Střelecká sluchátka

tomas fuk

Příspěvek#751 » úte 15. črc 2025, 17:54

M82K píše:Aha až na to, že MSA, Swatcom snad nemají model který by měl lepší útlum a většina jejich produkce má jen 18-22 dB NRR.

Nekolikrat jsem Ti psal, ze si je mas opravdu vyzkouset na strelnici soubezne s temi tvymi. Ne, ze si je nasadis na 1-2 minuty. Papir snese vsechno. Kdyby byl utlum MSA tak strasny, jak popisujes jen podle toho, co uvadi papir, tak by vsichni chodili na strelnici s temi srackami Walkers. Proc to tak neni? Meles proste kraviny, Ohanis se nejakym vyjadrenim vyrobce, ktere nejsi schopen zmerit. Nebo bez na nejaky sniper zavod a zkus na palebne care vydrzet celou smenu. Pak nekoho popros, at ti na dalsi smenu pujci MSA.

M82K

Příspěvek#752 » úte 15. črc 2025, 19:45

Závodů jsem odstřílel hodně - většinou nás bylo na čáře 10-30 naráz podle střelnice, průměrný čas cca 1:20 a většinou jsem pak za čárou koukal na soupeře.
Ohaním se měřením podle federálního úřadu a podle platných norem a podle toho má prostě Sordin a Swatcom horší útlum - a nejde jen o celkový rozdíl o 1-4 dB podle modelu, ale když se koukneš na útlum při 4000 Mhz je tam rozdíl 10 dB a to už je dost, ale ty tady píšeš svůj pocit - podlož ho tedy něčím.

Uzavřem to - já za Sordin/Swatcom ty peníze nedám, nevidím v tom nic pro mne lepšího, nevidím v tom vyšší hodnotu, raději těch 6-7 tisíc o kolik jsou ty sluchátka dražší prostřílím a udělá mi to větší radost.

DesertEagle

Příspěvek#753 » úte 15. črc 2025, 20:28

Rád bych si v uzavřeném prostoru Sordin/Swatcom vyzkoušel. Myslím tím nějakous např. stovku, kde mě vedle krmí kolegův kompenzátor na .308 :-( Mám obavu, že to nebude lepší než špunty a přes ně hračky Walkers.

M82K

Příspěvek#754 » stř 16. črc 2025, 05:09

Tak při kombinaci se špuntama budou i laciné pracovní sluchátka za 150,- lepší než nejdražší Hi-Tech sluchátka za 20-30 tisíc nebo za kolik to prodávají, protože ani ty nemají lepší útlum, ale opět jen elektroniku a komunikační schopnosti, což asi většině lidí k ničemu.

Já ty špunty mám právě jako zálohu, kdyby si vedle mne stoupl maník s takovouhle hračkou.

Uši mám jen jedny.

Jarda.Jezek

Příspěvek#755 » stř 16. črc 2025, 05:42

Přesně. Od chvíle, kdy jsem z peltor tactical 6s přešel na peltor protac iii, už nepotřebuji na vnitřních střelnicích špunty. Nicméně, taky je stále nosím s sebou.
Jeden nikdy neví.

A jestli někomu stojí za to místo 2-3 tisíc dát za sluchátka 6, 10 nebo i víc, tak jsou to jeho peníze. Můžu si o tom myslet, že je vyhodil zbytečně, ale když on věří, že ne, tak mě může jen hřát, že mám lepší utlumení za míň peněz než on.

Není třeba každého obracet na pravou víru násilím.

stip

Příspěvek#756 » stř 16. črc 2025, 11:54

M82K píše:A co bys radil? Přemýšlel jsem něco jako korková drť nebo akustická pěna

Co gumová drť prodávaná jako náplň do boxovacích pytlů?

M82K

Příspěvek#757 » stř 16. črc 2025, 12:01

To bude asi velký ty kousky ne?

tomas fuk

Příspěvek#758 » stř 16. črc 2025, 18:13

DesertEagle píše:Rád bych si v uzavřeném prostoru Sordin/Swatcom vyzkoušel. Myslím tím nějakous např. stovku, kde mě vedle krmí kolegův kompenzátor na .308 :-( Mám obavu, že to nebude lepší než špunty a přes ně hračky Walkers.

Ja chodim merit laborace zasadne na vnitrni strelnici do Guncentera v Otrokovicich. A s klidnym svedomim muzu rict, ze MSA tlumi paradne. Neni potreba davat pod ne jeste spunty. Na .308 W mam ustovku Roedale C22 ktera veskery hluk zene dozadu. Na .223 Rem. nemam zadnou brzdu. Naposledy vedle me strilel nejaky borec nejakou africkou razi, nebo co to bylo. Byla to jednoranka jako Sharpska. Nevim jakou, Rany to byly jako prase. Ale sluchatka MSA to braly na jednicku. Necitil jsem vetsi hluk, jak kdyz jsem ja dal ranu z .308 W. To, ze to byly vetsi bomby bylo znat predevsim podle toho, ze se posunovaly predmety na streleckem stole, on se otrasl cely stul a rezonace byly citit celym telem..

tomas fuk

Příspěvek#759 » stř 16. črc 2025, 18:17

M82K píše:Závodů jsem odstřílel hodně - většinou nás bylo na čáře 10-30 naráz podle střelnice, průměrný čas cca 1:20 a většinou jsem pak za čárou koukal na soupeře.
Ohaním se měřením podle federálního úřadu a podle platných norem a podle toho má prostě Sordin a Swatcom horší útlum - a nejde jen o celkový rozdíl o 1-4 dB podle modelu, ale když se koukneš na útlum při 4000 Mhz je tam rozdíl 10 dB a to už je dost, ale ty tady píšeš svůj pocit - podlož ho tedy něčím.

Uzavřem to - já za Sordin/Swatcom ty peníze nedám, nevidím v tom nic pro mne lepšího, nevidím v tom vyšší hodnotu, raději těch 6-7 tisíc o kolik jsou ty sluchátka dražší prostřílím a udělá mi to větší radost.

Az si vyzkousis MSA a soubezne Walkers na nejakem puskovem zavode a budes mit kazde na usich jednu celou smenu, tak napis. Zatim kecas nesmysly a lzes sam sobe.

cipis

Příspěvek#760 » stř 16. črc 2025, 18:22

Nechces se trochu mirnit? On nelze a nekeca nesmysly, jen uvedl hodnoty z verejnych datasheetu. Kdezto ty tu jen opakujes neco, co nemas ani nijak zmerene, jen ciste subjektivni pocit.

tomas fuk

Příspěvek#761 » pát 18. črc 2025, 20:16

Ne, nechci. Lze a ne jen sam sobe , ale vsem okolo. Prejdi si jeho odpovedi. Sam se utopil.

Zpět na