Výběr přebíjecího lisu
- 4mike
Příspěvek#126 » sob 15. bře 2014, 19:49
pokud dokážeš nastavit výšku matric tak už jen časem vyměňuješ omačkaný čtyřhranný plastový vložky a sem tam prasklou vratnou pružinku zápalkovače
přebíjel jsem na tom cca 2 roky a za ty prachy je to dobrej dělník pro někoho, kdo nestřílí tisíce měsíčně a střídá ráže
přebíjel jsem na tom cca 2 roky a za ty prachy je to dobrej dělník pro někoho, kdo nestřílí tisíce měsíčně a střídá ráže
-
donovanstangiano - Příspěvky: 165
- donovanstangiano
- johnnyjak
Příspěvek#131 » pon 17. bře 2014, 22:59

Plastový Lee square ratchet, náhradní součástka do lisů Turret. Slouží jako kluzné ložisko k otáčení lisů Turret.
Díl je schovaný v plastové objímce a společně s ní jezdí nahoru a dolů po té čtyřhranné tyči uprostřed a zajišťuje rotaci hlavy.
PS: pro jistotu jsem nakoupil asi tři čtverečky a během nějakých 5000 přebitých nábojů jsem žádný nezničil. I kdyby, je to záležitost za necelých 25Kč

- tomashr
Příspěvek#133 » pát 16. kvě 2014, 10:53
Měl bych jeden dotaz - v čem je vlastně rozdíl lisů Lee Turret a Lee Classic Turret?
Z popisu mi připadá že se vlastně liší jen materiálem a "Classic" by měl být ocelový a tedy s předpokladem vyšší životnosti, ale možná mi něco uniklo.
A pokud ne a je to jen o životnosti, tak lze nějak odhadnout, na jaké produkci se začne projevovat rozdíl? On ten rozdíl ceny není nějak extrémní, ale přeci jen 1500-2000 to dá. Pokud by se nějaké opořebení na tom levnějším mělo projevit už třeba po 5000 nábojů, tak vůbec nebudu přemýšlet a připlatím si, ale pokud bychom se bavili o rozdílu někdy po 50 tisíc nábojů, tak pak bych se popravdě asi k problému u levnější nedobral nikdy a naopak bych u levnějšího ocenil to, že je lehčí (asi ho nebudu mít namontovaný trvale, ale budu po práci uklízet).
Má někdo zkušenost?
Dodávám, že přebíjet bude prakticky s jistotou jen náboje do krátkých zbraní - určitě 9L, možná ještě 38Sp.
Z popisu mi připadá že se vlastně liší jen materiálem a "Classic" by měl být ocelový a tedy s předpokladem vyšší životnosti, ale možná mi něco uniklo.
A pokud ne a je to jen o životnosti, tak lze nějak odhadnout, na jaké produkci se začne projevovat rozdíl? On ten rozdíl ceny není nějak extrémní, ale přeci jen 1500-2000 to dá. Pokud by se nějaké opořebení na tom levnějším mělo projevit už třeba po 5000 nábojů, tak vůbec nebudu přemýšlet a připlatím si, ale pokud bychom se bavili o rozdílu někdy po 50 tisíc nábojů, tak pak bych se popravdě asi k problému u levnější nedobral nikdy a naopak bych u levnějšího ocenil to, že je lehčí (asi ho nebudu mít namontovaný trvale, ale budu po práci uklízet).
Má někdo zkušenost?
Dodávám, že přebíjet bude prakticky s jistotou jen náboje do krátkých zbraní - určitě 9L, možná ještě 38Sp.
-
donovanstangiano - Příspěvky: 165
- donovanstangiano
Příspěvek#134 » pát 16. kvě 2014, 11:45
Mám na slitinovém turretu přebito cca 20 tis. nábojů (vše Luger). Nepozoruji žádné výrazné odchylky v OAL nebo ve funkci a nábojnice nemažu. Každopádně by mě také zajímala zkušenost kolegů s vyšším "nájezdem". Já jsem s lisem vážně spokojen, když bych přemýšlel znovu o koupi, tak do LEE klidně půjdu zase.
Jedna věc mě ale napadá, classic má jiný tvar základny a nevím, kam tam padají vypíchnuté zápalky. U mého padají do těla základny a stačí je vždycky za pár dní vysát. Jestli padají na zem, tak to by mě strašně sr*lo.
(přebíjím v bytovce, ne v garáži)
Jedna věc mě ale napadá, classic má jiný tvar základny a nevím, kam tam padají vypíchnuté zápalky. U mého padají do těla základny a stačí je vždycky za pár dní vysát. Jestli padají na zem, tak to by mě strašně sr*lo.

- Majkl
Příspěvek#135 » pát 16. kvě 2014, 12:01
U Classic verze propadávají vypíchnuté zápalky skz "trubku" dolů, kde je nasunutá průhledná plastová hadice (podle toho jak vypadá je to možná dokonce i Tygon) se zátkou a v ní se shromažďují. Je dobré hadici pravidelně vysypávat, neb když se ti vahou / pohybem uvolní sama a spadne na zem, tak máš co uklízet....
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí