Výběr přebíjecího lisu

nico

Příspěvek#121 » stř 26. úno 2014, 11:36

Stejná zkušenost. Kdybych je nestopnul, poslali by díl omylem dokonce 2x.

Bohuliby

Příspěvek#122 » čtv 13. bře 2014, 23:26

U lisu Lee Classic Turret Press s ctyřdírovou hlavou, můžete někdo popsat pro orientaci, jak ty matrice po sobě fungují, díky.

donovanstangiano

Příspěvek#123 » pát 14. bře 2014, 06:21

já to mám takto: 1. vypichovací, 2. rozhrdlovací + prachovací, 3. usazovací (nasadíš střelu). 4. formátovací (žehlící).

Majkl

Příspěvek#124 » pát 14. bře 2014, 07:03

jj souhlas - 1. vypíchnutí + při zpětném pohybu nová zápalka , 2. rozhrdlení + nadávkování prachu, 3. usazení střely, 4. žehlička

Bohuliby

Příspěvek#125 » pát 14. bře 2014, 16:36

Je nějaká věc u tohoto lisu, čeho by se měl člověk vyvarovat, např v seřízení a pod., díky.

4mike

Příspěvek#126 » sob 15. bře 2014, 19:49

pokud dokážeš nastavit výšku matric tak už jen časem vyměňuješ omačkaný čtyřhranný plastový vložky a sem tam prasklou vratnou pružinku zápalkovače
přebíjel jsem na tom cca 2 roky a za ty prachy je to dobrej dělník pro někoho, kdo nestřílí tisíce měsíčně a střídá ráže

Bohuliby

Příspěvek#127 » sob 15. bře 2014, 22:47

Jasně a kam se dává ta plastová vložka ?

Majkl

Příspěvek#128 » ned 16. bře 2014, 10:13

4mike (nejspíš) myslí ten plastovej bezmek veprostřed, co zajišťuje otočení matric pro další operaci

donovanstangiano

Příspěvek#129 » pon 17. bře 2014, 08:24

Čtvereček jsem ještě neměnil - najeto cca 25 tis. nábojů. Jen se občas při čištění lisu musí třecí plochy trošku máznout - s citem. Vratnou pružinku zápalkovače jsem vyměnil za pružinu z propisky a funguje to taky...

Bohuliby

Příspěvek#130 » pon 17. bře 2014, 22:37

Pořád jsem ale neobjevil ten plastovej bazmek, čili čtvereček ?

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#131 » pon 17. bře 2014, 22:59

Obrázek
Plastový Lee square ratchet, náhradní součástka do lisů Turret. Slouží jako kluzné ložisko k otáčení lisů Turret.

Díl je schovaný v plastové objímce a společně s ní jezdí nahoru a dolů po té čtyřhranné tyči uprostřed a zajišťuje rotaci hlavy.
PS: pro jistotu jsem nakoupil asi tři čtverečky a během nějakých 5000 přebitých nábojů jsem žádný nezničil. I kdyby, je to záležitost za necelých 25Kč

Obrázek

Bohuliby

Příspěvek#132 » pon 17. bře 2014, 23:04

Super, díky naprosto vyčerpávající odpověď.

tomashr

Příspěvek#133 » pát 16. kvě 2014, 10:53

Měl bych jeden dotaz - v čem je vlastně rozdíl lisů Lee Turret a Lee Classic Turret?
Z popisu mi připadá že se vlastně liší jen materiálem a "Classic" by měl být ocelový a tedy s předpokladem vyšší životnosti, ale možná mi něco uniklo.
A pokud ne a je to jen o životnosti, tak lze nějak odhadnout, na jaké produkci se začne projevovat rozdíl? On ten rozdíl ceny není nějak extrémní, ale přeci jen 1500-2000 to dá. Pokud by se nějaké opořebení na tom levnějším mělo projevit už třeba po 5000 nábojů, tak vůbec nebudu přemýšlet a připlatím si, ale pokud bychom se bavili o rozdílu někdy po 50 tisíc nábojů, tak pak bych se popravdě asi k problému u levnější nedobral nikdy a naopak bych u levnějšího ocenil to, že je lehčí (asi ho nebudu mít namontovaný trvale, ale budu po práci uklízet).
Má někdo zkušenost?
Dodávám, že přebíjet bude prakticky s jistotou jen náboje do krátkých zbraní - určitě 9L, možná ještě 38Sp.

donovanstangiano

Příspěvek#134 » pát 16. kvě 2014, 11:45

Mám na slitinovém turretu přebito cca 20 tis. nábojů (vše Luger). Nepozoruji žádné výrazné odchylky v OAL nebo ve funkci a nábojnice nemažu. Každopádně by mě také zajímala zkušenost kolegů s vyšším "nájezdem". Já jsem s lisem vážně spokojen, když bych přemýšlel znovu o koupi, tak do LEE klidně půjdu zase.
Jedna věc mě ale napadá, classic má jiný tvar základny a nevím, kam tam padají vypíchnuté zápalky. U mého padají do těla základny a stačí je vždycky za pár dní vysát. Jestli padají na zem, tak to by mě strašně sr*lo. :D (přebíjím v bytovce, ne v garáži)

Majkl

Příspěvek#135 » pát 16. kvě 2014, 12:01

U Classic verze propadávají vypíchnuté zápalky skz "trubku" dolů, kde je nasunutá průhledná plastová hadice (podle toho jak vypadá je to možná dokonce i Tygon) se zátkou a v ní se shromažďují. Je dobré hadici pravidelně vysypávat, neb když se ti vahou / pohybem uvolní sama a spadne na zem, tak máš co uklízet....

Zpět na