06.04.2014 - Závod LOS: Adisova pohárovka :-)
Kdy a kam za střílením
Moderátor: LOS vedení
-
jk-stengan - Příspěvky: 193
- Kontaktovat uživatele:
- jk-stengan
Příspěvek#31 » pon 7. dub 2014, 20:51
nerad ale přeci:-)
závod good...
trochu pro PAFa, protože jezdíš málo, tak nejsi schopen si užívat mé vychytávky
jínak co se týká závodu docela dobrý... jediný co mě fakt natchlo/nadzvedlo bylo taktické přebíjení, které jse vůbec nepobral z důvodu taktiky.... jestli někdo vyučuje, že zásobník prázdný či poloprázdný musí jít na první pozici do sumky pro zásobníky na opasku, protože se to takto vyučuje je u mě pouze osel co netuší co koho vyučuje a to myslím vážně..,. netuším kde to kdo okoukal, protože v reálu strkat na první pozici prázdný či poloprázdný zásobník může fakt jen OSEL... a dokážu dnes s čistým štítem říci, že nikdy nemusel zbraň použit jinde než na střelnici...
vysvětlení je prosté pokud přebíjím takticky nebo nuceně vždy, když beru zásobník beru ho zepředu a do této pozice patří max.. plný zásobník ze zadní pozice a na jeho pozici jde ten použitý a nebo žádný jínak to někoho jednoho dne díky malé palebné převaze může stát prdel a klidně ať si píše kdo chce co chce já to na závodě klído udělám abych nedostal nesmyslnou penalizaci, ale v reálu to hodím do odhazovacího pytlíku a nebo ho hodím do kapsy, tak abych měl vždy na první pozici plný zásobník a nemusel řešit v případě přebytí kolik tam je patron či v jakém stavu ty patrony jsou, když došlo k vyrazné manipulaci ze zásobníkem... to jen pro papírové válečníky který toto vyučují... a netuší proč se 20let vyrábějí odhazovací pytlíky
závod good...
trochu pro PAFa, protože jezdíš málo, tak nejsi schopen si užívat mé vychytávky

jínak co se týká závodu docela dobrý... jediný co mě fakt natchlo/nadzvedlo bylo taktické přebíjení, které jse vůbec nepobral z důvodu taktiky.... jestli někdo vyučuje, že zásobník prázdný či poloprázdný musí jít na první pozici do sumky pro zásobníky na opasku, protože se to takto vyučuje je u mě pouze osel co netuší co koho vyučuje a to myslím vážně..,. netuším kde to kdo okoukal, protože v reálu strkat na první pozici prázdný či poloprázdný zásobník může fakt jen OSEL... a dokážu dnes s čistým štítem říci, že nikdy nemusel zbraň použit jinde než na střelnici...
vysvětlení je prosté pokud přebíjím takticky nebo nuceně vždy, když beru zásobník beru ho zepředu a do této pozice patří max.. plný zásobník ze zadní pozice a na jeho pozici jde ten použitý a nebo žádný jínak to někoho jednoho dne díky malé palebné převaze může stát prdel a klidně ať si píše kdo chce co chce já to na závodě klído udělám abych nedostal nesmyslnou penalizaci, ale v reálu to hodím do odhazovacího pytlíku a nebo ho hodím do kapsy, tak abych měl vždy na první pozici plný zásobník a nemusel řešit v případě přebytí kolik tam je patron či v jakém stavu ty patrony jsou, když došlo k vyrazné manipulaci ze zásobníkem... to jen pro papírové válečníky který toto vyučují... a netuší proč se 20let vyrábějí odhazovací pytlíky

- kuba
Příspěvek#32 » pon 7. dub 2014, 21:36
stengun: tady to bylo tusim proto aby to bylo pro vsechny stejne, los te nema ucit neco noveho jen zabavnou formou poukazat na nejake veci pripadne vyzkouset nejake veci
zas pri taktickem prebiti neodhazujes nic do kapsy ani do odhazovaku, tam mas cas to opravdu vyndat z posledniho pouzdra a pripadne kdyz zbejvaj naboje vratit tam, zas je blbost tam strkat ten prazdny, ten patri do toho odhazovaku
ale zas kdo na ulici nosi odhazovak?
takze na zem 

zas pri taktickem prebiti neodhazujes nic do kapsy ani do odhazovaku, tam mas cas to opravdu vyndat z posledniho pouzdra a pripadne kdyz zbejvaj naboje vratit tam, zas je blbost tam strkat ten prazdny, ten patri do toho odhazovaku

-
MichalAdam - Příspěvky: 191
- MichalAdam
Příspěvek#33 » pon 7. dub 2014, 22:10
Tento způsob přebití byl vyžadován z důvodu:
1.aby to pro všechny bylo stejné a opět se nenašel nějaký střelec, který by si vymyslel svůj postup. A ano to i v případě, že nebude mít žádný náboj.
Vím jak to na závodech chodí. jestliže je nějaká procedura, tak každý by si odpáskoval, šel by do prázdného zásobníku, hodil by ho na zem a podstatně rychleji přebil. to jsem nechtěl a myslím, že tvrdé pravidlo nebyl až tak špatný nápad. Šlo hlavně o to aby si to střelci skutečně vyzkoušeli.
2.Nebudu tvrdit, že vím všechno. Od toho jsou jiní, ale jestliže mi tento postup(stejné pouzdro- vyndat, zandat) osobně doporučí P.Černý, tak o tom nemám důvod pochybovat.
3. pytlík na opasku nenosím
Ahoj v sobotu, papírový válečník Adis
1.aby to pro všechny bylo stejné a opět se nenašel nějaký střelec, který by si vymyslel svůj postup. A ano to i v případě, že nebude mít žádný náboj.
Vím jak to na závodech chodí. jestliže je nějaká procedura, tak každý by si odpáskoval, šel by do prázdného zásobníku, hodil by ho na zem a podstatně rychleji přebil. to jsem nechtěl a myslím, že tvrdé pravidlo nebyl až tak špatný nápad. Šlo hlavně o to aby si to střelci skutečně vyzkoušeli.
2.Nebudu tvrdit, že vím všechno. Od toho jsou jiní, ale jestliže mi tento postup(stejné pouzdro- vyndat, zandat) osobně doporučí P.Černý, tak o tom nemám důvod pochybovat.
3. pytlík na opasku nenosím
Ahoj v sobotu, papírový válečník Adis
-
- Kontaktovat uživatele:
- jk-stengan
Příspěvek#34 » úte 8. dub 2014, 06:45
Kuba, Adis :
ANO zcela chápu souměřitelnost závodu ...
Adis:
oki napíšu Černochovi, aby ti řekl že se nepoužívají schody ani výtah, ale skáče se z okna z 9 patra a jelikož nemáš důvod pochybovat, tak bych asi rovnou založil nějaké konto na podporu těchto oveček... nebudeme přeci dělat ovce ....néééé nééééé néééé
asi tak to vidím já, prostě mi to nebere hlava i když jsem střelnou zbraň vždy použil pouze jako hrozbu tohle bych fakt asi nedělal v reálném životě a může mi to tvrdit kdokoliv.
ANO zcela chápu souměřitelnost závodu ...
Adis:
oki napíšu Černochovi, aby ti řekl že se nepoužívají schody ani výtah, ale skáče se z okna z 9 patra a jelikož nemáš důvod pochybovat, tak bych asi rovnou založil nějaké konto na podporu těchto oveček... nebudeme přeci dělat ovce ....néééé nééééé néééé
asi tak to vidím já, prostě mi to nebere hlava i když jsem střelnou zbraň vždy použil pouze jako hrozbu tohle bych fakt asi nedělal v reálném životě a může mi to tvrdit kdokoliv.
- E-Ryc
Příspěvek#35 » úte 8. dub 2014, 07:52
Ja byl teda jen za poskoka, ale muj prvni dojem byl, ze "vratit na stejne misto" bylo mineno z nosice-na nosic; z kapsy - do kapsy. Coz mi prijde rozumne. A az pak se to upresnilo na presne stejny nosic. A co jsem tak videl, takticka prebiti mela rezervy uplne jinde nez ve vraceni do stejneho nosice 

-
- MichalAdam
Příspěvek#36 » úte 8. dub 2014, 08:55
Opět jednoduchý důvod:Jestliže nařídím přebití do nosiče,tak X% střelců si nechají jeden nosič prázdný,tím se zase obchází procedura.Je rychlejší nandat zásobník na prázdné místo,naproti tomu vložit zásobník na místo z kterého vyndaváte nový plný zásobník je pomalejší.Nebudu tady řešit jestli měl být použit přední/zadní nosič. šlo hlavně o to aby si to střelec vůbec vyzkoušel,
ale to už jsem psal..
ps sten:nejsem gurka,abych bez padáku stál u dvířek dakoty a čekal na povel velitele ke skoku.asi poslednímu, ale jestliže mi poradí někdo kdo toho asi trochu víc ví,tak nemám problém s tím to použít.
ale to už jsem psal..
ps sten:nejsem gurka,abych bez padáku stál u dvířek dakoty a čekal na povel velitele ke skoku.asi poslednímu, ale jestliže mi poradí někdo kdo toho asi trochu víc ví,tak nemám problém s tím to použít.
- kuba
Příspěvek#37 » úte 8. dub 2014, 09:10
michal: tak ono kdyz máš jen jednu sumku se zásobníkem tak to opravdu tak funguje
ale když jich je víc tak se to bere vždycky z toho nejhůř přístupnýho aby jsi měl ty nejlépe přístupný vždycky plné a v krizové situaci kde není čas nad ničím přemýšlet automaticky bral z toho nejlépe dostupného tak aby to bylo nejrychlejší atd... 

-
- MichalAdam
Příspěvek#38 » úte 8. dub 2014, 09:52
Jistě,s tím souhlasím,jen jsem už nechtěl řešit přední/zadní nosič.stačí to,že jsou střelci vůbec schopný nahradit zásobník jiným.
Na více taktických vychytávek je vhodnější kurz.
Když dělám závod,tak první otázka je -co chci aby si střelci vyzkoušeli?pak nějaký nákres atd.. tady jsem chtěl hodně přebíjení a myslím,že si to lidi užili.
Kubo,narazit 17-20ti ranný šuple,prolítnout situací je už trochu nuda
Na více taktických vychytávek je vhodnější kurz.
Když dělám závod,tak první otázka je -co chci aby si střelci vyzkoušeli?pak nějaký nákres atd.. tady jsem chtěl hodně přebíjení a myslím,že si to lidi užili.
Kubo,narazit 17-20ti ranný šuple,prolítnout situací je už trochu nuda

-
- Kontaktovat uživatele:
- jk-stengan
Příspěvek#39 » úte 8. dub 2014, 18:37
Michale mě osobně nejde o závod jen o divno učení jistého pána, který je proti sportovním střelcem a dle tvého vysvětlení co si představuje pod pojmem taktické přebití atd... jsem rád, že nejdu k eurovolbám
asi tak na závěr debaty ...
jínak v závodě to bylo fajn stejně jako nabíjení náboje do zásobníku prostě jiná manipulace a dost to zamíchalo pořadím.. závod to byl fajn

jínak v závodě to bylo fajn stejně jako nabíjení náboje do zásobníku prostě jiná manipulace a dost to zamíchalo pořadím.. závod to byl fajn
- PaF
Příspěvek#40 » úte 8. dub 2014, 19:19
Mne se taky moc nezda vraceni zasobniku do konkretniho pouzdra. Nakonec pouzdro na zasobnik není povinna vybava pro LOS. Mělo by stacit, ze nezustane zasobnik na zemi, ale jde se strelcem dal situaci... Hledani spravneho pouzdra na opasku je capina. Vhozeni do kapsy by mělo stacit. Stenganovy vyhrady k primarni dostupnosti neplneho zasobniku mi zni rozumne.
Ale, Adis to tak zavedl, je to procedura dana autorem, není to nic proti pravidlum, a navíc to nuti něco drzet v hlave. A to je O.K. Nic to nemeni na tom, ze slo o perfektni závod.
Ale, Adis to tak zavedl, je to procedura dana autorem, není to nic proti pravidlum, a navíc to nuti něco drzet v hlave. A to je O.K. Nic to nemeni na tom, ze slo o perfektni závod.

- cmk
Příspěvek#41 » úte 8. dub 2014, 19:45
MichalAdam píše:2.Nebudu tvrdit, že vím všechno. Od toho jsou jiní, ale jestliže mi tento postup(stejné pouzdro- vyndat, zandat) osobně doporučí P.Černý, tak o tom nemám důvod pochybovat.
Nevim, jestli, kluci, pisete oba o tomtez problemu.
Ja si z breafingu Pavla Cerneho pamatuji, ze chtel "zasobnik ulozit do pouzdra" - tudiz tam, kde ho strelec vzal ve smyslu kam pro nej bude zase sahat... A chtel, aby si ho lidi nehazeli za tricko apod... Ale rozhodne neresil, jestli kdyz mam pouzdro na 3 zasobniky, jestli poloprazdny zasobnik vratim do predni, stredni nebo zadni casti nebo do ty, odkud jsem vzal plny.
Tedy to "odkud vezmu, tam vratim" znamena na uroven pouzdra, nikoliv do urovne pozice v pouzdre.
Kazdopadne je to drobnost s ohledem na to, jak se zavod jinak, myslim, povedl... Gratulace rediteli a stavecum.
- lekar.t
Příspěvek#42 » úte 8. dub 2014, 19:56
Zdar
stran závodu a vracení zásobníku do stejného držáku
toto pravidlo vzniklo záměrně pro QVEULANTY obcházející procedury
osobně bych odhodil do odhazováku
situace č.6 jasně ukázala že projít jednoduchou situaci bez opisování je v 95% možné jen s penalizací
byl to povedený závod a pokud to chce někdo udělat jinak má možnost
jestli je taktické přebití jediný důvod k nespokojenosti tak si Adis klidně zapálí Hawano na oslavu
a tajných dělejme víc ono to totiž jde, jen chtít.
stran závodu a vracení zásobníku do stejného držáku
toto pravidlo vzniklo záměrně pro QVEULANTY obcházející procedury
osobně bych odhodil do odhazováku
situace č.6 jasně ukázala že projít jednoduchou situaci bez opisování je v 95% možné jen s penalizací
byl to povedený závod a pokud to chce někdo udělat jinak má možnost
jestli je taktické přebití jediný důvod k nespokojenosti tak si Adis klidně zapálí Hawano na oslavu
a tajných dělejme víc ono to totiž jde, jen chtít.
-
- Kontaktovat uživatele:
- jk-stengan
Příspěvek#43 » úte 8. dub 2014, 21:10
tak mé malé fópa s vracením do pouzdra pro zásobník se koukám rozrůstá..
nemá tio nic společného se závodem!!! na závodě je zdela jasný a dobře zvolený postup pro souměřitelnost..
jen mě napadlo kolik lidí může dělat něco co odporuje logice v reálu.. to že Pavel leckdy tvrdí něco o čem je přesvědčen že to tak má být nechám pouze na posouzení lidí co k němu chdí na kurzy atd.. nevím co Pavel říkal komu jen mě zarazil jeho postoj jako profíka že vrací použitou věc na pozici kde má být buť prázdno či nic to je vše ... nerad bych aby se to tu zvrtlo v debatu a konci světa každý ať dělá co mu vyhovuje já to prostě v reálu tato nedělám a proto mám těch zásobníků i na závodě více než jeden toď vše z mé strany
nemá tio nic společného se závodem!!! na závodě je zdela jasný a dobře zvolený postup pro souměřitelnost..
jen mě napadlo kolik lidí může dělat něco co odporuje logice v reálu.. to že Pavel leckdy tvrdí něco o čem je přesvědčen že to tak má být nechám pouze na posouzení lidí co k němu chdí na kurzy atd.. nevím co Pavel říkal komu jen mě zarazil jeho postoj jako profíka že vrací použitou věc na pozici kde má být buť prázdno či nic to je vše ... nerad bych aby se to tu zvrtlo v debatu a konci světa každý ať dělá co mu vyhovuje já to prostě v reálu tato nedělám a proto mám těch zásobníků i na závodě více než jeden toď vše z mé strany
- icehand
Příspěvek#44 » úte 8. dub 2014, 22:15
Nechtel jsem se k tyhle banalite vyjadrovat, ale pripada mi, ze se tady zabyvate detailnimi vecmi v ramci taktickeho prebiti, jehoz definice na dane situaci byla jasna. Proc se nezabyvate stejne o logiku jinych postupu? Tady jste meli dane co se po vas chce a hotovo. Mam pocit, ze to nebyl kurz taktickeho prebijeni, kdyztak me opravte. Stejne jako snizeni silutety pred tercem, ktery je od vas 5m. Proc resite takovou prkot? To, ze nekde musite jit nejprve doprava a pak doleva taky neresite. Kdyz musite nekde zatahat za provazek taky ne. Samozrejme, ze nepochybne nosite vsichni odhazovaky v ramci EDC, stejne tak, jako pet zasobniku na opasku a z toho jedno volne pouzdro pro pripad taktickeho prebiti. Uplne idealni je na to magnet na opasku!!!! Chapete co je ten zasadni problem? Jasne, ze nekdo bezne skryte nosi kazdy den 1911 s trychtyrem. Ten problem je uplne nekde jinde a vy vsichni to myslim vite. Stengane, v tomhle jsi me docela prekvapil. Vis sam moc dobre, ze ucast je na techto zavodech je i z rad zavodniku, kteri se snazi alespon zkusit ziskat vyhodu jak psal Adis. Mozna to tak mam akorat ja, ale nosim pouze jeden nahradni zasobnik v jednopozicovem holsteru. Kam by sis ten poloprazdnej po taktickem prebiti dal? Do odhazovaku? Do kapsy? Jak rikam mozna opravdu nekdo nosi dvousumku pokud ma treba subcompact ale pak bude brat ze zadni sumky a to je ok, protoze tam bude zase vracet ten poloprazdnej(on totiz mozna i ten muze rychle potrebovat a lovit ho v kapse nebude zrovna ideal, jestli si vubec v tom stresu vzpomene, do jaky kapsy ho dal....). Narizeno nebylo brat zasobnik z 1.pozice. Bylo receno odkud beru, tam vracim. Myslim, ze pokud neberete Los, jakoze nabehnete v taktice s warbeltem a chestrigem narvanym zasobniky a vc.odhazovaku, je to uplne mimo misu. Stejne tak jako ipsc opasek s X pouzdry na zasobniky, magnetem a jednim prazdnym pouzdrem pro zasobnik, ktery si davam do zbrane na povel:"load and make ready" 

-
- MichalAdam
Příspěvek#45 » stř 9. dub 2014, 09:12
Díky všem za příspěvky na téma přebití,tímto bych to ukončil.Procedura byla nastavena,dodržena.možná u někoho se skřípajícími zuby,ale bylo to pro všechny stejný.To co jsem tím sledoval bylo podle mého pohledu dodrženo.konec..
Ohledně zakleknutí u terče a následné řešení problému/přebití.Taky si myslím,že to neni úplně ideální.střelec by měl skočit za kryt,popřípadě se dostat jinam a nedělat tento úkon proti nevyřešenému terči.Zde na těchto závodech jsem upozorňoval rozhodčí na situacích kde se to mohlo stát,že to po nikom nevyžaduju,protože je to z mého pohledu blbost.Jednalo se hlavně o situaci kde střelec ustupoval a řešil terče jak se mu odkrývaly.Podmínka pro přebití byla taková,že střelec mesmí přebíjet před nevyřešeným terčem.Ale opět byla to procedura nastavená na tomto závodě,netvrdim,že je to nejlepší,ale zde to tak bylo.Jak to poberou jiní pořadatelé nechám na nich.
Ještě bych doplnil,že rozhodčí byli po celou dobu na situacích a dávalali všem stejné briefingy a popsali postupy a procedury,což taky dopomůže ke stejnému metru pro všechny.
Ohledně zakleknutí u terče a následné řešení problému/přebití.Taky si myslím,že to neni úplně ideální.střelec by měl skočit za kryt,popřípadě se dostat jinam a nedělat tento úkon proti nevyřešenému terči.Zde na těchto závodech jsem upozorňoval rozhodčí na situacích kde se to mohlo stát,že to po nikom nevyžaduju,protože je to z mého pohledu blbost.Jednalo se hlavně o situaci kde střelec ustupoval a řešil terče jak se mu odkrývaly.Podmínka pro přebití byla taková,že střelec mesmí přebíjet před nevyřešeným terčem.Ale opět byla to procedura nastavená na tomto závodě,netvrdim,že je to nejlepší,ale zde to tak bylo.Jak to poberou jiní pořadatelé nechám na nich.
Ještě bych doplnil,že rozhodčí byli po celou dobu na situacích a dávalali všem stejné briefingy a popsali postupy a procedury,což taky dopomůže ke stejnému metru pro všechny.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí