PČR a lov divočáků
- Gimpel
- Erix
Příspěvek#96 » ned 1. pro 2024, 17:47
vgj píše:Tak jeden z myslivců tak pěkně nafocených i promluvil.
https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/pol ... pravy_jape
Hezky to shrnul z pohledu těch co odstřelená prasata oklízel,..
Byl jsem svědkem rozhovoru dvou myslivců. Ty voe, jsem zkoušel tu svou kulovnici a nové domácí patrony. Vzal jsem prase na komoru a to pak ještě cca 50-100 metrů běželo do lesa. Všude krve fakt jak z prasete,... Cosi mlel i o dostřelování, takže i mezi myslivci jsou xxx a navíc prase táhnou na špagátě přes půl lesa a navíc se blbec ještě nechal natočit do zpráv. Takto opravdu humánní regulace neprobíhá.
U nás když byl hon, tak v honit během bylo ticho snad ještě na přes rok, ani ptáček. Co se podle, dostalo ránu. Být tam bába na klestí, tak ji má. Z toho plyne, že přes rok nic a na podzim jatka, ne všude, ale děje se to.
- MojeTikka
Příspěvek#98 » ned 1. pro 2024, 20:17
Bych mohl denne fotit, co mi psi pri prochazce pritahnou z naseho lesa. Skoda mluvit. Mam dva retrievery a neni dne, abych jim neco nerval z mord a necpal to do popelnice. Jeste, ze uz je zima, jinak by ta popelnice pochodovala okolo baraku. Neverim, ze je tu tak masovy prirozeny uhyn cerne a srnci. S mistnim spolkem jsem to resival nekdy pred deseti lety, pak mne to prestalo bavit.
- Erix
Příspěvek#99 » ned 1. pro 2024, 21:16
Tak něco je úhyn, něco postřeleno, ale nedohledáno (myslivci, bohužel i pytláci).
Jinak to postřelení myslivců, asi slušnej oddíl. No každý 3. je slepý, každý 4. je magor, který si plete les s taktickou střelnicí a pak jsou i takový co jim to spustí ani neví kdy (staré pušky, nebo klepavá ruka). I když bude mít naházel na hlavě maják, tak to stejně někdo pošle do křoví, odkud jde zvuk, nebo se hejbe keř (třeba šla babka na dřevo->i to se, stalo)
Jinak to postřelení myslivců, asi slušnej oddíl. No každý 3. je slepý, každý 4. je magor, který si plete les s taktickou střelnicí a pak jsou i takový co jim to spustí ani neví kdy (staré pušky, nebo klepavá ruka). I když bude mít naházel na hlavě maják, tak to stejně někdo pošle do křoví, odkud jde zvuk, nebo se hejbe keř (třeba šla babka na dřevo->i to se, stalo)
- MojeTikka
Příspěvek#100 » ned 1. pro 2024, 22:02
V nasi dire je to tak, ze behem roku chodi jen par lidi, spocital bych je na jedne ruce. A ti i krmi a udrzuji posedy. Ti strili casto, takze vetsinou trefi a taky s tim umeji zachazet. Absolutni tragedie jsou podzimni hony, kdy se zvou vazeni soudruzi od reditelu nemocnic pres kdejake funkcionare, kteri si vystreli tak jednou do roka. Nase MS ma jen par clenu, ale na hon, to jich je najednou trikrat tolik. Skoda mluvit.
Na strelnici maji jednou rocne kulovnici a jednou rocne broky. To probiha vetsinou v pohode, protoze na vsechno je cas, je tam ridici strelby, nic se nedohledava a nedostreluje, proste i nejvetsi kopyto to nejak zvladne. Na honu pak je vetsi stres, zadne laboratorni podminky a pak se stavaji nehody.
Na strelnici maji jednou rocne kulovnici a jednou rocne broky. To probiha vetsinou v pohode, protoze na vsechno je cas, je tam ridici strelby, nic se nedohledava a nedostreluje, proste i nejvetsi kopyto to nejak zvladne. Na honu pak je vetsi stres, zadne laboratorni podminky a pak se stavaji nehody.
- JirkaCV
- dan
Příspěvek#102 » pon 2. pro 2024, 10:48
I ja jsem v pritomnosti postarsich myslivcu vzdycky obezretnejsi, ale meli bychom se pokusit byt aspon trochu objektivni. Pokud ma s sebou kver v rezimu drzeni tak neni vetsi hrozbou nez delnik s lopatou a je mensi hrozbou, nez namazanej jinej, s kudlou v kapse. A nevim ani o tom, ze by se nejak casto stavalo, ze "myslivec pod vlivem" zacal kumpany v hospode ohrozovat zbrani. Takze je otazka nakolik je myslivec s puskou v hospode skutecnym rizikem, a nakolik jde o ritualni obavu, jejiz koreny jsou predevsim v tvoji (a ano, i moji) hlave ...
- JirkaCV
- vgj
Příspěvek#104 » pon 2. pro 2024, 11:18
V hospodě bývají zbraně spolehlivě vybité. Horší je to, když někdo zapomene vybít mezi lečemi.
Ale zpět k tématu PČR a lov divočáků.
Všimli jste si, jaké je krásné ticho? https://www.svscr.cz/zdravi-zvirat/amp- ... informace/
Podle novinářů bylo třetí týden uloveno 6 ks (dle dotazu na policii).
V seznamu také nepřibylo žádné prase nakažené.
Ale zpět k tématu PČR a lov divočáků.
Všimli jste si, jaké je krásné ticho? https://www.svscr.cz/zdravi-zvirat/amp- ... informace/
Podle novinářů bylo třetí týden uloveno 6 ks (dle dotazu na policii).
V seznamu také nepřibylo žádné prase nakažené.
- Sobiho
Příspěvek#105 » pon 2. pro 2024, 11:27
V hospodě bývají zbraně spolehlivě vybité...
Tak u tohoto jsem se hodně nasmál!
Takovou jistotu mít u ožralců...tak to klobouk dolů! Už jsem totiž ledacos viděl od pánů lesa...
Já když se vracím se zbraní, tak první jde zbraň domu, a do hospody zásadně bez, a nezůstane ani v autě, prostě domu do trezoru!
Tak u tohoto jsem se hodně nasmál!
Takovou jistotu mít u ožralců...tak to klobouk dolů! Už jsem totiž ledacos viděl od pánů lesa...
Já když se vracím se zbraní, tak první jde zbraň domu, a do hospody zásadně bez, a nezůstane ani v autě, prostě domu do trezoru!
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí