Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

DesertEagle

Příspěvek#2611 » pát 11. pro 2020, 21:19

KarlosP. píše:Já bych rád nakoupil od české firmy, ale od jaké? Jablotron nechci, jsem nucen ho používat v práci a je to dle mého názoru zastaralé, bez nápadu, bez pokročilých technologií. Navíc nemám rád majitele p. Dědka, nevím jestli znáte jeho postoje k vlastnictví zbraní, uprchlíkům atd. Tomu svoje peníze dávat fakt nechci. Žádnou další českou firmu která alarmy vyrábí (ne jen přeprodává ty čínské) neznám. Poraď jestli víš. A to že český průmysl jde pomalu do kytek není vina spotřebitelů, ale byrokratů, ekologistů, politiků a pod. Spotřebitel s tím nic nezmůže.
2 DesertEagle: Já to nechci pájet. :-) Představuji si nějakou "stavebnici", kterou si budu pomalu skládat (vylepšovat). Co AJAX? Nějaké zkušenosti? Ten je Ukrajinskej, to by mohlo u Mikymota projít. :-)

... názory dědka nesleduju na to opravdu čas nemám. Neznám tvojí odbornost, když požaduješ "moderní technologie" upřímně nevím jaké. Alarmy jsou stavebnice a rozšiřovat můžes prakticky do bezvědomí. Za Jablko jsem kopal v generacích Osasis. Uživatelsky i administračně logické, 2+1 stačilo, kdo nebyl uplný trouba znal systém rychle nazpamět. Drátovka a především bezdrátovka naprosto, naprosto skvělá, u PIRKa při správné montáži prakticky neexistuje planý poplach. 100vka je opakem. Upřímně bych strašně rád znal, jaký šílenec vymyslel a prosadil současný marketing. Strategie: "Osasis je mrtvej, zařízeni vyhodte a nahradte stovkou". Ve skladech komponety jsou, pouze se nesmí prodávat. Občas lze něco koupit málem illegal od spřátelených firem. 100vka je nesmyslně složitá na zaškolování, logovaní do několika systému a cloudů, bez zaškolení neprodají, atd. O směšném designu ani nemluvím. Pevně věřím, že tato strategie potádne Jablotron do pekla.
Jaky systém do nových projektů misto stovky o tom sám přemýšlím taky :-( Co přesně pro tvoje potřeby .. to je spíš na pokec někde u střilení než na net.

Akata Hu!

Příspěvek#2612 » úte 29. pro 2020, 19:49

Dobrý den,
dříve jste mě zde inspirovali slovem, tak si dovolím inspirovat jiné domácí kutily obrazem.

Použité komponenty
6x magnet pogumovaný (Unimagnet.cz) - síla 10 kg
4x šroubek M4x10 (železářství)
2x šroubek M4x16 (železářství)
8x matice M4 k distancování a zpevnění (železářství)
2x poličková lišta dvojřadá - 1000 mm (http://www.eben-kovani.cz, hornbach, ....), dodatečně vykrojená pro kompaktní uchycení magnetů
Xx konzole 170 mm a 220 mm dle dispozic (http://www.eben-kovani.cz, hornbach, ....)

PS: pro lepší vytahování jedné dlouhé zbraně plánuji dovyrobit lichoběžníkové horizontální poličky ze sololitu a na mamuta zlehka bodově nalepit na plechové (zdvojeně ohýbané) konzole.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

antonspelec

Příspěvek#2613 » úte 29. pro 2020, 21:25

Jenom takovej rychlej dotaz - pokud to patri jinam, tak se predem kaji a prosim o smazani. Je vhodnym zabezpecenim dlouhe odstrelovacky (klikovka) vytazeni zaveru a jeho ulozeni do trezoru zatimco zbytek zustane v kufru ve skrini nebo neni?

Sud

Příspěvek#2614 » úte 29. pro 2020, 21:54

Z hlediska zákona není. Za zbraň se považují i hlavní části zbraně. Tedy třeba i hlaveň, která by ti zůstala venku.

aToM

Příspěvek#2615 » úte 29. pro 2020, 21:55

Jó, bejvávalo, ve Svazarmu. V kufru necháváš hlavní část zbraně, takže za mě určitě ne. Ale zákon, vyhláška ani NV požadavky do dvou zbraní nespecifikuje, jen říká vhodně zabezpečit.
Sud byl rychlejší.

antonspelec

Příspěvek#2616 » úte 29. pro 2020, 22:01

Diky za nazory. Jde o to, ze do trezoru se mi uz proste nevejde, tak premyslim, zda k cene za set zbrane a prislusenstvi jeste nutno pripocitat taky naklady na novej trezor...

aToM

Příspěvek#2617 » úte 29. pro 2020, 22:08

Pokud máš víc než 2, tak trezor musíš, pokud do 2, tak bys ho IMHO měl mít taky.

antonspelec

Příspěvek#2618 » úte 29. pro 2020, 22:10

Jasne, ze mam trezor. Ale uz je plnej a dlouha puska se do nej uz zkratka nevejde...zaver by se vesel, ale cela ani omylem

kk

Příspěvek#2619 » úte 29. pro 2020, 23:29

antonspelec: samozrejme ze muzes, proste do trezoru das vsechny hlavni casti zbrane, treba takovou pazbu muzes odmontovat a nechat venku. Ta zabira dost mista :D

JakubDotPy

Příspěvek#2620 » stř 30. pro 2020, 08:58

Bylo by vhodné zabezpečení do dvou, mít dlouhou ve futralu, v úložném prostoru pod postelí?

jezekif

Příspěvek#2621 » stř 30. pro 2020, 09:06

Vhodné zabezpečení zákon nijak nespecifikuje, takže ano bylo. Stejně jako zaskládanou svetry ve skříni, pověšenou na věšáku pod kabátem, nebo na skobě na zdi v bytě / domě, kde jsi, nebo je zamčen. To vše samozřejmě jen do dvou zbraní.

antonspelec

Příspěvek#2622 » stř 30. pro 2020, 10:18

No ne, ja ten dotaz myslim vazne. Neda se to interpretovat tak, ze dve mam proste “vhodne zabezpecne” nimo trezor...a kazdou dalsi nad pocet dvou uz v trezoru mam?

Sud

Příspěvek#2623 » stř 30. pro 2020, 10:21

Nejde. Existuje na to i stanovisko MV. I když se k nim někteří staví různě...

jezekif

Příspěvek#2624 » stř 30. pro 2020, 10:22

Ne je to jen do dvou celkem. Na rozdíl od dvakrát do deseti ve dvou trezorech na deset se tohle nedá rozdělit na menší díly.
Edit: něco jiného by bylo, kdyby jsi jel s tou dlouhou na dovolenou / víkend a tam ji na ubytování měl někde uložit a zabezpečit. Tam se pak nekouká na to, že máš doma dalších dvacet.

Arc

Příspěvek#2625 » stř 30. pro 2020, 10:29

antonspelec zákon môže vykladať len súd a ten v tomto prípade ešte nerozhodoval. Stanovisko MV je také ako píše jezekif (ktorý viem že nie je ježek ale jezevec a už viem aj že nemá rád keď mu skracujem meno z jezekif na jezek - sorry :oops: ), že môžeš mať vhodne zabezpečené zbrane do dvoch kusov, akonáhle máš tri kusy už musia byť všetky v trezore, nie jeden v trezore a dva vhodne zabezpečené. Ak máš 15 zbraní, môžu byť v dvoch trezoroch vhodných pre zabezpečenie do 10 zbraní, ale nemôže byť v jednom trezore 10, v druhom 3 a 2 vhodne zabezpečená napríklad v uzamikateľnom šuflíku.

Ja osobne s týmto výkladom nesúhlasím, z logiky veci mi vyplýva že ak mám napríklad 15 zbraní, tak 10 musí byť v trezore certifikovanom do 10 zbraní, 3 musia byť v trezore certifikovanom do 10 zbraní a 2 môžu byť vhodne zabezpečené.

Môj názor nemá samozrejme žiadnu právnu hodnotu... na druhú stranu, to ani stanovisko MV, aj keď je zrejme revidované právnikom. Kým sa nestane nejaký prúser a nebude o výklade rozhodovať súd, tak sa môžeme len domnievať. Zbrane zabezpeč tak ako veríš že ti zákon a zdravý rozum prikazuje.
Naposledy upravil(a) Arc dne stř 30. pro 2020, 10:35, celkem upraveno 3 x.

Zpět na