Venkovní střelnice na vyblbnutí - okolí Prahy.

DVII

Příspěvek#16 » ned 12. říj 2025, 16:23

OK, špatně jsem si zapamatoval, nicméně se tam můžeš jestli si tam můžeš přijít zablbnout

LordSalix

Příspěvek#17 » ned 12. říj 2025, 16:49

Stát se členem Hardtasku a chodit na kurzy je zatím jediná poměrně jistá cesta, jak si hodně zablbnout a není to vůbec špatná cesta (ostatně střílí se tam i ze vzduchu za letu z vrtulníku). Ale nerad bych chodil pravidelně na střelnici navazovat vztahy tam, kde taková možnost určitě nikdy nebude, pokud by někde jinde byla.
Od toho bych rád praktické zkušenosti lidí s konkrétními střelnicemi. A reálně nechci střílet zrcadla a petardy, ale zejména prošlou balistiku, lahve s vodou kvůlu testování JHP a abych si mohl odnést střely. Myslím, že nic úchylného nebo neslýchaného. A když už nic, tak ty gongy apod, to je pro mě velké plus.

Střelec

Příspěvek#18 » ned 12. říj 2025, 17:16

LordSalix píše:

To co jsem napsal je pravda, žádná domněnka.

Jarda.Jezek

Příspěvek#19 » ned 12. říj 2025, 17:19

Zrovna to Oleško je v okolí Prahy, tak proč tam nezajdeš a nezkusíš domluvit, co chceš?

Já před několika desítkami let běžně střílíval na plastové láhve s trochou písku na dně, aby stály. Brokovnicí. Můžu říct, je to super zábava. Ovšem střenice již zanikla (byla zaniknuta). Před pár lety jsem se tak trochu na zkoušku domluvil na tomtéž na jiné střelnici, ale pak jsem to tam nezrealizoval, věnuji se jinému druhu střelby a na tohle, byť je to bezesporu velmi zábavné, nemám čas.

Možnosti jsou.

A jinak, nejlíp se skutečně střílí na vlastní střelncici, o tom žádná. Ale kde ji vzít a nekrást?

MM

Příspěvek#20 » ned 12. říj 2025, 18:01

@Strelec - pokial myslis vymenovanie mozneho typu tercov, tak to IMHO explicitne nutne nie je. Pozeral som do toho kedze ma to teraz zaujalo, kedysi to riesila 221/2017 (Par 28) - ale uz je neplatna, momentalne aktualny stav pokial viem este nie je zverejneny, som zvedavy co sa dozviem na novembrovom skoleni o tom co bude platne od 1.1.2026. Pokial ma niekto novsie informacie, poprosim o korekturu.

Takze - podla stareho (neplatneho) - PR musi obsahovat:
- dovolené způsoby střelby
- dovolený směr střelby
- nejvyšší výkon střeliva
- druhy zbraní povolené ke střelbě

Nie druhy tercov. Casto tam byvaju - bud priamo z toho ze to tam da balistik s ktorym sa to pripravuje (absolvovali sme to v 2016 a 2023), alebo tym ze si to zada prevadzkovatel strelnice. Ked je to v PR, nejde cez to vlak. Pokial mas PR pisany volne a v tejto podobe schvaleny balistikom - ocakava sa ze dokazes ako prevadzkovatel zabezpecit bezpecnost strelby pri atypickych tercoch. Pruser ide za tebou.

U nas (Lisov) mame taxativne vymenovane - papierove / ine priestrelne, kovy (poppre / gongy), rozne typy "asfaltu" z vrhaciek. Keby sme citili potrebu zelatiny koli testom, stacil by predpokladam telefonat balistikovi, ktory by pokrcil ramenami a vyrobil dodatok k PR. Z bezpecnostneho hladiska taketo nieco nie je problem. Podobne destrukcia nejakych makkych veci - kto si ale chce robit na strelnici bordel.

@Lordsalix - k tvojej povodnej otazke - okolie Prahy nepoznam, ale tu na juhu co viem tak komercne mas moznost dynamiky s kovami napr. na Borku v CB. Nekomercne - X inych klubov v okoli ju ma pre clenov tiez. O destrukcnej zazitkovej strelbe netusim.

Predpokladam, ze je ti jasne, ze moznosti pre verejnost su na klubovych strelniciach dost casto diametralne odlisne od toho co mozu clenovia. Mame streliste na dynamiku so 180o uhlom strelby, ale pocas hodin pre verejnost platia trochu ine pravidla.

milonk

Příspěvek#21 » ned 12. říj 2025, 18:05

K tomu HT. Nemuzis jen chodit na kurzy, ale se muzes stat clenem klubu (https://www.hardtaskrangers.cz) a vypisuji pravidelne treninky s ruznou tematikou. Lze se tam dost vyblbnout (v mezich normy) na gongy, padajici popry, rotujici hvezda, cqb, vcqb, atd. Ale predpoklada to urcite znalosti, nikdo te tam nebude ucit zaklady. (predpoklada se, zes absolvoval nejake kursy s danou tematikou).
Ke strileni lahvi s vodou nebo balistiky. Na Olesku by s tim imho nemeli mit problem, kdyz po sobe poradne uklidis. Ale asi bych se nejdrive zeptal. Treba se vyjadri dan, ktery to tam zna lepe.

Murphy

Příspěvek#22 » ned 12. říj 2025, 21:00

@LordSalix
Vypada to, ze odpoved na veskere Tvoje otazky neni "42", ale "Olesko".
A jestli mas pocit, ze nekde neco delaji ne uplne podle pravidel, tak o tom radsi nepis na netu, ale bez si to tam potichu uzit, nez to nekdo jiny na netu napise a zavrou jim to tam.

LordSalix

Příspěvek#23 » ned 12. říj 2025, 21:32

Ano vypadá to, že odpověď na vše je opravdu Oleško. Jinak kdybych měl pocit, že mi někde něco dovolili v šedé zóně, tak bych "nebonzoval", ale Hardtask to vše ukazuje na youtube, takže určitě ví, co dělají. Když jsem teď zkoumal stránky střelnic, tak ještě velmi dobře vypadá Vražkov. Mají tam taky uzavřenou plochu s poppery, gongy, překážkami a zástěnami.

CzechJoker

Příspěvek#24 » pon 13. říj 2025, 07:28

A nebo nějaká klubovka. Nebude tak velká, nemusí být snadné se tam dostat, ale zase ti nehrozí psychická újma.

Henry

Příspěvek#25 » pon 13. říj 2025, 11:12

Náhodou my máme docela velkou klubovku 150 m je na full-auto a do ráže .50 :)

Béďa

Příspěvek#26 » pát 17. říj 2025, 16:18

A to je v okolí Prahy?
Jinak jaké máte zkušenosti s dalšími střelnicemi v okolí Prahy?

paza

Příspěvek#27 » pát 17. říj 2025, 17:09

Uvažuji o vyzkoušení střelnice Třebotov...

marinakus

Příspěvek#28 » pát 17. říj 2025, 18:56

Praha : Tam se na něco podobného ani nezkoušej ptát.

Béďa

Příspěvek#29 » úte 21. říj 2025, 09:04

No co místo řešení blbostí si opravdu vyměnit zkušenosti.....
Začnu, mám zkušenost s Milovicemi. Za mě v pohodě, Dá se ze všeho, ale je to jen 30m....
Co tuším nefungují pro veřejnost Čelakovice....

Oleško je super, ale přeci jen trochu z ruky....

Super je za mě i Rajská zahrada, Střelecky servis...150m je už znát...

Co.muze zamíchat kartami je nový Camp Zero. Plány mají má killhouse, 150m dráhu, ale ještě pokud vím nefungují...

DesertEagle

Příspěvek#30 » úte 21. říj 2025, 14:05

Novy Camp 0 znamené, že už to neprovozuji 2 komické figurky Laurel a Hardy a mají to normální lidé .. ?

Zpět na