Přebíjení .223 remington - samonabíjecí puška

milonk

Příspěvek#616 » pát 1. zář 2023, 09:11

Tohle presne ne, ale u Aquilly jsem videl vyosenou diru pro zapalku. Takze cca tri ctvrtiny zapalky zalisovany do diry a zbyla ctvrtina nalisovana na okraji. Jeste nikdy jsem to nevidel, tak koukam co se deje a skutecne dira mimo osu nabojnice. Viditelne pouhym okem. Takze jsem na ne zacal davat pozor a jeste par jsem jich nasel podobnych. Ostatne zbyle, co sly nalisovat, tak u nekterych to kladlo nezvykly odpor, takze jsem je radsi vsechny vyhazel ...

v.k.

Příspěvek#617 » pát 1. zář 2023, 09:36

Grimpo> prilis dlouhe nabojnice?

tom

Příspěvek#618 » pát 1. zář 2023, 09:41

Mě šli aquilly taky nějak blbě a občas měli zátravku bokem.

Grimpo

Příspěvek#619 » pát 1. zář 2023, 16:29

v.k. - Ne. Se to bortilo ještě než jsem mohl dojet do konce. Podezřívám příliš silný materiál na krčku v kombinaci s blátivou mosazí. Ale jistotu nemám. Na každý pád - teď jsem si uvědomil - při svých začátcích před skoro 20lety, v .38 SP jsem MFS a zejména Aquily rovnou vyhazoval, protože praskaly už po 3-4 protočení, zatímco SaB a Fiocchi byly k neutahání.

jbiker

Příspěvek#620 » pát 1. zář 2023, 20:45

Hmm, to jsem měl vědět než jsem koupil 300 ks na kropení a kvůli mosazi na přebíjení. Kouknu na ty zátravky a zbytek nevystřelených vysypu ze Sajgy. Aspoň mě nakopnuté nábojnice nebudou mrzet. Pár Aquil jsem zkusil vystřelit. Přesnost z AR nic moc a smrdí to jako bolavá noha. Kdo ví, co tam caballeros sypou za prach.

Zpět na