Uvízlá střelva v hlavni

audis

Příspěvek#31 » ned 21. led 2018, 23:30

jen jsem se ptal. díky oběma za cenou informaci kdyby náhodou.

MM

Příspěvek#32 » pát 30. srp 2024, 20:46

Tak dam cerstvu skusenost - 6" SW 28, moja blbost, ten naboj som mal oznaceny ako podozrivy (vyrusili ma pri prebijani), takze som ho poslal az na zaver do valu - no a ako som viac menej cakal, nebol tam prach.

WC EPRX strela, takze fakt "ideal" na vyklepavanie, skoncila cca 1cm od prechodoveho kuzela v hlavni, vybral som valec, prestriekal to WDckom, moju 8mm hlinikovu tycku (nemam aktualne mosadz) som na tom rozklepal, neslo to. Tak do sacku, mrazak na 1/2 hodinu (-20oC), este raz WDcko do hlavne a dve lahke poklepnutia a vylietlo to. Cize mrazit *palec nahor*.

Jarda.Jezek

Příspěvek#33 » sob 31. srp 2024, 09:10

Na Luger používám 8mm laminátovou tyčku z modelářského obchodu. Už jsem jí vyklepal několik uvízlých střel (cizí zbraně a cizí střelivo), a taky protlačil asi deset střel hlavní plně, když jsem potřeboval měřit, co z těch střel hlavně udělají. Tyčka stále drží. Až se rozpadne, z metru za 60 Kč si uříznu další 20cm kousek. Proč se vláčet s těžkou mosazí, když tohle váží pár gramů?

Mazat jsem nikdy nemusel a vždy stačilo pár ran. Tedy, na vyklepání uvízlých střel. Protlačit střelu dá mnohem víc práce.

MM

Příspěvek#34 » sob 31. srp 2024, 09:19

Ma to nejako osetrene konce? Pretoze predpokladam ze laminat by mal tendenciu sa stiepat. Inak toto bolo najhorsie co som zatial zazil, 9mm Luger a .223 sli vzdy v pohode, holt ten wadcutter je tvarovo aky je.

Jarda.Jezek

Příspěvek#35 » sob 31. srp 2024, 17:38

Konce mám zabroušené naplocho s mírně zakulacenou hranou na smirku ve vrtačce. Určitě se to časem štípat bude, ale za tu cenu je životnost skvělá. Hlavně to jde pořád nosit s sebou na střelnici.

Zpět na