střelnice: BOIS
-
Tomáš Brada - Příspěvky: 17
- Tomáš Brada
Příspěvek#16 » stř 18. lis 2015, 10:35
Marcuba: Tak určitě, vlivů je vždycky hodně. My jsme ale cca pět let zpátky téměř nefungovali, protože se firma rozvíjela někde jinde, ale od doby kdy jsme projekt střelnice znovu oprášili, se nám zatím každým rokem rozvíjí. A před tím, když byla střelnice prakticky ztrátová, i v průběhu posledních pěti let, ten počet střelnic byl myslím v Opavě podobný. Ale jasně, může hrát roli i širší okolí a to zmapované přesně nemáme.
Já taky dostávám na e-mail různé pochvalné dopisy od zákazníků nebo je známe a opakovaně se setkáváme, takže u nás převažuje spokojenost. Samozřejmě občas řešíme i negativní ohlasy a ty o to pozorněji, protože někdy se jedná o subjektivní preference líbí/nelíbí, které nemůžeme ovlivnit, ale zase někdy o výborné poznatky, které se od zaměstnanců jen tak nedozvím a pak se zamyslíme, co s tím. Takže já jsem vždy za každou zpětnou vazbu rád, je to příležitost si tu sednout a zamyslet se, jak dál.
Já taky dostávám na e-mail různé pochvalné dopisy od zákazníků nebo je známe a opakovaně se setkáváme, takže u nás převažuje spokojenost. Samozřejmě občas řešíme i negativní ohlasy a ty o to pozorněji, protože někdy se jedná o subjektivní preference líbí/nelíbí, které nemůžeme ovlivnit, ale zase někdy o výborné poznatky, které se od zaměstnanců jen tak nedozvím a pak se zamyslíme, co s tím. Takže já jsem vždy za každou zpětnou vazbu rád, je to příležitost si tu sednout a zamyslet se, jak dál.
- Marcurba
Příspěvek#17 » stř 18. lis 2015, 11:08
No to rozhodně, tohle management dělat musí, protože kmenový zaměstnanec, který přichází do styku se zákazníkem asi nepůjde po návštěvě za šéfem a neřekne mu, že něco podělal. Pokud ovšem naštvaný zákazník napíše email, popř. něco podobného, sice by se to mělo brát s rezervou, ale ne na lehkou váhu, emoce zcela jistě hrají svoji roli. A dnes víc než kdy jindy platí to o virálním marketingu a reklamě tzv. z pusy do ucha. Takže přeji hodně úspěchů, snad se k Vám v brzké době dostanu.
Btw. už víte otvíračku přes Vánoce?
Btw. už víte otvíračku přes Vánoce?
- DanielX
Příspěvek#18 » stř 18. lis 2015, 11:12
Jasno, jak jasno, ale uznejte aby někdo založil účet jen kvůli jedné kladné recenzi, to je diplomaticky řečeno věc o které se dá s úspěchem pochybovat. Já tomu docela rozumím, taky by mi vadil negativní komentář, ale tohle jsem teď psát nechtěl. Podívejte, pokud se služby střelnice zlepšily a přispělo k tomu i to jak nedobrý pocit jsem z vás měl, jsem jen rád. Protože jsem navštívil mnoho střelnic po celé republice a vy jste byli jednoznačně nejhorší. Nepíšu jste, protože jsem u vás nekoupil už ani zálepky, raději svých šest tisíc měsíčně jen za střelivo nechám ve zbraních Tobiášek. Než si zakládat falešné účty (mů dohad), co tady raději napsat co jste udělali pro zlepšení služeb?
Tak třeba.... co čas střeleb? Musí si stále klient hlídat kolik má času, nebo ho při přetažení o pár minut nutíte platit další hodinu?
Když jsem chtěl vzát pár známých nestřelců, tak jste účtovali čas per hlava na jeden box, což jsem zažil jen na Boisu, níkde jinde. Je opřece jasné, že střílí jen jeden a spíše si připlatí o hodinu dvě více, než platit za jednu hodinu krát počet lidí. To bylo hodně mizerné.
Zapůjčené zbraně už čistíte, nebo tehdejšími slovy pana Kotíka "já to čistím až s tím nejde hnout".. což považuji za prasárnu, neříkám čistit po každém návštěvníkovi, ale když jsem vzal do ruky pistoli od vás a ta pomalu nešla ani natáhnout jak byla zasviněná, není to dobrá vizitka.
A co test zbraní, když si někdo chce u vás koupit novou pistoli a ten samý model máte na střelnici. Může si ji zkusit za střelivo, nebo platí všechno? Většina střelnic/prodejen je k zákazníkům vstřícnější.
S délkou asi nic neuděláte, i a krátkou zbraň je ta střelnice moc krátká, o dlouhé nemluvím. Podívejte střelci jsou stejně jako jiní lidé ochotni utratit za svého koníčka poměrně dost peněz, jenže na druhé straně když někdo jako Bois jde okatě jen po penezích, tak tyto lidi ztratíte. Chápu že zrovna vás střelnice neživí, ale je to z podnikatelského hlediska škoda.
Tak třeba.... co čas střeleb? Musí si stále klient hlídat kolik má času, nebo ho při přetažení o pár minut nutíte platit další hodinu?
Když jsem chtěl vzát pár známých nestřelců, tak jste účtovali čas per hlava na jeden box, což jsem zažil jen na Boisu, níkde jinde. Je opřece jasné, že střílí jen jeden a spíše si připlatí o hodinu dvě více, než platit za jednu hodinu krát počet lidí. To bylo hodně mizerné.
Zapůjčené zbraně už čistíte, nebo tehdejšími slovy pana Kotíka "já to čistím až s tím nejde hnout".. což považuji za prasárnu, neříkám čistit po každém návštěvníkovi, ale když jsem vzal do ruky pistoli od vás a ta pomalu nešla ani natáhnout jak byla zasviněná, není to dobrá vizitka.
A co test zbraní, když si někdo chce u vás koupit novou pistoli a ten samý model máte na střelnici. Může si ji zkusit za střelivo, nebo platí všechno? Většina střelnic/prodejen je k zákazníkům vstřícnější.
S délkou asi nic neuděláte, i a krátkou zbraň je ta střelnice moc krátká, o dlouhé nemluvím. Podívejte střelci jsou stejně jako jiní lidé ochotni utratit za svého koníčka poměrně dost peněz, jenže na druhé straně když někdo jako Bois jde okatě jen po penezích, tak tyto lidi ztratíte. Chápu že zrovna vás střelnice neživí, ale je to z podnikatelského hlediska škoda.
-
- Tomáš Brada
Příspěvek#19 » čtv 19. lis 2015, 10:55
Jako člověk, který má po internetu soukromě spoustu různých účtů, které jsem si kdysi založil a použil jenom jednou, protože jsem si řekl, co jsem chtěl nebo protože upadlo původní nadšení, jak budu používat, Vás v této úvaze opravdu nepodpořím
. Těžko Vám s tím nějak pomůžu, my jsme to nebyli
.
Já jsem se schválně díval na jiné střelnice na fóru a každá střelnice má velmi nespokojené zákazníky a některé problémy jiných jsou tak absurdní, že jsem rád, jak to děláme
. Nic není dokonalé, ale převládá spokojenost a to je hlavní.
Já nevím, kdy jste u nás byl naposledy, tak z věcí, co jsme udělali/zavedli např.
- možnost půjčit si u nás timer pro nácvik rychlostřelby
- možnost nácviku střelby se svítilnou na pistoli
- možnosti půjčení nastřelovací kozlice i mimo střelnici
- rozšíření portfolia střeleckých dárkových poukazů
- kompletní úprava ceníku (minulý rok)
- úprava interiéru a odhlučnění střelnice
- zakoupení nové zbraně - Glocka
- tunning SA-58 s doplňky FAB Defense a CAA a kolimátorem
- byla několika měsíční soutěž pro mířenkáře s hlavní cenou CZ 61 Škropión
- nové stránky střelnice
a další. Něco byly velké a drahé projekty, např. úprava interiéru, něco malé. Práce a projektů je stále dost a nikdy nejsme v nějaké udržovací fázi. Něco se upravuje a kupuje, jiné se zase kazí, pořád se něco vymýšlí. Je to nekonečný proces
.
K Vašim bodům:
- na časový limit zákazníka, pokud možno, upozorňujeme, aby pak případně nebyl nepříjemně překvapený. Zkrátka ano, máme nějaká pravidla a většina zákazníků s tím nemá problém.
- ceník je kalkulovaný jako celek. Pokud upravíme cenu na stav bez ohledu na lidi, nutně budeme zvedat ceny u jiných položek, a to si zase budou stěžovat jiní zákazníci. Ceník je jedna z nejtěžších věcí, kterou každý rok řešíme a nakalkulovat ho tak, abychom ho za měsíc zase nemuseli měnit, protože jsme v mínusu a při tom zajistit, aby ho většina zákazníků považovala za srozumitelný a přiměřený, je téměř nemožné. Vždycky bude sedět někomu víc a někomu méně, ale z porovnání s ostatními střelnicemi víme, že jsme někde v cenovém průměru
- nečistá zbraň je samozřejmě na ostudu, dnes už máme na střelnici člověka, který se už nevěnuje dalším pracovním povinnostem jako v minulosti, takže věřím, že by se to už nemělo moc stávat.
- dobrý podnět, již jsme prodiskutovali a zavedeme. Zkusíme a uvidíme.
Nevím tedy přesně, co myslíte okatě po penězích. Jak jsem již několikrát uvedl, ceny máme průměrné, to si může každý snadno ověřit na internetu. Těžko se můžeme srovnávat s nekomerčními střelnicemi, které vedou spolky a pracují na ní nadšenci ve svém volném čase. Velkou část z vydělaných peněz investujeme zpátky do rozvoje střelnice a věříme, že to bude lepší a lepší.
Doufám tedy, že jsem Vám aspoň trochu odpověděl a osvětlil, jak fungujeme .-). Další podněty – jako vždy – vítány
.

Já jsem se schválně díval na jiné střelnice na fóru a každá střelnice má velmi nespokojené zákazníky a některé problémy jiných jsou tak absurdní, že jsem rád, jak to děláme

Já nevím, kdy jste u nás byl naposledy, tak z věcí, co jsme udělali/zavedli např.
- možnost půjčit si u nás timer pro nácvik rychlostřelby
- možnost nácviku střelby se svítilnou na pistoli
- možnosti půjčení nastřelovací kozlice i mimo střelnici
- rozšíření portfolia střeleckých dárkových poukazů
- kompletní úprava ceníku (minulý rok)
- úprava interiéru a odhlučnění střelnice
- zakoupení nové zbraně - Glocka
- tunning SA-58 s doplňky FAB Defense a CAA a kolimátorem
- byla několika měsíční soutěž pro mířenkáře s hlavní cenou CZ 61 Škropión
- nové stránky střelnice
a další. Něco byly velké a drahé projekty, např. úprava interiéru, něco malé. Práce a projektů je stále dost a nikdy nejsme v nějaké udržovací fázi. Něco se upravuje a kupuje, jiné se zase kazí, pořád se něco vymýšlí. Je to nekonečný proces

K Vašim bodům:
- na časový limit zákazníka, pokud možno, upozorňujeme, aby pak případně nebyl nepříjemně překvapený. Zkrátka ano, máme nějaká pravidla a většina zákazníků s tím nemá problém.
- ceník je kalkulovaný jako celek. Pokud upravíme cenu na stav bez ohledu na lidi, nutně budeme zvedat ceny u jiných položek, a to si zase budou stěžovat jiní zákazníci. Ceník je jedna z nejtěžších věcí, kterou každý rok řešíme a nakalkulovat ho tak, abychom ho za měsíc zase nemuseli měnit, protože jsme v mínusu a při tom zajistit, aby ho většina zákazníků považovala za srozumitelný a přiměřený, je téměř nemožné. Vždycky bude sedět někomu víc a někomu méně, ale z porovnání s ostatními střelnicemi víme, že jsme někde v cenovém průměru
- nečistá zbraň je samozřejmě na ostudu, dnes už máme na střelnici člověka, který se už nevěnuje dalším pracovním povinnostem jako v minulosti, takže věřím, že by se to už nemělo moc stávat.
- dobrý podnět, již jsme prodiskutovali a zavedeme. Zkusíme a uvidíme.
Nevím tedy přesně, co myslíte okatě po penězích. Jak jsem již několikrát uvedl, ceny máme průměrné, to si může každý snadno ověřit na internetu. Těžko se můžeme srovnávat s nekomerčními střelnicemi, které vedou spolky a pracují na ní nadšenci ve svém volném čase. Velkou část z vydělaných peněz investujeme zpátky do rozvoje střelnice a věříme, že to bude lepší a lepší.
Doufám tedy, že jsem Vám aspoň trochu odpověděl a osvětlil, jak fungujeme .-). Další podněty – jako vždy – vítány

- Bax
Příspěvek#21 » úte 15. pro 2015, 09:37
Chtěl bych rozvést debatu o určité "nelogičnosti" Vašeho ceníku. Jestli jsme to dobře pochopili, tak pokud půjdu sám (jako držitel ZP) se svou zbraní a střelivem, tak zaplatím 150 Kč / hodina. Ok, beru. Souhlasím, že se jedná o cenový průměr v rámci Ostravsko-Opavska. Ta zmíněná nelogičnost nastává pokud půjdeme 2 - takže každý zaplatíme 150 Kč / hodina (dohromady 300 Kč/hodina) ačkoliv vám zabereme pouze jedno místo. Navíc, pokud bychom si půjčili Vaší zbraň, tak jsme na stejných penězích (2x75 + 149 za půjčení). Nechcete změnit účtování za jeden stav? Když chceme jít střílet ve dvou, tak chodíváme jinam, kde se platí za jeden flek.
Ve všem jiném jsem s Vaší střelnicí spokojen a rád jí navštěvuji, ale na tohle jsem se musel zeptat.
Ve všem jiném jsem s Vaší střelnicí spokojen a rád jí navštěvuji, ale na tohle jsem se musel zeptat.
-
- Tomáš Brada
Příspěvek#22 » úte 22. pro 2015, 16:34
Díky za zprávu. Ta logičnost je v tom celku, ne v jednotlivosti. My na některých zákaznících proděláváme a na jiných vyděláváme. Teď podle ceníku, když k nám přijdou dva lidi za 150/hod, tak pořád ještě proděláváme, u třech teoreticky už ne. Každopádně každý takový podnět nás nutí přemýšlet a vedeme nad tím diskuzi. Uvidíme, co po tomto roce, až budeme mít vyhodnocení. A určitě budeme zvědaví na důsledné porovnání s jinými komerčními střelnicemi. Zase ale hodnotíme celek, ne jen např. malé skupiny se ZP. Každopádně díky za podnět, rozjelo to tady zajímavou diskuzi, třeba budou nějaké změny
.

- DanielX
Příspěvek#23 » úte 22. pro 2015, 17:32
Můžete mi nějak objasnit jak můžete prodělat na dvou lidech na jednom stavu? Platí se přece čas za stav i kdyby tam bylo více lidí nebo jeden, jaké další náklady vznikají? Nebo to bylo míněno, tak že když přijde jeden, tak na tom proděláváte a musíte vydělat, když tam přijde více lidí? Uvědomte si, že když si dva lidé objednaní jeden stav, tak spíše na delší dobu a když chce vzít někdo dva nestřelce, tak 450 Kč / hodinu na střelnici Vašeho typu je prostě moc, o tom není sporu. Ano, dělalo to tak více střelnic v okolí, ale už jste v tom sami, protože ostatní zjistili, že to střelce odradí a ti jdou jinam.
- cora
Příspěvek#24 » stř 23. pro 2015, 00:50
@Tomáš Brada
"...Ta logičnost je v tom celku, ne v jednotlivosti. My na některých zákaznících proděláváme a na jiných vyděláváme. Teď podle ceníku, když k nám přijdou dva lidi za 150/hod, tak pořád ještě proděláváme, u třech teoreticky už ne..."
tak Vy na jednom až dvou proděláváte...
teď tu o Červené Karkulce....
PS: on se opravdu najde pitomec (admine sorry, ale vhodnější slovo neznám) který Vám platí 150/hodinu a 1/2, 2/3, 3/4 atd času jen čumí jak střílí ostatní??? Takovej kšeft bych chtěl taky....
"...Ta logičnost je v tom celku, ne v jednotlivosti. My na některých zákaznících proděláváme a na jiných vyděláváme. Teď podle ceníku, když k nám přijdou dva lidi za 150/hod, tak pořád ještě proděláváme, u třech teoreticky už ne..."
tak Vy na jednom až dvou proděláváte...

PS: on se opravdu najde pitomec (admine sorry, ale vhodnější slovo neznám) který Vám platí 150/hodinu a 1/2, 2/3, 3/4 atd času jen čumí jak střílí ostatní??? Takovej kšeft bych chtěl taky....
- kiv61
Příspěvek#25 » stř 23. pro 2015, 01:09
Tomáš Brada píše: ... my na některých zákaznících proděláváme a na jiných vyděláváme....
Hmm, tak to je ekonomické unikum "prodělávat na zákaznících" ...

Fixní náklady /režie jsou během otevírací doby víceméně stejné ať máte střelnici plnou nebo zeje prázdnotou. Tak jak lze prosím na "zákazníkovi prodělat"??

- cora
-
- Tomáš Brada
Příspěvek#27 » stř 23. pro 2015, 15:25
No to jsem si naběhl
. Ale nevadí, vysvětlím jako vždy. Tak máte třeba ročně 30 000 na reklamu, 20 000 na zbraně, 30 000 na přestavbu, údržbu, pak lidi, kteří se na chodu podílejí dalších třeba 30 000, atd. atd. no a to jsou ty fixní náklady. Třeba, neberte to prosím Vás doslova, je to příklad, tady těch 110 000 (ve skutečnosti je to mnohem víc). No a když pak počítáte cenu hodiny na střelnici, tak ty fixní náklady do toho rozpočítáte a vyjde vám průměrná částka, kolik ta jedna hodina za dané období stála. Tak třeba zjistíte, že některé zákazníky jste dotovali a jiné ne.
Ale to je přece obchod. Na tom není nic špatného ani divného. Pracoval jsem i pro jiné firmy a častokrát se něco prodávalo do mínusu z různých důvodů. To není žádné unikum.
Tak a to je jeden z mnoha pohledů na věc. Vyvíjí se to v čase, každý rok je jiný, ceník tvoří mnoho faktorů. My Vás slyšíme a slibujeme, že si konkurenční ceníky pečlivě prostudujeme a nad změnou se zamyslíme. Nechtěl jsem se nikoho dotknout, jen jsem Vám chtěl přiblížit, co musíme brát v potaz, když ceny tvoříme. To unikum je, protože se mnou jako zákazníkem většinou žádná firma nekomunikuje a nehodlá se mnou ztrácet čas. Tak snad to někdo docení
.

Ale to je přece obchod. Na tom není nic špatného ani divného. Pracoval jsem i pro jiné firmy a častokrát se něco prodávalo do mínusu z různých důvodů. To není žádné unikum.
Tak a to je jeden z mnoha pohledů na věc. Vyvíjí se to v čase, každý rok je jiný, ceník tvoří mnoho faktorů. My Vás slyšíme a slibujeme, že si konkurenční ceníky pečlivě prostudujeme a nad změnou se zamyslíme. Nechtěl jsem se nikoho dotknout, jen jsem Vám chtěl přiblížit, co musíme brát v potaz, když ceny tvoříme. To unikum je, protože se mnou jako zákazníkem většinou žádná firma nekomunikuje a nehodlá se mnou ztrácet čas. Tak snad to někdo docení

-
- Tomáš Brada
Příspěvek#28 » stř 23. pro 2015, 15:26
DanieliX: Já jsem to pro jistotu ověřoval u kolegů ze střelnice a my opravdu nestřelce neinkasujeme! Chodí k nám spoustu lidí s přáteli, rodinou apod. a pokud nestřílejí, neplatí!
Naposledy upravil(a) Tomáš Brada dne stř 23. pro 2015, 15:33, celkem upraveno 1 x.
- DanielX
Příspěvek#30 » stř 23. pro 2015, 15:33
Tomáš Brada píše:DanieliX: Já jsem to pro jistotu ověřoval u kolegů ze střelnice a my opravdu nestřelce neinkasujeme! Chodí spoustu lidí s přáteli, rodinou apod. a pokud nestřílejí, neplatí!
Tomu věřím, ale to jste mě nepochopil. Když vezmu nestřelce, tak proto aby si zastřílel a ne tam na mě koukal. No a pokud vezmu nestřelce na střelnici, tak se mu musím věnovat a pochopitelně ani tolik nevytřílí za tu hodinu, protože než ho seznámím se zbraní, než mu vysvětlím bezpečnou manipulaci a pak musí být pod dozorem. Když vezmu dva, tak každý paltit je dle mého opravdu nesmysl. Navíc ročně mám tak, pět zájemců o ZP, kterým se věnuji podstatně více než na Vašem školení a vím o čem mluvím, před lety jsem si ho zkusil. No a nechci budoucího kolegu střelce odradit hned na začátku, proto ho na Vaši střelnici nevodím. Stačilo mi to jednou před lety a kdybych si jako začátečník myslel, že každá střelnice je taková, tak by mě to od získání ZP spíše odradilo, protože si tam člověk připadal jako dojná kráva. Nicméně, věřím že se snažíte o změnu, někdy se u Vás stavím a uvidím, jestli se to opravdu pohnulo k lepšímu. Zatím moc přesvědčen nejsem a z Vaší střelnice by se dala udělat podobně navštěvovaná jako jsou třeba ostravské....
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí