatně více. Ale ať si to přebere každý po svojom

P.S. A nezapomeňte, že v USA maj úplně jiný normy a požadavky na zabezpečení zbraní ( viz takový ty dlouhý visací zámky s lankem ), které u nás nikdo nemůže brát vážně jako " ZAMČENOU" zbraň
- Mates
- paza
Příspěvek#1150 » pát 11. bře 2016, 09:42
Ale pánové, dotaz snad nezněl na bytelný trezor pro uložení zbraní a ochranu před zlodějem, ale na něco, co bude ochranou před dětmi. Proto jsem uvedl ten odkaz, pokud se vám to zdá směšné nebo drahé, tak na to nemusíte reagovat, ale někomu se to může hodit právě jako elementární ochrana před třeba dětmi. Provedení je, alespoň dle mého, pěkné, jinak ale máte možnost si koupit třeba poštovní schránku nebo někde v OBI příruční trezorek za cenu podobnou.
- j.v.
Příspěvek#1151 » pát 11. bře 2016, 10:04
No jo, jenomže právě jako obecná ochrana před dětmi nejsou tyhle příruční krabičky příliš vhodné. Jak dlouho dítěti potrvá, než najde videonávod pro otevření na netu? Před batoletem gunvault (nebo jakákoliv jiná podobná úschovna, je to fuk) obstojí, to ano, ale jinak bych koupil regulérní skříň na zbraně s pořádným zámkem.
- paza
Příspěvek#1152 » pát 11. bře 2016, 10:14
Přesně tak, proto mám trezorovou skříň a trval jsem na tom, že musí mít kromě trezorového zámku i mechanický kódový zámek (nebo analogicky elektronický kódový zámek), protože dítě může klíč najít, to děti moc dobře umějí, a pak je v záloze kód, který mám v jen hlavě a při otevírání u toho děti být nesmějí.
Dodatek: některé schránky v odkazu mají i biometrické otevírání, ale to je opravdu hodně drahé, také bych si to nepořídil...
Dodatek: některé schránky v odkazu mají i biometrické otevírání, ale to je opravdu hodně drahé, také bych si to nepořídil...
- Jezevec
Příspěvek#1153 » pát 11. bře 2016, 15:03
Zrovna dneska mi od Wico dorazil treroz AT-1. Bral jsem ho právě jako něco malého do skříně kůli dětem. Sice mám v plánu pořádnou skříň na zbraně, ale pro tu teď nemám místo. Jeden klíč bude schovanej na druhý straně města a druhej se budu snažit mít vždy u sebe. Děti řádně poučím. Jestli se vám budou chtít dětska do toho trezoru dostat tak věřím tomu že si klidně vymyslej způsob jak vás natočit když ten kód zadáváte.
- NuNo
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX