Zkušenosti s prodejci zbraní

milanvpg

Příspěvek#286 » stř 3. črc 2024, 18:53

cipis: Takže chápu správně, že jsi přesto zvonil, i když nebylo označeno ? :P

cipis

Příspěvek#287 » stř 3. črc 2024, 19:35

Ne, to neni o tom, ze jsem nekde zvonil, ale o tom, ze ten zvonek nezvonil.
A ani v red6 jsem nezvonil, tak asi nejaka novinka.

Jestli se nekdo spolehne jen na zvonek a nevenuje pozornost tomu, co se deje pred dvermi, tak pak trochu snizuje bezpecnostni uroven, nastavenou tim zvonkem.

Héfaistos

Příspěvek#288 » stř 3. črc 2024, 22:30

cipis píše:...A ani v red6 jsem nezvonil, tak asi nejaka novinka...

To by mě teda zajímalo, jak jsi se dovnitř dostal, když tam mají už spoustu let dveře otevírané pouze na dálkáč a MUSÍŠ zazvonit, aby ti na dálku otevřeli...

cipis

Příspěvek#289 » čtv 4. črc 2024, 07:43

No holt asi zrovna byly otevrene dvere. Nevim, je to dlouho ...

Jarda.Jezek

Příspěvek#290 » pát 5. črc 2024, 19:05

V Praze jsou prodejny zbraní, kde se zvoní i dvakrát, protože mají dvoje zamčené dveře za sebou. Jsou prodejny, kde se zvoní jednou, případně, kde se ke zbraním jde z prodejny oděvů s prodavačem jinak zamčenými dveřmi. Jsou prodejny, kde si normálně otevřete. A pak jsou prodejny, kde mají dveře na ulici dokořán. Všude se dá dostat a nakoupit.

Holt, komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí... A k krámě se zbraněmi taky ne. Na druhou stranu, možná tím obchody třídí zákazníky, na ty, co jim chtějí prodat, a na ty, co jim prodat nechtějí. Třeba z nějakého důvodu vážně nestojí o zákazníky, kteří nezazvoní.

paza

Příspěvek#291 » pát 5. črc 2024, 19:47

No podle mého jsou jistá bezpečnostní opatření namístě, nechtěl bych být v obchodě, kam se nahrne deset nebo kolik neznámých lidí, kteří mohou být skupinou, mající nekalé úmysly. Velmi rád jsem v obchodě sám nebo když je u každého prodavače jeden zákazník, takže jdu-li do obchodu a jsou-li tam už zákazníci, tak si klidně a rád počkám až odejdou a jsem vpuštěn dovnitř a necítím se tím ukřivděn ani ponížen...

DesertEagle

Příspěvek#292 » pát 5. črc 2024, 22:48

... je to tak Jardo. Pani jde do TG, vidí zvonek, vedle zvonku zvonte a přesto to "nevyjde". Bystřejšího jedince by případně napadlo, vzít telefon/google a zavolat .. prostě, jak píšeš "komu není shůry dáno".

Co by potom podobný jedinec dělal např. v boutique Breitling kam se musíš objednat na návštěvu nebo Vuitton, kde čekáš až tě security proklepne zda si vstup zasloužíš. Sorry za OT, ale tohle bylo výživné téma.

getsome

Příspěvek#293 » sob 6. črc 2024, 00:20

No, tak jste si s Jardou vyventilovali svoje komplexy méněcennosti, udělalo se vám líp a chvilku nebudete muset myslet na to, jak malý máte péra. Příště to snad bude i k tématu ;)

paza: To museli asi v Bearece 17. listopadu úplně šílet. V jednu chvíli bylo v prodejně klidně 30 návštěvníků a možná 4 prodávající :D

Jarda.Jezek

Příspěvek#294 » sob 6. črc 2024, 07:22

Ale houby. Velikost péra se zvonkem u dveří nijak nesouvisí. Ani nechci pomýšlet na důvody, proč by někdo potřeboval měnit téma k méněcennosti a pérům.

Uvedl jsem všechny mně známé režimy vstupů do mně známých veřejně přístupných obchodů. K tomu znám režimy přístupů do některých ne úplně veřejných nebo i zcela neveřejných míst, kde také k obchodu se zbraněmi dochází. Chápu, že každý se se všemi ještě nesetkal a někdo se možná setkal ještě s nějakým jiným a může doplnit.

Dokonce i doma, jako možná všichni z vás, mám zvonek. Kdo jde kolem a vezme za kliku, neprojde. Kdo ale zazvoní, svoji šanci projít významně zvýší. Koho to nenapadne, může přijít klidně jindy, zase zkusit vzít za kliku... A nebo se zeptat tady, vždyť žádný učený z nebe nespadl, no, tak mu poradíme, že na zvonek se dá i zazvonit. Ne?

Béďa

Příspěvek#295 » pon 8. črc 2024, 17:02

TG jsem kupoval už hodně krát naposled APC9. Za mě super přístup a snaží se být nápomocni.
To že někdo nezazvonil bych zas tak přísně nesoudili. Ne každý držitel ZP navštěvuje obchody se zbraněmi pravidelně.

kolombo

Příspěvek#296 » pon 8. črc 2024, 17:16

V Liberci jsou prodejny tři a u dvou se zvoní.

kiv61

Příspěvek#297 » čtv 11. črc 2024, 18:21

Zvonění na vstupu chápu. Přece jenom tam obvykle neprodávají mlíko ...
Zajdu občas k Brymový na Smíchově, v sobotu dopo tam chcíp pes kdy je jen jeden prodavač. Docela odvážný řešení bez zvonku a kolegy v záloze ...

JirkaCV

Příspěvek#298 » čtv 11. črc 2024, 18:25

Když máte v obchodě duchapřítomnou obsluhu, nepotřebujete zvonek.
https://www.lidovky.cz/domov/majitelka- ... _domov_pev

kiv61

Příspěvek#299 » čtv 11. črc 2024, 18:32

Jistě, tu Opletalku známe všichni.
Ale byli tam dva a ona mistryní ve westernové střelbě.
A hlavně pobuda byl jen jeden. Zorganizovaná skupina tří+ už by se takto řešila podstatně hůř ...
Umím si v dnešní době představit řešení v podobě scanneru ZP nebo OP na vstupu, které používá kdejaký obvoďák i když za jiným účelem samozřejmě.. ;)
Naposledy upravil(a) kiv61 dne čtv 11. črc 2024, 18:48, celkem upraveno 1 x.

Střelec

Příspěvek#300 » čtv 11. črc 2024, 18:46

Když jsem slyšel od prodejce, kam chodím, jací mu tam občas příjdou magoři (prý zjevně bez ZP), tak se divím, že se u něj ještě nezvoní.

Zpět na