Zkušenosti s prodejci zbraní

LenkaHaf

Příspěvek#271 » úte 2. črc 2024, 17:46

Popravdě - nezvonila jsem, ale přišlo mi už divné že během 14 dní jsem tam byla 3x a vždy rozsvíceno a oboje dveře zamčeny a nikde ani noha. A to jsem tam vždy v rozmezí 10:00 až 14:00 :-(
- jinde jsem se s tím nesetkala proto mě nenapadlo tam zazvonit, vždy je všude otevřeno a někdo tam je, kolega mi říkal že se mu to také už stalo několikrát a už tam raději vůbec nechodí .

milanvpg

Příspěvek#272 » úte 2. črc 2024, 19:35

Tak je to prodejna zbraní, to že se musí zazvonit, aby se mohli kouknout, koho mají za dveřmi a koho pouští dovnitř, je pochopitelné. Pokud si vzpomínám, myslím to i u dveří mají napsané? a pokaždé jsem zvonil..

Jiri_t

Příspěvek#273 » úte 2. črc 2024, 19:51

Já beru za běžné, že do prodejny zbraní zvoním, chodím na tři místa a všude se buď pokaždé či občas zvoní.

LenkaHaf

Příspěvek#274 » úte 2. črc 2024, 19:56

Tak to že zvoním to vidím poprvé, CZUB podnikovka Praha nezvoní se, Rakovník obě prodejny se zbraněmi, nezvoní se, Libochovice nezvoní se. STV nebo BVS a podobně tak nikde se nezvoní, asi sem to přehlédla ale i tak tohle mě odradilo. ZP mám několik let a cestuji hodně ale tohle jsem opravdu zažila poprvé .

Jen jsem se zeptala proč to tak je, dál to řešit již nechci.

Střelec

Příspěvek#275 » úte 2. črc 2024, 20:46

Podnikovka CZUB (Brod) zvoní.

FiBe

Příspěvek#276 » úte 2. črc 2024, 21:58

LenkaHaf: ale většina těchto prodejen nemá zbraně volně umístěné a přístupné, ale za pultem, za zamčeným sklem apod., v TG se prostě zvoní a zdaleka nejsou jediní (zvonilo se i u p. Novotného), někdy se zamyká i u jiných a to v okamžiku, kdy se počet návštěvníků rovná počtu přítomných zaměstnanců, aby se minimalizovalo riziko

Héfaistos

Příspěvek#277 » úte 2. črc 2024, 22:07

LenkaHaf píše:Tak to že zvoním to vidím poprvé...

Evidentně jsi ještě v moc krámech s kvérama nebyla (tím myslím vyšší desítky, ne pár příkladů). To, že se zvoní, je naprosto normální...

erteple

Příspěvek#278 » úte 2. črc 2024, 23:42

A hlavní dveře jsou vpravo, ne vlevo... Já tam nedávno kupoval, prodejna sama takový vyšší standard (alespoň podle toho, co jsem zvyklý), ale rozhodně ne nějaký lešrěný prd - všechno super, ukázali, rozebrali, vysvětlili rozdíly jednotlivých verzí i když jsem říkal, že asi nevezmu (nakonec jsem vzal). No a ty vystavené kousky, člověk si tam připadá se zbraní za 50 jako chudý příbuzný :-) U mě tedy ten den i nějaké problémy s platbami, limity atd, takže úplně, ale prý se jim to stává často :-D

Sobiho

Příspěvek#279 » stř 3. črc 2024, 08:04

Mám s nimi dobré zkušenosti, a stačí zazvonit.
Jinak prodejna vlevo je spíše po vyžádání v prodejně napravo :-)

getsome

Příspěvek#280 » stř 3. črc 2024, 10:35

Héfaistos píše:Evidentně jsi ještě v moc krámech s kvérama nebyla (tím myslím vyšší desítky, ne pár příkladů). To, že se zvoní, je naprosto normální...

U posledních 4 krámů v Praze, které jsem navštívil, si zvonění nevybavuju. Včetně CZUB podnikovky nebo Kentauru.

Možná dobrý podnět pro provozovatele Top Guns aby se zamyslel nad tím, jak info o zvonku zviditelnit ;)

Héfaistos

Příspěvek#281 » stř 3. črc 2024, 14:07

2 getsome - ČR není jen Praha. ;-)

DesertEagle

Příspěvek#282 » stř 3. črc 2024, 14:11

Tady asi není o čem přemýšlet, do TG chodím často. Prostě někam přijdu, je zavřeno, před nosem je zvonek, tak ho použiju, nevím zda je dotyčná dáma způsobilá k držení zbraně ...

getsome

Příspěvek#283 » stř 3. črc 2024, 14:27

@Héfaistos to je fakt, zapomněl jsem, že Top Guns je ve Frenštátu pod Radhoštěm.

@DesertEagle takové narážky si možná příště nech pro svou mámu, tady jsi k ničemu ;)

cipis

Příspěvek#284 » stř 3. črc 2024, 15:15

V Brně nevím o prodejně, kde by se zvonilo.

A k hnusné narážce kolegy, naopak, právě, že je velice vhodné přemýšlet, jak to dát vhodně vědět, že se má zvonit.
Ono totiž zvonek není všechno, také jsem kdysi kdesi postával před dveřmi v domluvený čas, vylezl chlápek a kua, proč jako nezvoním. Tak jsem mu řekl, kua, já zvoním, dívejte, a zamáčkl jsem zvonek na pořádně dlouhou dobu. A ono nic, nezvonil ... Borec se ani neomluvil, tak jsem vzal věci a mazal do háje a v životě se tam už nevrátil.

Héfaistos

Příspěvek#285 » stř 3. črc 2024, 16:46

cipis píše:V Brně nevím o prodejně, kde by se zvonilo...

Jan namátkou - co takhle RedSix v Brně - tam se tuším zvoní... atp...

Zpět na