Lee Pro 6000 Six Pack
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1166
- Jarda.Jezek
Příspěvek#31 » ned 19. bře 2023, 16:44
Ta jehla je skutečně kritická část. S jehlou Hudec a ručním podáváním jednotlivých střel, jedním zásobníkem na zápalky sypaném po stovce z krabičky, ručně třepanými nábojnicemi a prachem dolévaným do lahvičky prachovače je hodinová produkce 360 kusů. Za hodinu a 33 minut u lisu je výsledkem 563 perfektních nábojů. Nábojnice jsou úplná směska včetně nontoxů, které procházejí, a včetně německých MEN, které díky zaškrcenému zápalkovému lůžku nepřijímají zápalky, takže se musí po zaražení zápalky o hranu vyhodit z druhé pozice.
-
- Jarda.Jezek
Příspěvek#32 » pon 20. bře 2023, 09:01
Poznámka k odpadní hadici.
Napřed mi to přišlo jako vachrlaté řešení, které nebude držet na pístu a nebo se bude uvolňovat zátka. Po nějaké době jsem byl velmi překvapen, jak dobře to drží nahoře i dole. No a po další době se hadice podle původního očekávání začala vyviklávat z nasazení na nátrubku pístu lisu. Ty neustálé nárazy od převodové páky to prostě fakt dlouhodobě vydržet nemůže.
Tak jsem použil stahovací pásek a teď už se to nevyviklá.
Je ovšem otázka, za jak dlouho neustále lámáná hadice praskne.
Napřed mi to přišlo jako vachrlaté řešení, které nebude držet na pístu a nebo se bude uvolňovat zátka. Po nějaké době jsem byl velmi překvapen, jak dobře to drží nahoře i dole. No a po další době se hadice podle původního očekávání začala vyviklávat z nasazení na nátrubku pístu lisu. Ty neustálé nárazy od převodové páky to prostě fakt dlouhodobě vydržet nemůže.
Tak jsem použil stahovací pásek a teď už se to nevyviklá.
Je ovšem otázka, za jak dlouho neustále lámáná hadice praskne.
- Foxrem
Příspěvek#34 » úte 25. dub 2023, 19:12
Mohl by se tu ještě někdo pochlubit jaká je hodinová produkce tohoto lisu u ráže 9mm Luger a ručního podávání střel nebo s podavačem? U lehce poladěného Classic Turret dělám 250ks za hodinu, zmetkovitost 0ks. Po Lee 6000 už chvíli koukám, ale aby to byl krok vpřed, chtělo by to produktivitu alespoň 400-500ks/hod a rozumnou životnost k tomu. Mám na Lee 6000 rovnou zapomenout ?
-
- Jarda.Jezek
Příspěvek#35 » úte 25. dub 2023, 19:43
Tak to by mě taky zajímalo.
Možná, že někdo šikovnější dá 800 za dvě hodiny v plném manuálu. Já asi ne. Dost uvažuji, že pořídím elektrický podavač nábojnic a střel, včetně podávací matrice. Očekávám pak produktivitu 500 kusů za hodinu, ale nejsem si jist, že nárůst výkonu o třetinu mi za to stojí.
Chtělo by to ale k tomu motorizovat i zápalky, a to zatím nevím jak.
Možná, že někdo šikovnější dá 800 za dvě hodiny v plném manuálu. Já asi ne. Dost uvažuji, že pořídím elektrický podavač nábojnic a střel, včetně podávací matrice. Očekávám pak produktivitu 500 kusů za hodinu, ale nejsem si jist, že nárůst výkonu o třetinu mi za to stojí.
Chtělo by to ale k tomu motorizovat i zápalky, a to zatím nevím jak.
- bugy15
Příspěvek#36 » pát 28. dub 2023, 12:18
Když to šlape tak udělám za 5 minut 100 kusů, pak mi zabere nějaký čas doplnit střely, zapalky a nábojnice, takže tech 500-600 by mohlo být realných. Podavač střel mám Mr. mini bullet feeder od DAA. Stačí si hlídat zajíždění podavače zápalek, správně otočené nabojnice a podavače, jinak zbytek je jen tahání za páku.
- tomas fuk
Příspěvek#38 » pát 28. dub 2023, 19:17
Za 5 minut 100 kusu neudelas. Ja na Lee Pro 1000 pri stejnem podavani strel a nabojnic delam 100 kusu naboju za 13 minut. Je to stejne narocny proces. Pri produktivite, kterou popisujes bys delal pri plne vybavenem lisu podavacem strel a nobojnic 1200 naboju za hodinu. Jasne zapalky se taky musi doplnovat, ale neni problem mit vic zasobniku a ty mit naplnene a jen je menit.
- Hankye
Příspěvek#39 » pát 28. dub 2023, 20:04
Tyjo pokukuju po něm ale ta produktivita mi přijde docela slabá ( fakt nechci nikoho urazit tak nebrat osobně prosím). Přemýšlel jsem o něm jako náhradě za loadmaster ale na něm mam vyzkoušenou produktivitu 400-420 kousku za hodinu v plnym manualu. Naposled jsme delali 8000 kusů a za víkend to bylo (za 20 hodin čistý práce) hotový ... jinak nový vypichovací jehly od lee jsem zlikvidoval za 2 hodiny práce 4. Dělaj to svině z automatovky. Pokud to někdo řeší asap tak na soustruh, vyvrtat 1.8 mm vrtákem dirku, radiálně do té jehly 4 mm dirku , vrták otočit dát do jehly, zavařit COčkem a přetočit. Předek vrtáku pak odbrousit. Je to svatý
- Foxrem
Příspěvek#40 » pát 28. dub 2023, 22:37
Hodinová produkce bude pravděpodobně nejvíc záležet na člověku co ten lis obsluhuje. Někdo bude mít vlažnější tempo a někdo svižnější pak budou jiné výsledky. Bude to stejně jako třeba na Classic Turret, někdo zvládne udělat 100 nábojů za hodinu jako maximum a někdo 250 a to je potom taky tempo, pro někoho až nemyslitelné, ale ten lis na to má... Jen obsluze se musí chtít .
- Hankye
Příspěvek#41 » sob 29. dub 2023, 12:50
No ano i ne. Podle mejch zkušeností s lisem je determinujícím faktorem u produktivity progresivních lisů plynulost pohybu, mít v úvratích křivku zrychlení plynulou. Pokud se dostaneš někam nad 400 tak ta plynulost prostě mizí tam už je to podle mě prostě na konstrukci toho lisu, jestli větší rázy ustojí v konzistentní kvalitě. Třeba LM má u 450 limit kdy OAL nemá s Gaussovou křivkou vůbec nic společnýho a mění ho klidně +- 0.4 mm v libovolnym rozdělení...
- v.k.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX