Zbraň kat. B, registrovaná v ČR, na Slovensku (cestování se zbraní)

nimha

Příspěvek#1 » pát 9. srp 2024, 10:06

Ahoj,

máme jet na Slovensko, do hor, a lehce mě denervují útoky medvědů, o kterých se občas píše. Zvažuji si proto s sebou vzít svoji legálně drženou pistoli (9mm glock) a v krajní nouzi - při útoku medvěda - ji použít (střelba do vzduchu, případně do medvěda). Jsem občan ČR, mám český ZP a zbraň má český PZ.

Jde nějak legálně si ji tam vzít?

Střelec

Příspěvek#2 » pát 9. srp 2024, 10:09

Jestli to tam chceš nosit, tak máš smůlu.

cipis

Příspěvek#3 » pát 9. srp 2024, 10:10

Ne.
Maximálně pozvánka na závody (..), mezinárodní zbroják se zapsanou dotyčnou zbraní, ale pak je to stejně jen v režimu držení, za účelem přepravy z místa na místo.

JirkaCV

Příspěvek#4 » pát 9. srp 2024, 10:18

Sprej na medvědy. Na to zbroják nepotřebuješ.

nimha

Příspěvek#5 » pát 9. srp 2024, 10:22

Hm, díky za info. Takže by to bylo na černo, kdy při případném odhalení bych dostal na SK nedovolené ozbrojování a v ČR bych přišel o ZP (+ další)...

Haluziak

Příspěvek#6 » pát 9. srp 2024, 10:36

Při cestování pouze sprej na medvědy.
I kdyby jste měl EZP tak zbraň nemůžete nosit, musíte mít pozvánku na závod/lov a zbraň můžete použít pouze tam a k tomu účelu.

Státy nemají zájem aby to šlo. Že to nejde do Germanistánu je asi pochopitelné ale že se nedomluvili ani ČR SR, Polsko dává asi jednoznačnou indicii, že to ani v dohledné době nepůjde.

PS: Bacha na západ o ČR jsou (můžou být) problém i chladné zbraně a pepřáky na lidi (ty určené na zvířata by měli být v pohodě)

Piggy

Příspěvek#7 » pát 9. srp 2024, 12:07

Schválně jak by se Germáni tvářili na medvědí sprej :shock:

nimha

Příspěvek#8 » pát 9. srp 2024, 12:10

Díky, mrknu na ten sprej na medvědy, co je to zač. Abych spíš medvěda nerozdráždil ještě víc...

JirkaCV

Příspěvek#9 » pát 9. srp 2024, 12:28

Hlavně bych nedráždil slovenský poldy.
Pokud vím, tak se v Německu smí nosit pouze sprej s certifikací hunde only. Jaký je rozdíl mezi hundem a člověkem co do reakce na zásah netuším.

Sobiho

Příspěvek#10 » pát 9. srp 2024, 14:59

Obsah/objem účinné latky... v tom je rozdíl.

MojeTikka

Příspěvek#11 » pát 9. srp 2024, 17:58

Moji kolegove u sebe nosi odlamovaci noze. Ma to zakonnou delku, ale ostry jako cert. Obvykle ve dverich auta maji taky jeden, kdyby nahodou nejaky neodbytny zadatel o azyl vnikl oknem nekde na krizovatce (stava se). Atd. Ty sirsi varianty jsou docela pevne a jen tak se nezlomi.

Jasne, ze medu Bedu si nikdo nechce pustit k telu, ale kombinace pepraku a dobreho noze mi prijde byt rozumna. U medi nehrozi, ze by chvatem nuz odcizil a nasledne uzil k utoku.

MojeTikka

Příspěvek#12 » pát 9. srp 2024, 18:00

V Germanii docela frci pistole, co strili paprsek jako peprak. Patrony s chemikalii se v tom meni jak naboje. Nevim ale nazev, je to tak dva roky, co mi to kolega ukazoval. Neni na to Waffenschein, takze se to da volne koupit. Nekde na YT byly i videa, co si vzpominam. Tusim na dve rany. Treba to nekdo najde.

JirkaCV

Příspěvek#13 » pát 9. srp 2024, 18:38

MT: že by plynovka?

skagerak

Příspěvek#14 » pát 9. srp 2024, 18:59

Něco jak " pixeon"?

CzechJoker

Příspěvek#15 » pát 9. srp 2024, 19:06

Piexon. V Německé demokratické republice je kupodivu legální.
Ale trošku to už odbočuje od původního dotazu tazatele.

Zpět na