Střelecké rukavice
- WalrusInAnus
- WalrusInAnus
Příspěvek#18 » stř 4. led 2017, 18:51
Mohl by někdo doporučit holčičí rukavice? Žena nedokáže natáhnout jakoukoli z mých pistolí. Prostě na to nemá ani sílu ani techniku, ale chce střílet.
Sháním lehké a přiměřeně levné střelecké rukavice na malou ruku.
P.S. Nedávejte mi prosím rady, jak co má nebo nemá dělat, aby to utáhla, a že přece... však vy víte.
Sháním lehké a přiměřeně levné střelecké rukavice na malou ruku.
P.S. Nedávejte mi prosím rady, jak co má nebo nemá dělat, aby to utáhla, a že přece... však vy víte.
- Jezevec
Příspěvek#19 » pát 6. led 2017, 23:00
Nejmenší Mechanix rukavice by nešly? Mají na stránkách pdfko podle kterýho si člověk může přeměřit jaký by mu padly. Mám P-07 a drží se mi dobře. Když ji však chytnu s Mechanixama, tak je to jako bych se s tou pistolí už v tý ruce narodil. Střílí se s nima pohodlně a manipulace je taky v pohodě.
- Karolína
Příspěvek#20 » pát 31. srp 2018, 12:38
Ahoj. Mám taky problém s natažení zbraně holýma rukama. Zkusila jsem to v tenkých kožených rukavicích a bylo po problému. Zvykla jsem si na ně tak, že už bez rukavic nestřílím a když , nemám tak přesné zásahy jako s rukavicemi. Doporučuji koupit co nejtěsnější , klidně o půl čísla menší vel. a pokud jsou kvalitní, po pár nošeních se krásně poddají rukám a sedí jak ulité. Mám většinu rukavic od zn, Junek a manipulace se zbraní mi nedělá problémy ani v jedněch. Dokonce se nejlépe cítím v dlouhých po lokty s tenkou hedvábnou podšívkou které normálně nosím i ven. Pořiď své ženě také takové a bude v nich honit parádu i mimo střelnici . Sice je to investice okolo 1000 až 1500 korun ale já na ně nedám dopustit.
- vosicz
Příspěvek#21 » pát 31. srp 2018, 15:21
Pokud máš problém se stažením závěru, představ si, že v nějakém paralelním vesmíru už je teď po tobě, protože jsi během noční vycházky parkem nestihla v kabelce najít a nasadit rukavice, abys nabila pistoli/vyřešila závadu, nebo jsi měla náboj v komoře, ale nebyla dost přesná, protože jsi byla zvyklá zacházet s pistolí jen v rukavičkách
Přítelkyně (cca 47kg) ze začátku nedokázala vůbec stáhnout závěr na mém SFP9 (full-size), ale učil jsem ji to tak dlouho (dohromady asi půl hodiny, max hodinu), až zjistila, jak na to a teď si dokáže nabít pistoli úplně sama. Je to jen o cviku a troufnu si tvrdit, že na to každá holka se zbrojákem sílu má a dokonce i některé bez něj Třeba si teď myslíš, že z pistole budeš stejně střílet jen na střelnici, ale rozhodně bych nechtěl být v tvé kůži, pokud bys jednou zjistila, že ses pletla. Chce to akorát trochu posušit u Ulice, nic víc
P.S.: jinak proti rukavicím nic nemám, ale myslím, že by první měl člověk umět střílet bez nich, protože holé ruce, ať už suché, zpocené, silné nebo slabé, bude mít člověk vždycky a rukavice jsou jen doplněk, který nemusí být vždycky po ruce.
Přítelkyně (cca 47kg) ze začátku nedokázala vůbec stáhnout závěr na mém SFP9 (full-size), ale učil jsem ji to tak dlouho (dohromady asi půl hodiny, max hodinu), až zjistila, jak na to a teď si dokáže nabít pistoli úplně sama. Je to jen o cviku a troufnu si tvrdit, že na to každá holka se zbrojákem sílu má a dokonce i některé bez něj Třeba si teď myslíš, že z pistole budeš stejně střílet jen na střelnici, ale rozhodně bych nechtěl být v tvé kůži, pokud bys jednou zjistila, že ses pletla. Chce to akorát trochu posušit u Ulice, nic víc
P.S.: jinak proti rukavicím nic nemám, ale myslím, že by první měl člověk umět střílet bez nich, protože holé ruce, ať už suché, zpocené, silné nebo slabé, bude mít člověk vždycky a rukavice jsou jen doplněk, který nemusí být vždycky po ruce.
- DanielX
Příspěvek#22 » sob 1. zář 2018, 07:23
vosicz:
to bych neřešil, třeba zbraň vůbec nenosí. Ostatně je zajímavé, že se někomu lépe střílí v rukavicích, sám si na ně jeden dva výstřely musím zase zvyknout, když střílím v zimě na otevřené střelnici. A grif, že se závěr neovládá jednou rukou, ale (u praváka) levá k sobě, pravá dopředu jak už popisoval vojenský manuál ke Coltu 1911 ... zvládnou i ženy bez problému.
WalrusInAnus:
Mimochodem je ze srandy jsem objednal z eBay nějaké rukavice, vypadají celkem ok a jsou tam i ve fakt malých velikostech. Stojí pár korun, tak se tam zkus mrknout.
to bych neřešil, třeba zbraň vůbec nenosí. Ostatně je zajímavé, že se někomu lépe střílí v rukavicích, sám si na ně jeden dva výstřely musím zase zvyknout, když střílím v zimě na otevřené střelnici. A grif, že se závěr neovládá jednou rukou, ale (u praváka) levá k sobě, pravá dopředu jak už popisoval vojenský manuál ke Coltu 1911 ... zvládnou i ženy bez problému.
WalrusInAnus:
Mimochodem je ze srandy jsem objednal z eBay nějaké rukavice, vypadají celkem ok a jsou tam i ve fakt malých velikostech. Stojí pár korun, tak se tam zkus mrknout.
-
hugofalfar - Příspěvky: 317
- hugofalfar
Příspěvek#26 » čtv 13. pro 2018, 18:54
nebyly by nejlepší nějaký takovýhle?
https://www.on-design.cz/rukavice-brita-
Jsou tenoučký a absolutně bez nároku klouzat.
https://www.on-design.cz/rukavice-brita-
Jsou tenoučký a absolutně bez nároku klouzat.
-
antonspelec - Příspěvky: 1236
- antonspelec
Příspěvek#28 » čtv 13. pro 2018, 22:56
Diky vsem za tipy.
Ty Mechanix Fastfit jsou i v ARMED
https://www.armed.cz/rukavice-mechanix- ... land-camo/
A vubec, vyber je tam slusny:
https://www.armed.cz/takticke-rukavice/
to Serz:
Ty Roeckl, mas zkusenosti s nejakym konkretni modelem?
Ty Mechanix Fastfit jsou i v ARMED
https://www.armed.cz/rukavice-mechanix- ... land-camo/
A vubec, vyber je tam slusny:
https://www.armed.cz/takticke-rukavice/
to Serz:
Ty Roeckl, mas zkusenosti s nejakym konkretni modelem?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí