Výběr přebíjecího lisu

honzazd

Příspěvek#226 » čtv 7. dub 2016, 15:26

jelikož čekání na dillona nevydržím, chci koupit ten ,,c" lis od lee ten model 2016, kde se dají vyměnit ty vložky, předpokládám že sešteluju matrice a potom jen měním. Martrice potom upotřebím do dillona a tento lis na kalibrace střel (do budoucna chci zkusit odlévat). Jde o to jestli se dá tímto lisem udělat nějaky kvalitní náboj.

sided
moderátor

Příspěvek#227 » čtv 7. dub 2016, 15:32

C lis od LEE jsem měl a je to tak na kalibraci střel. Souosost veškerá žádná, zemědělský vůle, vyhozený peníze.

sharkcom

Příspěvek#228 » čtv 7. dub 2016, 15:47

Koupil jsem si ho na začátek s tím, že ho nechám na kalibraci a nevidím v něm u lugra žádný problém. Asi 1500 nábojů bez jedinýho problému. 4 dílné matrice. Délka nábojů sedí přesně. Náboje žehlím, žádné coca- coly. Střely odlévané a poměděné domácí výroby. Takže asi záleží jak na co.

beda

Příspěvek#229 » čtv 7. dub 2016, 15:51

asi bych radši bral levnej O lis než C

honzazd

Příspěvek#230 » čtv 7. dub 2016, 16:56

:lol: dnes jsem objednal,prach ,střely a zápalky,tak musím něco vyrobit, asi něco svařím. :?: Vybrační pračka je už taky skoro hotová,nebo koupím to na kladivo nejde mě ani o produkci, spíš o takoví relax. :lol: a pocit z vlastního náboje.

peggy
moderátor

Příspěvek#231 » čtv 7. dub 2016, 17:01

Než Lee Loader (na kladivo), to už radši to C. Ale O z druhé ruky bude ještě lepší.

sharkcom

Příspěvek#232 » pát 8. dub 2016, 12:48

Ten loader nee. Nejde s tím roztáhnou nábojnice, tedy ani pořádně usadit a zaškrtit střela. Jiná než FMJ se strhne. Kalibrace je taky běs. Vyhozený prachy...

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#233 » pát 8. dub 2016, 13:28

Kladivoun je kuriozita do sbírky... Pokud jendooperák, tak O - jak píše peggy. Mně třeba i ty kalibrační síly u 300gr "válců" do 44mag vychází u některých dost velké, takže jsem, bral (s vědomím značné rezervy) dokonce litinové Ó... v případě války na tom půjde přebíjet i 50BMG do kulometu ;-)

K tomu C: AL turret je na tom se souosotí a vůlemi také špatně... ona má nábojnice takový vakl v shellholderu, že jím tu chybějící souosost dorovná - pokud jde o pistolové patrony na kropení.

honzazd

Příspěvek#234 » pát 8. dub 2016, 20:19

Máte pravdu. Hlavně jsem to počítal a byl bych tam se vším stejně za 6k. Nejhorší je že to nevydržím, tak asi půjdu do lee clas.turet nebo loadmaster. Prohlídl a pročetl jsem hodně a zjistil jsem, že i lee po dobrý úpravě a velkým seřízením udělá taky dobrý náboj. Na moji spotřebu to bude stačit. Dillon je sice krásná hračka ale nemůžu čekat :lol: .Taky nechci udělat 500ks za hodinu ale chci si hrát a štelovat :idea: Tak doufám že mi pomůžete :oops: a nějaké návrhy jestli lee turet nebo loadmaster (loadmaster se mě hodně zamlouvá).Už mám plán na výrobu automatického podavače nábojnic :D
Omluvte chyby píšu z telefonu.

MM

Příspěvek#235 » pát 8. dub 2016, 20:33

Mam (zatial prvy a posledny) Lee Turret Classic a spokojnost. Samozrejme si viem predstavit X veci lepsie ... ale na moju potrebu je to uplne v poriadku. Pistolove a revolverove naboje - 9mm Luger - .38/.357, .45LC ... vsetko v pohode - akurat som ho musel dat na pevnejsi stol. Paradoxne najvacsi pozor musim dat na 9mm nabojnice - aby mi drzali dobre v shellholderi. Prebitych cez 5000 nabojov.
Este som vyhodil 'indexing' rod - aby to bolo tichsie ked nad tym vecer sedim a otacam si matrice rucne.

j.v.

Příspěvek#236 » sob 9. dub 2016, 12:34

Na vodící tyčce je hlučný snad jen její dopad na základnu lisu při cyklování - já to vyřešil kusem pěnové lepící pásky. Tyčka padá do měkkého a je klid :)

honzazd

Příspěvek#237 » pon 11. dub 2016, 20:04

Kdo má dillon 650 prosím o pomoc. Jak dlouho trvá výměna ráže pokud mám na obě ráže, hlavu, seřízené matrice, shellplate ale jen jeden prachovač.

4mike

Příspěvek#238 » úte 12. dub 2016, 09:55

pár minut, pokud měníš i zápalkovač SP/LP tak o pár minut déle
přesně to neodhadnu, záleží i na šikovnosti, každopádně je to násobně delší doba a mnohem víc úkonů, než u Turretu

honzazd

Příspěvek#239 » úte 12. dub 2016, 18:33

Díky.Jestli se bavíme cca o necelé 1 hodině i s navážením prachu na jinou ráži tak to neřeším.

4mike

Příspěvek#240 » stř 13. dub 2016, 07:00

nesedím u lisu, tak to zkusím po paměti, třeba nic neopomenu :-)
1/ vytáhneš zajištovací kolíky , vysadíš táhlo prachovače, povolíš dva imbusy, co drží prachovač na matrici
sundáš prachovač, vyměníš hlavu a nasadíš jej - cca 3-5min
jak dlouho sebere nastavení navážky neodhadnu, řešil bych to výměnou šuplete prachovače za jiný, už nastavený pak to bude asi 2-3 min i s vysypáním a naplněním prachovače
2/ přizvedneš páku, povolíš aretační červík a vyšroubuješ shell holder
vyměníš zašroubuješ a zajistíš cca 5 min
3/ vyměníš barevný vložky v podávání hilzen (popř talíř v casefeederu) a kolejnici u shell holderu cca 2 min

při změně zápalek LP/SP
4/ vyměníš komplet podávání zápalek cca 2-3 min (dva imbus šroubky)
nebo měníš kotouček a Al vložnou trubku, což je náročnější na čas - dejme tomu +5min
5/ vyměníš sestavu pístku lisujícího zápalky 5 min (je k tomu mizerný přístup)

Zpět na