PČR a lov divočáků

ondra009

Příspěvek#121 » pon 2. pro 2024, 15:08

> U nás mají myslivci zákaz vstupu i beze zbraně.

Myslim, ze tahle veta zhrnuje vsechny prispevky v tyhle diskuzi. Jenom plivani a cira nenavist proti nekomu, kdo ma o trochu jiny zajmy.

ondra009

Příspěvek#122 » pon 2. pro 2024, 15:09

Erix: vsechno co jsi napsal, do posledni vety jsi si vymyslel, ze?

Erix

Příspěvek#123 » pon 2. pro 2024, 15:26

Konkrétně co? Předpisy ohledně odlovu + procedura okolo se myslivcům nelíbí. Pomoc od policie je fakt, "soukromé" odlovy pro VIP, co nemají papíry taky a třeba nikdy nestříleli před střelbou na zvíře.
Dále většinou nekontrolované opilecké radovánky, někteří se ani už pořádně netrefí a jen to kropí,co se hne,...
Ano, najdou se výjimky, ale těch špatných je tam dost a to dělá pověst celku. Pak třeba ty zákazy v hospodě pro všechny.

P. S. Z doslechu, ale věrohodného vím, že třeba jeden exot jel do Afriky na odstřel lva, co si pak myslet? Opravdu toto má být členem spolku myslivců?

cipis

Příspěvek#124 » pon 2. pro 2024, 16:03

Co má co společného odlov lva v Africe s myslivcem? Na to si můžu zajet i já, když budu chtít a budu mít na to peníze.
Zase na to koukáš úchylnou zakazovací logikou. Se ti to nelíbí, tak to chceš zakázat ...
Kolik se stalo průserů s tou opřenou flintou v hospodě? Za poslední roky se akorát tak občas na honu trefí mezi sebou, jinak nic. Alkohol na lovu nebyl prokázán už hodně dlouho. To vyloženě lžeš, že nekontrolované opilecké radovánky.
Přijde mi, že ze zbraně jako takové děláš nějakou modlu, něco spešl, něco extra. Přitom je to kus železa, jako každý jiný. Že denně sedá do aut spousta lidí ožralých či nezpůsobilých, to ti evidentně nevadí. Ale jak se myslivec ožere, byť neporuší zákon o zbraních a střelivu (je zakázáno manipulovat na veřejnosti, nikoliv držet), tak je to něco kardinálně špatného. Že si ale někdo uprostřed spářky vzpomene, že potřebuje "přeparkovat" auto, to je ti asi putna ...
Naposledy upravil(a) cipis dne pon 2. pro 2024, 16:18, celkem upraveno 1 x.

marinakus

Příspěvek#125 » pon 2. pro 2024, 16:07

Erix : Takže pokud se vyskytne občas debil na střelnici, jsou podle Tebe všichni střelci debilové ale nějaké výjimky možná existují? Přesně toto jsi totiž napsal o myslivcích. Navíc, dnes si na honu nikdo nedovolí dát panáka. To za prvé. Za druhé i lev je jen zvíře a i jeho stavy jsou prostě regulovány. Tato policejní akce je zatím totální předražená kravina a nedivím se místním myslivcům, že jsou nasraní. A jako poslední. Nejsem myslivec a nelovím. Nechtěl už jsem do této úplně zbytečné debaty vstupovat ale Ty jsi fakt unikát, tak mi to nedalo.

Erix

Příspěvek#126 » pon 2. pro 2024, 16:32

No, tak to hodnotím, dle místních, kde hon není hon, ale spíše apokalypsa v lese. ;) Proto taky ta poznámka o tzv. mrtvém/tichém lese, kde nebylo dlouho ani ptáčka.
No abych nebyl úplně zaujatý proti myslivcům, tak znám i takové, co by se nejraději ubytovali v lese. Jeden má i záchrannou stanici živočichů, opravdový unikát a myslivec, jak se patří.
No, že někomu přijde, že ze zbraně dělám něco extra, tomu se, říká věčný respekt. Ono spoustě lidí časem přijde vše už rutina, všechno vím, všechno znám a pak se divíme (jsou obory, kde se dělají i opatření,proti vzniku rutiny a jejím případným následkům->typicky stíhací piloti/jen odbočka,ať víme taky něco extra/).

P. S. Ptal jsem se maníka, hobby myslivce, co máš za zbraně? No kulovnici a brokovnici Jakou máš ráži? No já nevím, něco starýho, ale patrona je to pořádná. Vtip? Ne! ;) :lol: Asi mám štěstí na exoty a současně to asi moc prožívám.
Nikdo, ani já tady celek na základě pár jedinců neodepisuje, jen to nedělá dobré světlo, ale jak vidno celek se hodnotí na základě chování každého článku -> viz událost z minulého roku. ;)

Piggy

Příspěvek#127 » pon 2. pro 2024, 16:46

dan píše:KN pomoci muze, obzvlaste pokud ma hospodsky zbrojak a zbrane zabezpeci v souladu se zakonem, ale uplne bych na to nesazel. Presneji receno, ten hospodsky na to sazi svuj zbrojak.
KN si v dané situaci moc neumím představit. To snad už spíš NO - bezprostředně hrozí "ohrožení pod vlivem návykové látky" :lol:

Sody

Příspěvek#128 » pon 2. pro 2024, 18:25

Tahle akce měla být "pomoc od policie"?
Já myslel, že to byl způsob, jak ztrapnit myslivce, aby se lépe protlačila novela zákona o myslivosti, která se myslivcům moc nelíbí.
Mimochodem, nemám pocit, že to úplně klaplo...

Blacky

Příspěvek#129 » pon 2. pro 2024, 18:32

Na základě čeho jsi "myslel".

Gimpel

Příspěvek#130 » pon 2. pro 2024, 18:50

........ ,,zhrnuje vsechny prispevky " .........

Byly doby kdy jsem koketoval s možností, se k myslivcům připojiti a byl i zván.
Zde v této nekonečné symfonii pro bubny, jsem si tuším alespoň tak třikrát, rovněž krátce zabubnoval.
Nenávist k myslivcům, kde bych zrovna tuto vzal?? :) :)

Jarda.Jezek

Příspěvek#131 » pon 2. pro 2024, 19:07

Pánové, pojďte si na to založit vlákno, kde si můžete nadávat na myslivce případně vyjadřovat k nim svou nehynoucí lásku, dle libosti.

dan

Příspěvek#132 » pon 2. pro 2024, 19:09

Jarda.Jezek píše:ukáže myslivcům kumbál ... Jen si je místo o zeď za sebou opřeli o zeď za rohem
Cimz je majitel ztrati z pod kontroly a nikdo jiny se ke kontrole nad nimi nehlasi. Za myslivce mluvit nemuzu, ale me by to pripadalo jako mene vhodne reseni. Jak z hlediska majitele zbrane, tak z hlediska obav o bezpecnost, kvuli ktere se to delalo. Ale na to mohou byt ruzne nazory.

Jarda.Jezek

Příspěvek#133 » pon 2. pro 2024, 19:17

Jistě, ale ty nejsi jedním z těch dotčených myslivců. Co majitel ztrácí nebo neztrácí, je věcí majitele, hospodský nic nepřevzal, jen asi řekl myslivcům, že jestli chtějí, mohou si kvéry složit na hromadu někde, kde nebudou překážet. No, a že chtěli? Jejich volba. Vzhledem k tomu, že si je stejně nalití odnášeli a manipulovali s nimi, bylo to porušení odložením jen řadou z mnohých.

Řekl bych, že není třeba to přehánět s papeženstvím a být papežštější než papež. Všichni někdy něco porušujeme, tak nějak normálně přirozeně.

DVII

Příspěvek#134 » pon 2. pro 2024, 19:33

Erix píše:P. S. Ptal jsem se maníka, hobby myslivce, co máš za zbraně?

Tak ono záleží na tom, kdo se mně ptá a proč a jak vlastně ví že neco mám. Ale v 99% budu mlžit a nepodám raport včetně hesla od trezoru. Pokud to není opravdu důvěryhodný známý, tak je po tom každému zvědavci ... Řekněmež ord

ondra009

Příspěvek#135 » pon 2. pro 2024, 20:14

Ja bych vas jen upozornil, ze narozdil od rizeni, nikde v zakone neni napsano, ze nesmim mit zbran a u toho chlastat. Natoz aby mi precitlively ochrance zvirat takovou zbran zabavoval.

Zpět na