Zbrojní průkaz C - má smysl?
- jezekif
Příspěvek#31 » sob 7. srp 2021, 05:44
Střelby z kozlice se netřeba obávat (naopak je to oproti dvojce lehčí) a její rozborka taky není obtížnější než u dvojky. A před zkouškou už se, pokud se nic nezměnilo, nedá měnit na jaké skupiny se hlásíš. Jde pokud si to dobře pamatuji pak jen při žádosti o vydání nepožádat o všechny, nebo požádat až po nějaké době, nejdéle však do roka od zkoušek.
- Piggy
Příspěvek#32 » sob 7. srp 2021, 05:55
Technická: pokud nebudeš mít A ani B, ale budeš mít E nebo D, mělo by ti spadnout do klína A+B+C.kolemjdoucí píše:v budoucnu se dá předpokládat, že s novelou ZOZ ti C spadne samo do klína (pokud budeš mít B nebo A).
Technická: pokud nesplníš zdravotní způsobilost na C, seberou ti i D/E.rumburak18 píše:případný problém se zdravotní způsobilostí za pět nebo více let odteď při rozšířování ZP (v době, kdy ti ve věcech vězí desetitisíce).
Já vím, jsme všichni zdraví, ale třeba s takovým zrakem to jde někdy rychle, to se člověk ani nenadá.
- JirkaCV
Příspěvek#35 » pon 9. srp 2021, 12:04
Zdravotní způsobilost určuje vyhláška 493/2002 Sb.
V příloze 1, Část II oddíl 1 je jako důvod k vyloučení zdravotní způsobilosti uvedeno:
Pro ty, kteří vidí pouze na jedno oko (můj případ):
V obou případech tedy můžete při zkoušce zraku nasadit brýle.
Zraková ostrost zde.
V příloze 1, Část II oddíl 1 je jako důvod k vyloučení zdravotní způsobilosti uvedeno:
snížení zrakové ostrosti pod 6/12 na každém oku zvlášť po korekci
Pro ty, kteří vidí pouze na jedno oko (můj případ):
snížení zrakové ostrosti nedosahující snížení zrakové ostrosti podle oddílu 1, přičemž jednookost se připouští, je-li na zbývajícím oku zraková ostrost 6/6 s korekcí
V obou případech tedy můžete při zkoušce zraku nasadit brýle.
Zraková ostrost zde.
- Sindy
Příspěvek#36 » sob 4. lis 2023, 18:41
davidu11 píše:DJ Die: peněžní náklady bych odhadnul tak na deset tisíc - kurz stojí přes pět, dostaš několik desítek hodin přednášek, potom máš praxi v mysliveckém spolku a chodíš na hony za každého počasí, s kolegy v noci na čekanou (ale taky tam makáš jako šroub) a k tomu potřebuješ myslivecké oblečení, teplé prádlo, dobrý boty atd. Do toho nepočítám návštěvy veletrhů a povinné návštěvy kulturních památek (spjatých s myslivostí) a oblídku zkoušek loveckých psů apod.
Dozvíš se a zažiješ spoustu zajímavých věcí.
Skoro na každém Okresním mysliveckém spolku pořádají kurzy. Byl jsem tady a mohu je doporučit
https://praha9.cmmj.cz/kurzy/
Kurzy většinou začínají na začátku roku a pokud bys chtěl mít náskok ve znalostech před ostatními účastníky, doporučuji si koupit Penzum a už začít studovat a zajímat se.
https://www.penzum.cz/cs/eshop/1-uvod/2 ... vydani.htm
U penzum bych byl trochu opatrný hlavně v nabízených testech na zkoušku. V testech o zbraních a o první pomoci mají chyby v odpovědích, nekorespondují se zákonem o zbraních.
- Piggy
Příspěvek#40 » sob 4. lis 2023, 19:56
V praxi se ovšem zdravotní způsobilost ověřuje jednak pravidelně (v návrhu novely vždy po 5 letech), ale především při významné změně zdravotního stavu se vydává nový posudek.rumburak18 píše:Radši všechny skupiny dokud je platné zdravko v kapse.
To znamená, že když se ti třeba zhorší zrak natolik, že nesplníš předepsaný limit, je praktik povinen vydat posudek o nezpůsobilosti a o ZP přijdeš.
A teď koukám do zákona a vypadá to, že ani až se ti zrak po operaci zase zlepší, nemůžeš ho dostat zpátky. Na rozdíl od řidičáku, kde je tuším tříletá lhůta - a až potom musíš dělat novou zkoušku.
P.S. Omlouvám se, jestli je to už moc mimo téma vlákna, ale považuju to za docela důležitý problém.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1166
- Jarda.Jezek
Příspěvek#41 » sob 4. lis 2023, 19:56
To je teda dílo, vykopat staré vlákno... Ale když už, tak otázka zněla, jestli si dělat C pro strýčka Příhodu, nebo ne. Rada většinou zněla, že ano, s dovětky že o C tazatel už nepřijde.
Tak já jsem to tak kdysi dávno udělal a před dvaceti lety mi C odebrali s odůvodněním, že nemám lovecký lístek a pojištění. Holt jiná doba. Jestli to je dnes jinak, nevím, C už nemám a dodělávat znovu nebudu.
Tak já jsem to tak kdysi dávno udělal a před dvaceti lety mi C odebrali s odůvodněním, že nemám lovecký lístek a pojištění. Holt jiná doba. Jestli to je dnes jinak, nevím, C už nemám a dodělávat znovu nebudu.
- Krweek
- JirkaCV
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva