Výběr přebíjecího lisu

honzek86

Příspěvek#256 » pon 20. čer 2016, 20:09

Jo :) takže jak píše Petzold, že jde koupit zvlášť Factory Crimp Die od Lee, tak právě tu bych nenasadil na Dillon SDB, jestli chápu správně :) takže to je ta jeho nevýhoda, jo? Ale jinak se mi dost líbí. Za to odpoledne, co jsem tu na něj dostal tip, jsem si s ním našel pár videí ... za ty prachy to vypadá pro začátečníka jako docela fajn mašinka.

honzek86

Příspěvek#257 » pon 20. čer 2016, 20:14

Btw. napadla mě ještě jedna věc ... Co takhle mít na "žehlení" nějaký úplně levný jednooperák. Celé si to vyrobit např. na tom Dillonu SDB a potom si to "přežehlit" na nějakém shitu za 1500,- ... ? Asi jsem vymyslel pěknou ptákovinu :D jen mě napadlo, že je to levnější, než si pak na Dillona SDB kupovat za 3.000 novou sadu matric kvůli žehlení ...

davidoff

Příspěvek#258 » pon 20. čer 2016, 20:20

honzazd: Myslis dillon 550 nebo 650?

Poli

Příspěvek#259 » pon 20. čer 2016, 20:22

A nebo se na žehlení vykašli, přebil a vystřílel jsem pár desítek tisíc lugerů, 45ACP, 357MAG a 38SPEC z různých zbraní s různými komponenty a nikdy jsem neměl problém kvůli tomu, že by nebyly žehlené.

Petzold

Příspěvek#260 » pon 20. čer 2016, 20:55

Honzek86: Hele, já bych se na to SDB neupínal, je to víceméně dillonovský lowend z hliníku a žádná další konverze ti k žehlení nepomůže, žehlicí matrici není kam v té konverzi našroubovat, protože na ní není standardní rozměr. Mít 4 děrový víceoperační lis a žehlit na dalším jednooperáku je trošku proti smyslu víceoperačních lisů.
Jestli můžu doporučit, přečti si pořádně tohle vlákno, str. 12 - 13, 14. Pro tvé současné potřeby je zřejmě ideální sada Lee Classic Turret, naučíš se na tom přebíjet, za rok to máš zaplaceno na úspoře oproti fabrickým nábojům. Až zjistíš že tě to baví a budeš mít potřebu jít někam dál, víc nábojů, více ráží, přeskočil bych SDB a šel rovnou do 550ky.

Jinak ve vší úctě, s Polim nesouhlasím :) , na žehličky nedám dopustit, mám je dlouhá léta na všech pistolo-revolverových a u zbraní s těsnější komorou jsou k nezaplacení.

honzek86

Příspěvek#261 » pon 20. čer 2016, 21:59

No já jsem dost přemýšlel o Lee Classic Turret, akorát mě tam dost smolí ten zápalkovač, všichni na něj dost nadávaj :) a zápalkovat ručně, když mám víceoperák, to jde asi taky dost proti filsofii víceoperáku :) ale napadlo mě to, né že ne. Kdosi kdesi vychvaloval ruční zápalkovač RCBS, tak že bych to vypíchl a zkalibroval na lisu, ozápalkoval ručo a pak zase zbytek dodělal na lisu. Ale jak říkám, už to nemá to kouzlo...

honzazd

Příspěvek#262 » pon 20. čer 2016, 22:40

davidoff: já myslel tu 550 tam už se dají dát matrice od více firem a cena je o malinko větší než ta SDB. Dillon 650 je za jiný peníze ale asi taky kvalitnější a za hodinu více ks nábojů. honzek86: zápalkovač jsem rozebral, natáhl jsem pružinu a strhnul trochu hrany a je to ok. Střílíme tak 800 nábojů za měsíc, takže na turetu strávím tak 8 hodin a to jsem začátečník :) ale přebíjení mám jako relax. Těch 8 hodin se dá určitě osekat tak na 6h ale mě to baví :lol: tak nemám kam spěchat.

honzek86

Příspěvek#263 » pon 20. čer 2016, 22:47

honzazd: Já k tomu přistupuju podobně :) taky mám v plánu si z toho udělat koníčka na relax, tak snad nebudu ten čas tak hrotit.

honzek86

Příspěvek#264 » pon 20. čer 2016, 22:55

Petzold: Já vím, že jsem strašnej tvrdohlavec :D ale stejně se ještě zeptám na ten Dillon SDB ... v tomto videu https://www.youtube.com/watch?v=aL1wacQrmC8 v čase 9:20 popisuje operaci "Crimp Die". Jsi si jistý, že to nemá žehlení? Z videa to chápu tak: 1.vypíchnutí+kalibrace nábojnice; 2.roztažení+zápalkovač+prach; 3.usazení střely; 4.žehlení (Crimp) ... Pak jsem ještě viděl ofiko reklamní video na Dillon SDB a tam ta baba taky tvrdí, že to žehlí. Nebo jsi to myslel tak, že to třeba žehlí jiným způsobem než jiné matrice, tzn. hůř a není to ono, jako když si koupím třeba žehlící matrici LEE?

sided
moderátor

Příspěvek#265 » úte 21. čer 2016, 04:19

Crimp je škrcení.

zdenys73

Příspěvek#266 » úte 21. čer 2016, 07:36

A nyní se optám já , omlouvám se předem pokud se to již řešilo . Pokud jako čtvtou operaci použiji žehlení , používate i kalibr ???

Petzold

Příspěvek#267 » úte 21. čer 2016, 08:11

Honzek86: Jsem si jistý, Sided to popsal

zdenys73: Ano, ale u pistolových je nejlepší "kalibr" komora zbraně ze které to bude střílet, lauf se drží líp než kalibr :-) a nic navíc to nestojí.

Poli

Příspěvek#268 » úte 21. čer 2016, 09:06

Souhlas, stejně tak budeš zkoušet OAL, pokud budeš mít různé druhy střel.

Octopuss

Příspěvek#269 » úte 5. črc 2016, 20:43

Zvažuju přebíjení, skoro nic o tom nevím (ale čtu co se dá), a potřeboval bych nějakou tu radu. Snad je ok zeptat se tady, když na fóru není obecná diskuze o přebíjení.
Mám potenciálně v úmyslu přebíjet 9mm a .45 ACP. Nestřílím moc (teda zbroják mám necelý dva měsíce, tak můžu jen odhadovat), předpokládám, že to z obou pistolí bude tak 2000 ročně (dohromady). Za těhle podmínek mi přijde nejlepší volba ASI http://cs.strobl.cz/komplet-lee-classic ... ro-2-raze/.

S čím bych potřeboval poradit je co všechno k týhle sadě potřrebuju. Jediný co jsem vymyslel je pračka nábojnic, ale rozhodně je určitě spousta dalších věcí, i kdyby to byly jen drobnosti, co ulehčujou život (práci).

MM

Příspěvek#270 » úte 5. črc 2016, 20:54

Vaha na prach. Uplne staci mechanicka od Lee. Posuvne meradlo - ale nech to spolahlivo meria aspon 0.05mm. Pripadne delaboracne kladivko. Na pracku sa na uvod vykasli - uvidis neskor co a ako (ja som kupil az zhruba po 1 1/2 roku koli .223kam). To skor lacnu susicku na ovocie - prat mozes v lavori. To je asi vsetko co ma napada.

Zpět na