SVAZARMOSAURUS



Pablo.gs
Příspěvky: 445

Příspěvek#76 » stř 4. kvě 2016, 20:17

Když já už právě někdy nepamatuju a tak se pro jistotu sychruju :D

Uživatelský avatar
Drvoštěp
Příspěvky: 520

Příspěvek#77 » stř 4. kvě 2016, 20:18

Tak Pablo! PS VB byl spolek bonzáků a LM bojůvka KSČ. Se Svazarmem to nemělo nic společného ten byl řízenej a financovanej podle požadavků MNO. Sranda byla, že když se sešla parta nadšenců pro něco, co se dalo aspoň trochu popsat jako "branná činnost" dal se najít postup jak tomu zajistit podporu a financování. Dokonce existoval parta, která střílela z replik historických kanónů!

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#78 » stř 4. kvě 2016, 20:22

Drvoštěp: Ono se nechalo schovat spoustu věcí i pod LM. Záleželo na lidech. Je třeba si uvědomit, že pod Svazarmem fungovaly třeba autoškoly a další věci, takže legitimita byla opravdu takto důležitá.
Naposledy upravil(a) marinakus dne stř 4. kvě 2016, 20:24, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Drvoštěp
Příspěvky: 520

Příspěvek#79 » stř 4. kvě 2016, 20:23

A upřímně řečeno. Mám neodbytný pocit, že trocha a možná i hromada branných dovedností mezi lidmi a hlavně mládeží by se nám v nepříliš vzdálené budoucnosti mohla setsakramentsky hodit.

Uživatelský avatar
Rough boy
Příspěvky: 1160

Příspěvek#80 » stř 4. kvě 2016, 20:25

Dovolím se vrátit zpět k výbavě správného Svazarmosaura. Nafotil jsem slibovaný obsah sauří bedničky s náhradními díly. Při postupném rozkládání hejblátek na papír z důvodu focení jsem čím dál více nabýval dojmu, že se nejspíš jedná o tzv. Svazarmosauří KáPéZetku, rozumněj Krabičku Poslední Záchrany. Jistě nebudu daleko od pravdy, představím-li si následující situaci: Svazarmosaurovi shodou okolností klekne jeho krochna přímo na palpostu. Dnešní střelec by leda párkrát zakvrdlal závěrem a odešel se smutkem domů. Ale to by nebyl Svazarmosaurus, aby si neporadil - jsa hluboce zamyšlen, zpoza útrob svého saurského kufru počne vybalovat záchrannou krabičku s hejblátky. Stane-li se, že nemůže nalézt kýžený náhradní díl, či alespoň podobný, svým nespokojeným mručením upozorní své kolegy a nastává vybalování všech sauřích kápézetek. Za hromadného přehrabování a plácání přes prsty se během několika minut daří postiženému saurovi všeobecnou pomocí zprovoznit jeho zdechlý kvér a za zvuku rachotících závěrů Margolin se jede dál...
Dost teoretizování, poznává někdo drobnosti z fotek Svazarmosauří kápézetky? Něco samozřejmě poznám i já, nicméně původ různých mířidel, mušek, některých rukojetí, úderníků a bicích mechanismů je mi utajen.
saur1.jpg

saur2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Pablo.gs
Příspěvky: 445

Příspěvek#81 » stř 4. kvě 2016, 20:35

Drvoštěp píše:Tak Pablo! PS VB byl spolek bonzáků a LM bojůvka KSČ....

To s tebou plně souhlasím, ale šmarjápanno, já jen napsal že PSVB měli žlutý pásky, ne že je obdivuju, nebo jsem snad byl dokonce u nich :mrgreen:

Uživatelský avatar
Drvoštěp
Příspěvky: 520

Příspěvek#82 » stř 4. kvě 2016, 20:36

POKLAD!!!

Uživatelský avatar
Drvoštěp
Příspěvky: 520

Příspěvek#83 » stř 4. kvě 2016, 20:38

pablo klid TAK jsem použil jako přitakání, souhlas!



Jirik.fx
Příspěvky: 356

Příspěvek#84 » stř 4. kvě 2016, 20:52

Kuva drát. To je zatím to nejlepší vlákno co jsem tady našel. Kápézetka fakt nemá chybu. Jo a nejhorší je že to tak fakt je. Voni jsou všude kolem nás a střílej s těma neskutečnýma krochnama ty neskutečný desítky.

Uživatelský avatar
Rough boy
Příspěvky: 1160

Příspěvek#85 » stř 4. kvě 2016, 21:06

Je to tak. Když vidím, jak tihle pánové v letech mají "mušku" kterou já se svými blbými návyky spolu s nezničitelnými moderními plastovými kvéry mít nejspíš nikdy nebudu, tak smekám. A myslím, že do tohoto fajn vlákna, kde se můžeme "vyblbnout" netřeba tahat pomocnou stráž a další jablka sváru ;)
Svazarmosaurům zdar, grandům zvlášť! :)



jaro.63
Příspěvky: 73

Příspěvek#86 » stř 4. kvě 2016, 21:10

Drvoštěp Já tu legitimaci mám někde na půdě. Chodil jsem začátkem osmdesátých let jako člen svazarmu si zastřílet s malorážkové pistole do vojny(taky jsem si pod svazarmem udělal řidičák na pincka). Vedoucí nám dělali takový(ne všichni), o kterých jsem psal. Máš pravdu, mohli jsme se tam vyblbnout do libosti a zadarmo, ale vedoucí museli být za dobře s tehdejší politickou vrchností, aby mohli mít zbraň a mohli s námi blbnout. Svazarm byla taková přípravka na vojnu ve více činnostech. Je fakt, kdo u svazarmu ve střelbě vydržel až do jeho zániku, tak je asi neskutečně skvělej střelec a zaslouží si to pojmenování svazarmosaurus.

Uživatelský avatar
Jirka-t
Příspěvky: 150

Příspěvek#87 » stř 4. kvě 2016, 21:18

Rough boy píše:Teď jsem si představil, jakej má asi Svazarmosaurus postoj, když doma přivrtává poličku nebo když si štípe lístek v tramvaji. Musím tu techniku vyzkoušet.


... a to brblání, když mu vrták sjede mezi cihly, nebo lístek neoznačí na střed :-)



jaro.63
Příspěvky: 73

Příspěvek#88 » stř 4. kvě 2016, 21:24

Pablo.gs Je to víc jak 35 let, kdo si ty pásky má pamatovat. Žlutá sem, červená tam.



Jirik.fx
Příspěvky: 356

Příspěvek#89 » stř 4. kvě 2016, 21:31

Jo zítra zajdu na střelnici a nějakýmu svazarmosaurovi tohle vlákno ukážu, bude to vypadat asi takhle: "Pane XXX voni o Vás píšou na netu." " Na čemže vo mě píšou?" " No na netu, ale to neřešte." "A co tam jako píšou?" " No, že se starýma kvérama střílíte většinou desítky." " No a co bysme měli střílet, devítky? Ty sou přeci na hovno, když jsem na střelnici tak sem tady proto abych střílel desítky, devítky a tak může střílet každej blbec. Člověče já vám vůbec nerozumím."

Uživatelský avatar
Rough boy
Příspěvky: 1160

Příspěvek#90 » stř 4. kvě 2016, 21:33

Jirka-t: :lol:
..."Máňo, rozdělej rychle sádru, tu levou hmoždinku jsem napasoval do osmičky, sakra"...

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů