Přebíjení 9mm luger
- Matt007
Příspěvek#379 » čtv 11. zář 2014, 18:49
Kluci poradil by mi někdo ideální navážku pro 9mmL střela 124 FMJ limit, prach Vectan Ba9.
V manuálu pro Vectan je tam rozmezí 4.2 - 5.2 grainu. Na čem by bylo rozumné začít? Střílet to budu z G17 ky. Glock potřebuje trošku víc podsypat, tak ta minimální navážka by asi nebyla ono.
Případně doporučte i ideální OAL, kdo máte Glock a střílite náboje z těhlech komponentů.
A ještě kdyby náhodou někdo přebíjel na turretu, tak jaká je to díra v autodisku? Váhy samozřejmně mám a pečlivě převažuji
Mockrát díky za rady. Matt
V manuálu pro Vectan je tam rozmezí 4.2 - 5.2 grainu. Na čem by bylo rozumné začít? Střílet to budu z G17 ky. Glock potřebuje trošku víc podsypat, tak ta minimální navážka by asi nebyla ono.
Případně doporučte i ideální OAL, kdo máte Glock a střílite náboje z těhlech komponentů.
A ještě kdyby náhodou někdo přebíjel na turretu, tak jaká je to díra v autodisku? Váhy samozřejmně mám a pečlivě převažuji
- ludek26
-
Peter elektro - Příspěvky: 49
- Peter elektro
Příspěvek#381 » čtv 11. zář 2014, 20:17
No ešte zaleži trocha aj na zapalke a na použiti streliva.
5,0 gr / AOL 28,4mm / zapal.Fiochi ,Murom,SB priemerna rychlost 325m/s PF cca 131-2
/ zapal.Magtech o 10m/s vyššie rychlosti.
Spolahlive cyklovanie mi začinalo niekde okolo 4,3 gr ( zbran XDM 4,5)
edit ano pri nizkych navažkach plno nespaleneho prachu,škrtim tak 0,5mm
5,0 gr / AOL 28,4mm / zapal.Fiochi ,Murom,SB priemerna rychlost 325m/s PF cca 131-2
/ zapal.Magtech o 10m/s vyššie rychlosti.
Spolahlive cyklovanie mi začinalo niekde okolo 4,3 gr ( zbran XDM 4,5)
edit ano pri nizkych navažkach plno nespaleneho prachu,škrtim tak 0,5mm
- fejfarz
Příspěvek#384 » sob 13. zář 2014, 04:46
Já dávám pro Glocka 17 4.3 gr Ba9 při 135 gr komolý kužel poteflonované olovo a délku 28 mm. Na 122 gr komolý kužel poteflonované olovo dávám 4.5 gr Ba9 při délce 28,5mm. Zbraň v pohodě přebíjí soustřel na 25 m nevylezu z černého kruhu na mezinárodním terči. Glock potřebuje větší navážku než kovové CZ zbraně aby v pohodě přebíjel. Zápalky SB. Sice se hůř lisují ale zápal náboje je perfektní.
- glocker
- Dancek
Příspěvek#388 » čtv 18. zář 2014, 12:29
Myslím, že to není dobrý nápad, jestli nemáš možnost si váhu vypůjčit, raději bych počkal na svou vlastní. Prachy Lovex mají značné výkyvy ve výkonu i ve váze, na něco podobného jsem reagoval 24.7.2014.
Dancek píše:To objemové odměřování prachu bez kontroly skutečné hmotnosti vážením může být docela zajímavé, ale v některých případech dosti ohubózní. Srovnejme si uváděné měrné váhy prachů AA No. 2 a "ekvivalentního" D032-03.
V tabulkách dodávaných k prachovači LEE PRO Auto Disk je pro No. 2 uvedena váha 12,2 grs/1,02 ccm, tj. 11,96 grs/1ccm.
V manuálu Accurate z roku 2003 je pro No. 2 uvedena váha 9,8 grs/1,02 ccm, tj. 9,6 grs/1 ccm. Jak sám vidíš, při 1 ccm dělá tabulkový rozdíl hmotností téměř 2,4 grs, což je u tohoto rychlého prachu opravdu hodně velký rozdíl.
V katalogu Explosie z roku 2014 je uvedena u prachu D032-03, což by měl být ekvivalent No. 2, měrná váha 650 g/litr, tj. 10,03 grs/1 ccm.
Tyto značné rozdíly jsou pravděpodobně důvodem, proč se tabulky objemových hmotností v novějších manuálech už neobjevují.
Jinak každý sám je svého štěstí strojvůdcem, doporučuju ale alespoň úplné minimum, vážit
1.vždy při otevření nové flašky prachu,
2.vždy při prvním použití díry, přes kterou jsem ještě tento prach neodměřoval
3.pokud se mi něco nezdá v pořádku – je to snadnější a rychlejší než delaborace zmršených nábojů
- ladaj
- glocker
Příspěvek#390 » čtv 18. zář 2014, 14:29
Aha no dobre teda tak si počkám radšej na váhu kým príde. Mám ju už objednanú a zaplatenú len som nedočkavý tak som to chcel poponáhľať takto
Inak nemáte niekto skúsenosti s lee loadmasterom? Hlavne čo sa týka záplkovača všade čítam že robí zmetky tak ako by sa tomu dalo vyhnúť.. Ale potešia ma aj nejaké iné rady a postrehy na čo si mám dať pozor keď začínam prebíjať s týmto lisom.. vlastne ešte som predtým neprebíjal s ničím.
Inak nemáte niekto skúsenosti s lee loadmasterom? Hlavne čo sa týka záplkovača všade čítam že robí zmetky tak ako by sa tomu dalo vyhnúť.. Ale potešia ma aj nejaké iné rady a postrehy na čo si mám dať pozor keď začínam prebíjať s týmto lisom.. vlastne ešte som predtým neprebíjal s ničím.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí