Zbraň kat. B, registrovaná v ČR, na Slovensku (cestování se zbraní)
- nimha
Příspěvek#1 » pát 9. srp 2024, 10:06
Ahoj,
máme jet na Slovensko, do hor, a lehce mě denervují útoky medvědů, o kterých se občas píše. Zvažuji si proto s sebou vzít svoji legálně drženou pistoli (9mm glock) a v krajní nouzi - při útoku medvěda - ji použít (střelba do vzduchu, případně do medvěda). Jsem občan ČR, mám český ZP a zbraň má český PZ.
Jde nějak legálně si ji tam vzít?
máme jet na Slovensko, do hor, a lehce mě denervují útoky medvědů, o kterých se občas píše. Zvažuji si proto s sebou vzít svoji legálně drženou pistoli (9mm glock) a v krajní nouzi - při útoku medvěda - ji použít (střelba do vzduchu, případně do medvěda). Jsem občan ČR, mám český ZP a zbraň má český PZ.
Jde nějak legálně si ji tam vzít?
- Haluziak
Příspěvek#6 » pát 9. srp 2024, 10:36
Při cestování pouze sprej na medvědy.
I kdyby jste měl EZP tak zbraň nemůžete nosit, musíte mít pozvánku na závod/lov a zbraň můžete použít pouze tam a k tomu účelu.
Státy nemají zájem aby to šlo. Že to nejde do Germanistánu je asi pochopitelné ale že se nedomluvili ani ČR SR, Polsko dává asi jednoznačnou indicii, že to ani v dohledné době nepůjde.
PS: Bacha na západ o ČR jsou (můžou být) problém i chladné zbraně a pepřáky na lidi (ty určené na zvířata by měli být v pohodě)
I kdyby jste měl EZP tak zbraň nemůžete nosit, musíte mít pozvánku na závod/lov a zbraň můžete použít pouze tam a k tomu účelu.
Státy nemají zájem aby to šlo. Že to nejde do Germanistánu je asi pochopitelné ale že se nedomluvili ani ČR SR, Polsko dává asi jednoznačnou indicii, že to ani v dohledné době nepůjde.
PS: Bacha na západ o ČR jsou (můžou být) problém i chladné zbraně a pepřáky na lidi (ty určené na zvířata by měli být v pohodě)
- JirkaCV
- MojeTikka
Příspěvek#11 » pát 9. srp 2024, 17:58
Moji kolegove u sebe nosi odlamovaci noze. Ma to zakonnou delku, ale ostry jako cert. Obvykle ve dverich auta maji taky jeden, kdyby nahodou nejaky neodbytny zadatel o azyl vnikl oknem nekde na krizovatce (stava se). Atd. Ty sirsi varianty jsou docela pevne a jen tak se nezlomi.
Jasne, ze medu Bedu si nikdo nechce pustit k telu, ale kombinace pepraku a dobreho noze mi prijde byt rozumna. U medi nehrozi, ze by chvatem nuz odcizil a nasledne uzil k utoku.
Jasne, ze medu Bedu si nikdo nechce pustit k telu, ale kombinace pepraku a dobreho noze mi prijde byt rozumna. U medi nehrozi, ze by chvatem nuz odcizil a nasledne uzil k utoku.
- MojeTikka
Příspěvek#12 » pát 9. srp 2024, 18:00
V Germanii docela frci pistole, co strili paprsek jako peprak. Patrony s chemikalii se v tom meni jak naboje. Nevim ale nazev, je to tak dva roky, co mi to kolega ukazoval. Neni na to Waffenschein, takze se to da volne koupit. Nekde na YT byly i videa, co si vzpominam. Tusim na dve rany. Treba to nekdo najde.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí