Střelecké rukavice

Int1m1thy

Příspěvek#46 » úte 13. srp 2019, 07:02

Drive prodavali modely jak antistaticky tak neantistaticky, vzdycky to bylo uvedeno v popisu produktu...

Obrázek

Neptun

Příspěvek#47 » pon 4. lis 2024, 17:01

pokusím se obnovit vlákno. Má někdo nějaké aktuální zkušenosti jaké by doporučil střelecké rukavice, jestli se za těch pět let od posledních příspěvků něco změnilo? Díky

Simier

Příspěvek#48 » pon 4. lis 2024, 17:21

Za mě něco s koženou dlaní. Vyzkoušel jsem toho celkem dost a ty různé umělé kůže se vždy časem drolily nebo loupali a kolikrát z nich kvér při výstřelu i tak jako vyklouzával. Momentálně mám tyto:
https://www.alfatactical.eu/detail/6481 ... GHEALw_wcB
A tyto (ty už asi neseženeš):
https://www.militarysklad.cz/detail/ruk ... xmW1ARzBl-

Simier

Příspěvek#49 » pon 4. lis 2024, 17:26

Ty Helikony jsou fajn, jenom maji trochu užší prsty. Ono je to stejně o vyzkoušení, každej má pracku jinak narostlou. A zkoušet ideálně, aby ruka v rukavici něco sevřela (nejlépe tu rukojeť vlastní pistole), takže nesmí být rukavice moc těsná, ruce mají při aktivitě tendenci i trochu natéct, a pak to může být v těsné rukavici dost naprd. Sorry za chytristiku

Neptun

Příspěvek#50 » pon 4. lis 2024, 23:00

Díky, ty helicony se zdají, že by mohly být dobrý. Musím někde je zkusit .

Gimpel

Příspěvek#51 » stř 6. lis 2024, 19:44

V rukavicích střílím výhradně v létě a i to sporadicky, pokud ruce potí se mi.

Mám kožené ještě z lepších časů. Podšívka odstraněna. Prsty ustřiženy na linii těsně před prostředním kloubem.
Jsou skvělé i na skvělého Škorpika.

Erix

Příspěvek#52 » sob 30. lis 2024, 18:39

Hodně teď propagují rukavice od firmy Mechanics. ;) Používá i US Army.

Gimpel

Příspěvek#53 » ned 1. pro 2024, 11:23

Zrovna včera cestou na střelby zvažoval jsem, že by nebylo zcela od věci, mírně procvičiti střelbu v zimních rukavicích.
Opět civilní kůže lepších časů, jen s podšívkou a pochopitelně prsty neustřižené. Běžná výstrojní součást. Obligátně však během cesty zapomněl.
V současných novotách nevyznám se pranic. Snad jen ty proti břitu nože.

bartab

Příspěvek#54 » ned 1. pro 2024, 16:58

Sice dražší, ale velmi dobrá zkušenost s rukavicemi PIG. Trápím je od jara, nabil jsem v nich stovky zásobníků a drží a drží, velmi dobrý cit v prstech i v úchopu na zbrani.

Zpět na